מאבק כוחות בזוגיות: ניתוח מעמיק
רוני
בעיות בזוגיות
⌄
שלום,
יש לי חבר מזה שש וחצי שנים,היה לנו קשר מאוד טוב בשלוש שנים האחרונות,לאחר מכן הכול השתנה בכך שעברנו להתגורר בדירה בצפון למטרת לימודים,הוא התחיל ללמוד והכיר שם קבוצה של בנות שמהר מאוד התיידד איתן בצורה חזקה מאוד על ידי כך שמעבר לשעו תהלימודים היה מתכתב איתן,מדבר איתן בטלפון,ולא רק על עיניניי לימודים,ושם כבר הוא התחיל להתנהג אליי בצורה חסרת כבוד,וכל דבר ששאלת יעל ידידות שלא הוא הכחיש ונרתע ,היו שתיי בנות ששמתי עליהן עין משום שהיו פגישו תבפאבים עם כל החברים והןא יצטלם איתן והתכתב איתן ואפיל והסתיר ממני את המידע בפלאפון שלו ובהתכתביות שלו איתן,ומשם גםן התחלתי לחשוד.לאחר מכן הוא סיים ללמוד וכל אחד חזר לביתו וחשבתי שהכול יחזור להיות יותר טוב כי כל אחד פונה לדרכו.אך לפני כשלושה שבועות נכנסתי למייל שלו בטעות וחיפשתי את אותה ידידה ששמתי עליה עיין וגיליתי שהייתה ביניהן התכתבות רגשית,של געגועים להתכתביות בינהם,והוא כתב לה חלמתי עלייך חלום שנאי מנשק לך את היד,ואנ ירוצה להקדיש לך שיר על רומיאו ויוליה ופשוט הזדעזתי.דיברנו על כך ומה שהוא אמר ל ישהוא אוהב אותי ורוצה רק אותי ושמה שקרה שהוא פשוט רצה לעשות משהו אסור וחריג לפני מיסוד הקשר כי הוא היה רק איתי מאז ומתמיד אבל בעצם לא הציע לי נישואין בכלל עד עכשיו, והוא אמר ל יאבל אנ ירוצה אותך ורק אותך ,ואז סלחתי ל וואמרתי לו שאני צריכה לבנות איתו את האמון מחדש ואנ יצריכה שהוא יהיה סבלני ,ושאני אצרטך לראות את השיחות בינהם אם יהיו עוד,ומאז אני מבקשת ממנו לראו תוהוא לא כל כך סבלני ולא ממש נותן לי לראות,חוסם ממני את הסיסמאות וממשיך כרגיל,והיחסים בינונו לא טובים,כל הזמן רבים,ואנ יתמיד נפגעת ממנו,רוצה להיפגש עם חברים אבל אורמ ל ישהוא לא יכול כי הוא צריך אישור ממני,לא איכפת לו להשאיר אותי לבד ולהיפגש עם חברים,בקיצור אני כבר לא יודעת מה לעשות,מצד אחד אנ יאומרת שהוא רוצה אות יאחרת לא היהי נשאר איתי והולך לבחורה הזאת,ומצד שני אני אומרת אולי פשוט נוח לו איתי מתוך הרגל..אני כבר לא יכול ה לבכות וקשה לי מאוד,אשמח שתעזור לי!תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
מאבק כוחות בשם אידיאלים?
⌄
רוני יקרה,
את מבינה נכון את מרבית התמונה – שהוא הולך על חבל דק שבין הקשר איתך לבין העצמאות שלו. מה בדיוק הוא עושה בתוך העצמאות שלו את לא יודעת. הוא אמר לך מה הוא רצה והתכוון לעשות ומדוע, ועדיין הוא משאיר לעצמו את האופציה הזו דרך שמירת הפרטיות שלו והגבולות שהוא שם לך על כניסתך לפרטיות שלו, והוא אומר לך שהוא רוצה להיות איתך כדי לא לאבד אותך.אני חושש שהמאבק הזה ביניכם, שהוא בעיקרו מאבק על יחסי הכוחות בזוגיות ועל הרגעת הפחדים שיש לכל אחד מכם בקשר, ימשיך להיות מאבק לא קל. הוא אולי חושש מנסיון שליטה שלך על כל ההתנהלות שלו, כאשר אולי הוא לוקח את הפרטיות שלו כמודל (בשם האידיאל של שמירה על פרטיות) – ואת צריכה לראות אם לחשש הזה שלו יש ממש. את אולי עושה בדיוק את אותו הדבר, ומנסה להרגיע את החרדות שלך (שהוא לא יהיה נאמן לך, ואולי גם שלא ייטיב איתך כפי שאת חושבת שנכון לעשות לבת זוג) דרך שליטה טובה יותר במה שאת יודעת עליו, ואת משתמשת גם כן בפרטיות שלו כמודל – ובשם האידיאל של הנאמנות, ובשם הגיבוי המוסרי שיש לך בשל היותו לא נאמן לך כאשר "נתת לו קצת חופש".הפתרון לא קל, וצריך להגיע דרך הרגעת הרוחות. אני לא יודע אם תצליחו לעשות זאת לבד. קראי בבקשה אתהמאמר שלי על קינאה, ובעיקר את הסוף העוסק בטיפול בקינאה.
רוני
בהמשך לתשובתך
⌄
שלום
ד"ר חסוןאז אתה בעצם שהבעיה כאן היא אצלי?והיא קינאה?אנ ימודה שאנ יקנאית לפעמים יתר על המידה,אך הקנאה של ינובעת ממקום של חשד וספקות עקב הפרטיות שלו כאילו ישל ו מה להסתיר ועקב ההתכתביות הרגשיות שלו עם אותה בחורה.האם בכל זאת מדובר בקנאה שלי?האם בעצם עליי להאמין לו בטענה שלו למה עשה את אותו המקרה? האם הפרטיות שלו וההתכתביות שלו עם אותה בחורה מוצדקות,כלומר עליי להסיר את הדאגות הללו?אשמח לתושבתךתודהhttp://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3558889#ixzz1l22QWOVlסטארמד בריאות