חשדות בזוגיות: איך להתמודד?
אלמוג
עזרה
⌄
ד"ר חסון היקר
!אני ובן זוגי(27,30) כבר כמעט שנתיים יחד. אני מכירה אותו שנים רבות עוד לפני שהתחלנו לצאת. כשהכרתי אותו עוד לפני שיצאנו, הוא היה נראה לי כמו הגבר האסרטיבי והחזק שחיפשתי. עודף ביטחון עצמי, ונראה כי יודע מה הוא עושה תמיד. חשבתי שאני מכירה אותו היטב. הוא גם היה נראה לי כמו אחד האנשים היותר שפויים שאני מכירה. מאחר ובאתי ממקום קצת בעייתי, "נורמליות" זה דבר שמאד חשוב לי. הבעיה הראשונה שלי, שמאד קשה לי להתמודד איתה, זה שיש לי חשדות אובססיביים כלפי בן זוגי. אני לא זוכרת ממה זה התחיל, אני מניחה שמאיזשהוא שקר שאמר לי, אבל מאז נהייתי לא שקטה. ועדיין. מה שהוביל אותי-בן זוגי התנהג בצורה מוזרה לתקופה, היה מסוגר בעצמו. ובגלל החששות המתמידים שלי התחלתי להיכנס לסרטים שהוא בוגד בי. התחלתי לבחון דברים יותר לעומק כשגיליתי שיש לו פחדים מאיבוד שליטה, דיכאון, ואלימות. גיליתי זאת מכל מיני הודעות שראיתי שרשם לחבר( הוא לא שם לב שאני רואה), או שיחות ששמעתי. לדבריו, הוא מפחד לאבד שליטה ולהיות אלים, באופן כללי, וגם כלפי, וכמו כן משיחה ששמעתי- יש לו פחדים הקשורים לדיכאון או לרצון להפסיק לחיות. אחרי שגיליתי את כל זה הרגשתי שהחיים שלי מתפרקים. הייתי המומה וחשבתי לעצמי שיכול להיות ובכלל אני לא נורמלית כי איך לא שמתי לב לדברים האלה עד עכשיו? יכול להיות כי לבן זוגי נטיות התאבדות או אלימות? זה מפחיד אותי מאד, כי אני רוצה לראות את העתיד שלי איתו, ואיך אפשר במצב הזה? הוא גם לא משתף אותי בפחדים שלו, ואני לא יכולה לחשוף בפניו שאני מודעת אליהם. אציין כי הוא אדם עקשן ושאפתן, מלא בביקורת עצמית. אני מאד מאד עצובה. מאד עברו כמה חדשים. החשדות האובססיבים שלי נשארו, כל דבר שהוא קצת מוזר אני ישר חושדת. אני מניחה שלגבי החשדות אני צריכה עזרה מקצועית, אך כרגע זהו לא דבר שבא מבחינתי בחשבון כלכלית. אני מנסה להבין מאיפה זה בא לי. השאלות שלי: מה אתה חושב על כל זה? איך אני יכולה לגרום לו להיפתח אלי יותר ולשתף אותי? -אני יודעת שהוא מפחד באופן כללי להראות כל סימן לחולשה, או שאולי או מפחד שאחשוב שהוא משוגע. אבל בכל זאת-? ואיך אני יכולה להירגע נפשית עם החשדות שלי? אני כבר לא מסוגלת לחיות ככה. אני מרגישה שאני לא מקבלת ממנו כל תחושת ביטחון. אני מאד אוהבת אותו.אנא עזור לי...תודה רבה רבה מראש!
ד"ר אורן חסון
דיבור על חשדות
⌄
אלמוג יקרה,
החיסרון העצום של חשדות הוא שכאשר את לא יודעת, את לוקחת הרבה מצבי ביניים, שיכולים להצטייר כך או כך, וצובעת אותם לפי החשדות שלך. בעקבות כך, יתכן גם שאת חושדת בהרבה יותר ממה שיש, את לא יכולה לדעת.תצטרכו לדבר. תצטרכי לחשוף בפניו דברים ששמעת שיצרו תמונה מסויימת, ואת תוהה אם זה נכון או לא נכון. זו החולשה שלך וזה החיסרון שלך. תצטרכי לחשוב היטב איך לחשוף אותם. ומוטב שתיצמדי יותר לעובדות מאשר להגיע למקומות שאת באמת לא יודעת, ותשאלי על פשרן. אם לא תעשי זאת, יכול להיות שהוא יתחיל לחשוד שאת לא רוצה לדבר על דברים כדי שהוא לא יחשוב שאת משוגעת, ואין לזה סוף. חזרו לשפיות, ודברו ביניכם. אני חושב שאת יותר פוחדת מלדבר על זה מאשר לדעת שיש לו נטיות אלימות שהוא מצליח לחסום אותן. ואולי גם תגלי שהוא פוחד יותר מכפי שהוא צריך, וגם זה קורה לא מעט.