מצפון עירני מדי? התמודדות עם תחושות אשמה
שני
יש לי חבר יותר משנתיים וחצי
⌄
אנחנו שוכבים כבר שנתיים,הבעיה שהוא גר קצת רחוק ממני,מרחק של שעהלפני שהוא התגייס הייתי ישנה אצלו כל שבוע,וכל פעם שהייתי באה לישון אצלו היינו שוכבים בערך 3 פעמיםולא יודעת למה אני תמיד מרגישה שאני עושה משהו לא בסדר..אני אוהבת אותו מאוד וגם הוא אותי ואני בוטחת בו והוא בי,אבל אני לא יודעת למה יש לי את ההרגשה הזאת..לפני חודש הוא התגייס ואני באה אליו לשישי שבת אחת לשבועיים,לפעמים יותר זה תלוי..ואנחנו ושכבים פחות כי הוא חוזר עייף כל הזמן,דווקא עכשיו שאנחנו שוכבים פחות זה מציק ליי ..מה לא בסדר איתי ? :(תודה רבה
ד"ר אורן חסון
מצפון ערני מדי?
⌄
שני יקרה,
הכל בסדר איתך. הבעיה היא בניגוד שיש בין מה שאת עושה, לבין החינוך הסביבתי שקיבלת. זה לא אומר שההורים שלך הסבירו לך שמין זה לא טוב, וגם לא שהחברות סביבך אומרות לך שבחורה לא צריכה להתמסר עד החתונה. זה אוירה כללית שספגת מתישהו בחייך, שמין הופך בחורה שאינה נשואה, לזולה. אולי אפילו יותר מזה – שבחורה לא צריכה להיות מינית מדי, כדי שלא יזלזלו בה. זה יוצר בך נטייה להמנע ממין. הנטייה הזו, והמחשבות על זה אינן חזקות מדי. הן לא מנעו ממך לשכב עם בן זוגך. אבל כאשר עשית זאת בתדירות גבוהה יותר, הראש שלך היה עסוק יותר ביחסים ובמה שהם נותנים לך, יותר מאשר בייסורי המצפון – השפעת הסביבה. כאשר את עושה את זה פחות, הראש שלך פחות מוצף ברגשות ובהתרגשות, ויש לך יותר זמן לחשוב על הזילות, לכאורה, שיש במיניות של האשה.אז הכל בסדר איתך. עשי לעצמך חושבים אם זה טוב לך או לא, ואם את מגיעה למסקנה שזה בסדר לך, הרגיעי את המצפון, כי יכול להיות שהוא עירני מדי, הפעם.
שני
לד"ר חסון
⌄
התשובה שלך מתאימה בול,תודה רבה !ואני באמת עכשיו חושבת שזה בסדר גמור מה שאני עושה.