התחמקות מקשר אינטימי - מה עושים?
אנונימי
חוסר תקשורת והתעלמות מוחלטת
⌄
צהריים טובים, אני לא יספר את כל הבעיות הקיימות אבל בכל זאת כמה דברים שמפריעים לי ונראה גם לא תקין.אני ובת זוגתי מעל גיל 40 יש לנו 4 ילדים כאשר הילדה הקטנה שלנו בת 3נכון להיום הילדה הקטנה ישנה איתנו בחדר ולא רק בחדר אלה במיטה שלנו וזה לא חד פעמי אלה משהו קבוע שמתקיים כל לילה , למרות שפניתי לאישתי מס' פעמיים וטענתי שהנושא מפריע לי , לא קיבלתי מענה והמצב נשאר כפי שהוא.מה לפי דעתך עלי לעשות כדי לשנות את המצב? לעבור לחדר אחר עד שינוי מצב?בנוסף מכיוון ששנים לא היה לנו זמן איכות לעצמנו הצעתי לאישתי לנסוע לסופ"ש רק אנחנו גם כאן לא קיבלתי שום מענה לא חיובי לא שלילי התעלמות מוחלטת מהבקשה.איך מתנהלים מול התעלומות מוחלטת ? אין לי מושג מה קורה כאןאשמח לעצה מאיש מקצוע תודה שבוע טוב
ד"ר אורן חסון
להגיע שוב לקירבה ואינטימיות
⌄
אנונימי יקר,
לצערי, אני לא יכול לומר לך למה, אבל הסימפטום שאתה מתאר נראה כנסיון התחמקות מקשר אינטימי אתך. למה? - זו שאלה מאד חשובה וטובה. האם זה בגלל שאתה כופה עליה או שהיא מרגישה שאתה מנסה לכפות עליה אינטימיות וקירבה? האם משום שהיא כועסת עליך בגלל דברים אחרים? האם בגלל שהיא מענישה אותך על קשיים שלך בשיתופיות ובתקשורת הזוגית? האם בגלל שהיא סובלת מדיכאון ומשפל בצורך המיני שלה? - פתחתי לך צוהר בפני חלק קטן מהאפשרויות. משהו לחשוב עליו, לבדוק איתה בדרך של שיחה פתוחה שבאה לא כתלונה אלא כצורך אמפתי להבין אותה ואת הצרכים שלה קודם כל כדי לעזור לה, ואולי בהמשך, להחזיר את הזוגיות שלכם לזוגיות שיתופית ואינטימית. ואולי עם הצורך להבין שכדאי שתיקח אחריות, כדי לעשות משהו בעניין הזה. אנא ראה משהו על אחריות בתחתית דף השלישי שלי שלכלים לזוגיות טובה - אחריות.