התמודדות עם פרידה מבן זוג

תאריך פנייה: 12.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
קושי בהתמודדות אחרי פרידה
12.07.2012 • 16:51

לפני 3 חודשים בן זוגי נפרד ממני. אחרי קשר של שנה וחצי ושל מגורים משותפים.שנינו בני 27 הוא היה האהבה הראשונה שלי ולמרות כל הבעיות שהיו לנו רציתי להמשיך להיות איתו- הוא בן אדם מאד עקשן ולא יציב כל יום הוא בוחר לעשות משהו חדש (יום ללכת להפגנה הזו, יום אחר להפוך את התזונה שלו ויום אחר להתחיל להתפלל בבית כנסת) וכל הזמן הזה אני אחריו בכל גחמה.. אוהבת אותו!הוא נתן לי המון- דאג לי, פינק אותי..ועכשיו אני לבד! ועצוב לי..התחלתי לצאת עם בחור חדש אבל זה לא מרגיש טוב, זה לא רגיש אותו דבר.ואני מתגעגעת אליו ורוצה אותו ורוצה שיחזור והוא ככל הנראה כבר לא רוצה אותי.מה עושים?? איך מתגברים וממשיכים הלאה??

ד"ר אורן חסון
לבנות "אחרי" חדש
13.07.2012 • 12:04

דנה יקרה,
להיפרד מבן זוג יכול להיות מאד קשה, בין אם הזוגיות היתה טובה, ופעמים רבות דווקא כאשר היא היתה לא טובה ופוגעת. בן זוג חדש לא ירגיש לך אותו הדבר, ראשית כי הוא לא אותו הדבר, שנית, כי דווקא כשאת איתו את יכולה להרגיש בעוצמה גבוהה יותר את הגעגוע אל החבר לשעבר שלך. בגלל הדמיון ובגלל ההבדלים.אז זקוקה לזמן החלמה רגשי, שזה אומר לכוון לך את הגלגלים בראש לזמן שאחרי. אני חושב שאת עדיין לא "אחרי", ועדיין לא רואה את החיים בלעדיו. ההחלמה הרגשית שלך צריכה ללכת לכיוון הזה. לעיסוקים אחרים שאינם קשורים אליו אלא אלייך. אולי לדברים שלא יכולת לעשות כשהיית איתו ושהיו חסרים לך. לחברים ולחברות חדשים, למשפחה - אם יש לך משפחה קרובה, ולדבר עליו פחות עם אחרים, ולעשות דברים אחרים יותר.תני לעצמך עוד חודשיים. ואם תרגישי שאת עדיין מתקשה, כדאי שתלכי לטיפול פרטני, שיעזור לך לבנות את עצמך מחדש סביב העניינים שאינם קשורים אליו, ולעזור לך לראות אופקים חדשים שיהיו לך, הרי. רק שרצוי שלא תתעכבי יותר מדי בדרך להגיע אליהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083