חיבוקים וזוגיות: פתרון לקונפליקט

תאריך פנייה: 12.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטע-לי
געגועים לחיבוקים חמים
12.07.2012 • 10:04

שלום
לד״ר אורן חסן היקר.
תודה רבה על העצות הנפלאות ועל העזרה שלך.
אני בת 25 בעלי בן 32 נישאנו לפני כחודשיים. בעלי טיפוס מאוד חכם ואינטליגנט אך עם זאת קצת מופנם ושקט. אני לא יודעת בלילה (וגם ביום ) הוא לא מחבק אותי וזה מפריע לי, אני רוצה להיות צמודה אליו כל הלילה למרות שהוא נוחר וכו׳ אבל הבעיה היא שהוא ממש לא בקטע של חיבוקים, כשדיברתי איתו על זה הוא כזה רמז שזה מפריע לו לישון. ניסיתי להתגבר  על הרצון הזה אבל אני מרגישה ממש מועקה בלב. כשהוא מפנה את גבו אליי לפעמים אני מחבקת אותו אבל אני מרגישה שאני מפריעה לו ושאני קרציה. אוף. אני לא יודעת מה לעשות למה הוא לא מסתובב ומחבק אותי במיטה...

ד"ר אורן חסון
חיבוקים
13.07.2012 • 12:02

נטע-לי יקרה,
ייתכן שנישאתם ללא הכנה מספקת. את צריכה חיבוקים בלילה, והוא אומר לך שזה מפריע לו לישון. זה מאד ייתכן כדבר שהוא אמיתי לגמרי. יש מי שמתקשה לישון ביחד, ויש מי שנרגע מלישון מחובק, וכאשר זוג כזה מתחתן, נוצר קונפליקט. אלא שאת לוקחת זאת למקום אישי, ואולי גם כאילו הוא לא אוהב אותך, מה שכנראה לא שייך לעניין. מה עוד שזה מתחבר לך לאישיות הכוללת שלו, שהוא פחות נוגע ומחבק. שלפחות את זה ידעת גם קודם, נכון? קצת קשה לבוא אליו בטענות על זה שהוא כזה לאחר החתונה, כשידעת גם קודם שהוא כזה, וכשאת מתלוננת הוא בודאי אומר לעצמו: "אבל זה אני, והיא ידעה על זה קודם, אז כל התלונות שלה בעניין הזה הן מאד לא הוגנות". החשיבה הזו, שהיא מוצדקת כשלעצמה, מרימה אצלו הגנות, והוא מתקשה להקשיב.הדרך שלך לנסות לשנות משהו צריכה להיות איטית, וללא הרבה ציפיות. להתקרב אליו בעצמך - למרות שגם זה "לא את" - כי "את" זו אותה אשה שרוצה שיחזרו אחריה, ושיאהבו אותה ושירצו שיחבקו אותה, נכון? אבל אם הוא לא כזה ואת לא אחרת, לא תגיעו לשום מקום. אם את רוצה להגיע ליותר מגע וליותר חיבוקים, ואם את רוצה להוציא אותו מתוך ה"אני" שלו, תצטרכי ליזום ולצאת מתוך ה"אני" שלך. ולעשות זאת בעדינות, ובכל פעם עוד קצת שיהיה מזמין ולא דורש. שיתרגל באיטיות למשהו אחר, עד שיהיה קשה לו אחרת. זו דרך ארוכה ודורשת סבלנות, אבל בחרת בו בגלל הדברים הטובים שבו? - אל תוותרי בגלל דברים שידעת שהם קיימים רק כי חשבת שהם ישתנו לבד. הם לא. הם דורשים עבודה שלך. גם זה חלק מהבחירה שבחרת כשהתחתנת איתו. אלא שעד עכשיו הדחקת את זה, ועכשיו את יודעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083