מצוקה חומרית וחברתית: עצות ופתרונות

תאריך פנייה: 16.03.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ליהי
נואשת
16.03.2012 • 22:02

שלום
אני לא יודעת אם געתי למקום הנכון לספר את סיפור חיי ולבקש עצה אך אשמח לכל תשובה שתינתןאני בת 33 ואמא חד הורית לילד בן 6 סבלתי המון בחיי אני גרושה כמעט 6 שנים מאז בני היה בן חודשיים סבלתי מאלימות פיזית נפשית ומילולית מהגרוש שלי הוא היכה אותי קינא לי ברמות קשות והרס את חיי נותרתי לבדי עם הילד הוא אינו משלם מזונות ולא רואה את הילד אני שוכרת דירה עובדת בעבודה פשוטה ומתקשה לשרוד אני נראית טוב מאוד ומושכת ואף הרבה יותר צעירה מגילי ואין לי חברות רבות או משפחה קרובה ואינני יוצאת כי אני כל הזמן דואגת לבן שלי שייגדל ולא יחסר לו כלום בקיצור אני מאוד בודדהעד ש.... הכרתי אותו גדול מימני בעשר שנים נשוי אב לארבעה ילדים והוא הפך את חיי הוא מממן אותי עוזר לי דואג לי הוא חיי רחוק מאישתו בחוצלארץ אני טסה אליו עם בני חמש או שש פעמים בשנה הוא מרעיף עליי מתנות וגם עוזר לי בתשלומי הביית הוא מצחיק אותי ומשמח אותי וגם מכניס אותי לחרדה ועצבות כי אני בחורה טובה ולא תכננתי לצאת עם נשוי נפרדתי מימנו מאות פעמים ויש לו אובססיה קשה אליי והוא חזק ובוס גדול והשתלט על חיי אין לי חברים ומשפחתי יודעת שאני איתו ואף אחד לא אומר לי מילה יש לו אישה מדהימה שטפלת בילדיו והמצפון שלי חורה לי אני עוזבת וחוזרת מאישה עצמאית קשיית יום הפכתי לתלותית חיי הם קשים והוא מציל אותי נותן לי אושר ושמחה ואין משהו שאני רוצה והוא הופך עולמות בשבילי אני חייה אותו יום יום ואין לי אף אחד בעולם חוץ מהילד שלי והוא.....אני לא רוצה שהוא יתגרש בשבילי כי אני יהפוך כמו אישתו לאישה קטנה ומסכנה הוא מאיים עליי שיתאבד בגללי או שהוא אוליי יעשה לי משהו רע אם העזוב אותו אני מתחננת אליו להיפרד והוא מתנהל גיל לגמרי כאילו ברור שאני יחזור אין לי דרךךךך אלוהים אין לי כסף ובעיקר אין לי כוח לחיים האלהכל חג או משהו כזה הוא קונה לי ולילד כרטיסי טיסה ואני בעיניים עצומות טסה אליו כי אין לי משפחה לחגוג איתה הוא עושה מימני אישה כייף לי איתו בכל מקום שאני בזרועותיו אני מרגישה מוגנתאבל אני בתוך תוכי עצובה וחרדה בגלל הדבר הנוראי שאני עושה יוצאת עם גבר נשוי והורסת משפחות אלוהים אני מתה להתנתק מימנו מאיפה מתחילים בבקשה אני מתחננת לעיצה אני מבזבזת את חיי ואני הכי בודדה בעולם עכשיו הוא בארץ חוגג עם משפחתו ואני כל כך לבד מתה מקינאה מרגישה בודדה ועלובה .. תודה על ההקשבה ........ליהי

ליהי
נואשת
16.03.2012 • 22:11

שכחתי להוסיף שמרוב שאני כועסת על עצמי בגלל ההבל שאני עושה למשפחתו נכנסתי לדכאון ופחדים שמא יבואו אליי ואני מטופלת בתרופה נגד דיכאון שניקראת ויפאקס 225 מליגרם ביום התחושה שלי כל הזמן קשה ושהוא איתי אני שוכחת מהכל והוא מביא עליי רק שמחה ואושראני איתו שלוש שנים שורפת את חיי והשם שלי נמחק

ד"ר אורן חסון
מצוקה חומרית וחברתית
18.03.2012 • 00:51

ליהי יקרה,
העניין הוא שאת במצוקה חומרית וחברתית, והגבר הנשוי הוא המפלט שלך מאלה, לפחות באופן זמני. אני לא בטוח שהוא רוצה או ירצה להתחתן איתך, כי אולי נוח לו במצב הנוכחי. אלא שהמפלט הזה, והפתרון שהגבר הזה מספק לך עולה לך בתחושה קשה מבחינה מוסרית. אין לי פתרון פלאים בשבילך. מה שלא תעשי, יהיה לך קשה. עד עכשיו, בחרת להיות איתו למרות יסורי המצפון, ואני לא מאשים אותך. את גם במלחמת השרדות, ולא קל לעמוד בה. אם את יכולה ללכת לטיפול פסיכותרפי עשי זאת, ואולי דרך קופת חולים או דרך מרפאה לבריאות הנפש (ראי בדף ה"עזרה ראשונה באינטרנט" באתר שלי, בעמודה השמאלית) כי במקומות אלה הטיפול זול יותר. יתכן שתצטרכי להמתין בתור, אבל שווה לעשות זאת.חשוב שתפנימי את העובדה שאת לומדת על בשרך, והיא שטיפול תרופתי לבד לא מספיק לך. את באמת צריכה גם טיפול נפשי בשיחות, שגם יקל עלייך נפשית, ואולי יסייע לך לחפש פתרונות אחרים. נסי לעשות זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליהי
תודה לך
18.03.2012 • 14:22

המילים שלך כל כר מעודדותואף נותנות תיקווהאני אטפל בעצמי חייבת לצאת מהמעגל הזהתודה על הכל