מעמד אבא מאומץ - בדיקה משפטית

תאריך פנייה: 12.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
"אבא"
שאלה של שפיות
12.07.2012 • 14:26

שלום רב
ד"ר חסון,אני בן 45 הכרתי אישה לפני שנתיים כאשר היא כבר הייתה בהריון (לא ממני) עברנו לגור יחד וכשהילד נולד גידלתי אותו כאילו היה בני (היא לא בקשר עם אבי הילד הוא כלל לא בתמונה). מעולם לא נשאנו ולא אימצתי את הילד חוקית, פשוט חיינו יחד וגידלנו את הילד.לאחרונה נפרדנו. אני רואה את הילד אבל לא כפי שהייתי רוצה. אני מבין שאין לי שום זכויות משפטיות עליו. אני פשוט מאוד אוהב אותו כאילו היה בני עצמי ובשרי. אנחנו לא מצליחים לדבר בלי צעקות וזה לא טוב לילד. הוא ילד קטן בין שנתיים + ולא כ"כ מבין מה קורה. אני מרגיש שככל שאני לוחץ עליה כך היא מתרחקת יותר. מה ניתן לעשות על מנת שאוכל להמשיך ולהיות חלק מחיי הילד?

ד"ר אורן חסון
אבא מאומץ זמנית (?)
13.07.2012 • 12:04

אבא יקר,
כדי לדעת מה מעמדך החוקי, תצטרך באמת לבדוק עם עורך דין. כנראה שלא תוכל לעשות הרבה, אבל זו בדיקה שתצטרך לעשות דרך מערכת המשפט ולא דרכי.העניין לכן הוא שכמעט הכל, אם לא הכל, תלוי באמו של הילד. ואני יכול לתאר לעצמי מצב שבו היא אומרת לעצמה שעדיף שיישכח אותך, ויכיר את הגבר הבא שלה, כי אולי הגבר הבא שלה יהיה זה שאיתו הוא יגדל כל חייו, ועדיף כך לילד. האם זה באמת יהיה כך? אני לא יודע. האם נטישה של דמות האב בגיל שנתיים טובה לילד? כנראה שלא. אבל גם בעניין הזה, טובתו של הילד תלויה במידה רבה ביכולת התקשורת שלך איתה, לידו ובלעדיו.עניין מורכב ועצוב. ונראה שתצטרך לחזר אחריה, לפחות במובן האנושי, כדי להמשיך ולהיות קרוב לילד, ואני מקווה שהיא רואה לנגד עיניה בעיקר את טובתו של הילד, ולא את כעסיה כלפיך. ולפעמים קשה מאד להפריד בין השניים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083