מעילה באמון: מה עושים?
מירב
פרידה
⌄
אני בת 23 , יש לי בן זוג חצי שנה, אני אוהבת אותו מאוד, דיברנו לאחרונה על נישואין. ביום ד׳ האחרון הוא גילה שאני לא לוקחת גלולות למרות שהוא ביקש מימני וסירבתי בעבר אבל הבטחתי לו שאני ייקח אפילו שאני נגד. הוא כעס עליי מאוד ונפרד מימני, לא שמעתי ממנו כלום כמה ימים כבר. אני מאוד רוצה לחזור אליו
ולשקם את האימון, האם יש מה לעשןת בנידון או שזה אבוד לגמריי? תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
מעילה באמון
⌄
מירב יקרה,
האמת? מנקודת מבטו ניסית לכבול אותו אליך בכוח, ולכפות עליו אבהות ללא רצונו. זה לא שונה בהרבה, נגיד, מאשר יום אחד את מגלה שאת בהריון כי הגניקולוג שלך החליט להזריק לך את זרעו תוך כדי בדיקה שיגרתית בעזרת מכשיר הזרקה מבלי שידעת שהוא עושה זאת (ואני בכוונה לא הולך לעניין האונס שיש בו גם אלימות פיזית והפחדה, כי לא זה המצב). אם הגניקולוג הזה היה בן זוגך, האם זה היה משנה משהו? – אני לא בטוח, כי זו מעילה כבדה מאד באמון.היתר, מירב, תלוי הרבה במה שאתם מרגישים זה כלפי זה, במה שתגידי לו ובמה שהוא מרגיש כלפיך. אני לא יודע אם זה אבוד לגמרי, כי אני לא מכיר אותו ואותך ואת טיב היחסים ביניכם. איך שלא תראי זאת, היחסים ביניכם לא יהיו כנראה כפי שהיו, כי אם תיאלצי להתחנן על נפשך כדי שייבטח בך, יחסי הכוחות ביניכם כבר יהיו שונים משהיו בעבר. אחרי הכל, למעילה באמון יש מחיר. האם את מוכנה לזוגיות כזו? – התשובה לשאלה ששאלת תלוייה גם ביכולת שלך לקבל זאת.את מבינה מזה שיש גם סיכוי שזה לא יילך, ותצטרכי להמשיך הלאה. אם זה יהיה המצב, אל תראי בזה את סוף העולם. אנשים נכשלים לפעמים, והרבה אנשים נכשלים גם בדברים גדולים. תלמדי מזה את מה שאת צריכה ללמוד מזה, שזה בעיקר לא לשכוח לראות את העולם גם בעיניים של הצד השני. זה גם יבטיח לך זוגיות טובה יותר בהמשך.
מירב
מעילה באמון
⌄
וואו תןדה רבה חיזקת אותי מאוד!!!
בינתיי חזרנו לדבר ואני לא לוחצת זורמת ומה שיהיה יהיה...