היא מתרחקת? איך לגרום לה לדבר

תאריך פנייה: 15.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דורון
מערכת יחסים לא יציבה
15.06.2014 • 19:39

שלום
שמי דורון אני בן 22 ואני בזוגיות עם חברה שלי כבר שנתיים, הבעיה שבזמן האחרון (4 חודשים) אנחנו נמצאים בירידות כל הזמן בהתחלה היינו שוכבים והכל היה טוב ויפה אבל בזמן האחרון כבר לא בא לה והיא מתרצת את זה כל פעם או אם אנחנו סתם רואים סרט היא לא מחבקת אותי או מלטפת כמו בהתחלה והאבסורד זה שהיא יודעת שזה ככה היא מבינה את זה ומצטערת כל הזמן אבל היא אומרת שהיא לא יודעת למה זה ככה כאילו התרחקנו כזה ואני אוהב אותה מאוד ומנסה לשמור על הקשר כמה שאפשר וגם היא רוצה אבל היא לא יודעת למה היא ככה למה אנחנו לא מתנהגים כמו כל הזוגות... יש לך אולי פתרון שיכול לעזור?
יש לציין שבחודש האחרון היא כל הזמן בוכה שאנחנו מדברים כי כואב לה שהגענו למצב הזה ואני בטוח שהבעיה זה אצלה כי אני תמיד מנסה לנשק לחבק ליזום שנשכב וכו
תודה על העזרה

ד"ר אורן חסון
לדבר איתה. האם זה אפשרי?
17.06.2014 • 10:20

דורון יקר,
עושה רושם שהיא לא מסבירה לך מה קורה לה, ומדוע היא מתרחקת ממך, לפחות פיזית. ואולי כן רמזה לך, ולא רצית להאמין. כך או כך, היא לא היתה מפורשת בעניין הזה. הסיבות יכולות להיות שונות, החל ממשהו פיזי שהיא מתביישת לספר, ועד משהו רגשי שהיא לא רוצה לספר כדי שלא לפגוע בך, ואולי משהו נפשי שמעיק עליה ומשפיע על היכולת שלה להתקרב אליך. והשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא בעיקר: מה מקשה עליה לספר לי? ואולי הרבה יותר מדוייק ונכון הוא לשאול את עצמך: האם אני יכול להיות פתוח מספיק, וקשוב מספיק כדי להקשיב לה, אם תספר לי, מבלי להיפגע ו/או לכעוס, לא משנה מה זה יהיה? - אם אתה כזה, או יכול להיות כזה, יתכן שהיא תפתח בפניך את לבה ותסביר לך. אם היא תחשוש מכעסך, או מפגיעותך או מכך שמעמדה יפגע בעיניך בעקבות מה שתספר, יהיה לה קשה יותר להסביר לך מה היא מרגישה או מה קרה לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083