מעגל קסמים רע בזוגיות - איך לשבור אותו
נל
לא יודעת אם עוד אוהבת אותו
⌄
נשואים כבר 6 שנים. שתי בנות 3.5 ושלושה חודשים ולא בטוחה שעוד אוהבת אותו. בתקופה קשה עכשיו. הוא לא עובד ומנסה להקים את מיזם ההייטק שלו. אני מפרנסת, תוך טיפול בקטנה (רק מחר מתחילה מטפלת), והוא כועס, עצבני ורוב התקשורת שלנו היא בריבים.על הדברים החשובים אנחנו מסכימים בד"כ, אבל הרבה פעמים גולשים לריב.סקס לא עשינו כבר שנה, וגם לפני זה זה קרה רק פעם בכמה חודשים. אבל זה הפסיק כבר להפריע לי כמעט.אני בעיקר כועסת עליו. כועסת כועסת כועסת. ולכן פעמים רבות, אם אני לא רבה איתו, אני בסוג של יחסים קורקטיים.הוא לא חבר שלי, למרות שיש פעמים שדווקא בתקופה זו, כשהוא פחות עצבני מהפוליטיקות של להיות שכיר, הוא יותר קרוב אלי. אבל הוא המון פוסל אותי, לא צוחק מבדיחות שמצחיקות אותי, משאיר לי את עיקר הטיפול עם הילדות, למרות שהוא בבית. מתחיל לעבוד ב-12-11 ולכן מסיים ב-18-19, כשהגדולה בבית אחרי הגן (הוא מסתגר בחדר של המחשב, כשהיא בבית ויוצא רק כשעה אחרי שהיא מגיעה חוץ משלום קצר).הוא לא עוזר לי גם עם לקחת את הגדולה מהגן כמעט, למרות שהבטיח שזה יקרה בחופשת הלידה שלי, כי הוא אומר שהוא עובד. בולשיט!! הוא לא עומד בהבטחה.כשאני מנסה לומר לו משהו על להיות יותר בבית ולעזור יותר עם הבנות, הוא אומר לי- תחשבי שאני עובד כשכיר עדיין שחוזר הביתה ב-19:00-19:30. אבל זה לא כך, והוא יכול לסדר את הזמן כך שיתחיל ב-9 ויסיים ב-17 כשהגדולה מגיעה.בקיצור, אני כועסת כועסת כועסת. אנחנו גם בקושי נוגעים אחד בשני, והרבה פעמים אני מתקשרת איתו בריב על שטויות, כי הסיבות האמיתיות מתבטלות על ידו. לכן גם אין לי כוח להשאר איתו בסוף הערב כשהבנות ישנות, ולראות טלויזיה. כי גם שם זה לא באמת להיות איתו, אלא שנינו רואים טלויזיה, וגם שם זו טלויזיה שהוא מעדיף ואותי לא מרגיעה (חדשות).רוצה לתקן את המצב, כי לא טוב ולא כיף לי. אין לנו כסף עכשיו ליעוץ זוגי כי הוא לא עובד ואני עצמאית ואין משכורת קבועה. ובעיקר, כי רוצה עוד ילד וצריכה "למשוך" עד אז וגם כי הגדולה מתחילה להרגיש, ולא רוצה שתגדל בבית עם אווירה חרא (וסליחה על הצרפתית...).מה עושים?
ד"ר אורן חסון
מעגל קסמים רע, וחיזוקים חיוביים
⌄
נל יקרה,
עובדים על עצמך. מתחילים היכן שהוא, והמקום היחיד שאפשר להתחיל בו הוא עם עצמך. כשאת "כועסת, כועסת, כועסת" הוא לא יכול אלא להגיב בלפסול אותך, בלהתנגד לך, ולא לצחוק מהבדיחות שלך. מצד שני, כשהוא לא עוזר, ולא חבר שלך, את כועסת יותר, ונוצר מעגל קסמים רע. את המעגל הזה את רוצה לשבור. מכיוון שאינכם יכולים ללכת ליעוץ זוגי, תצטרכי לעשות זאת לבד. להחניק את הביקורת ואת הסארקזם, לתת לו חיזוקים חיוביים (חיוך, נגיעה, חיבוק, ו"תודה, עזר לי מאד מה שעשית, כי כבר הייתי מתה מעייפות", או "תודה שרחצת את הכלים", או "ראיתי שעשית אתxxx... זה מה זה עשה לי טוב" או איך שתבחרי) כאשר הוא עושה משהו טוב וראוי. ותני לו את הזמן והצ'אנס להשתנות, ואל תתייאשי כשזה לא עובד, כי בסופו של דבר זה יעבוד, אם תרצי, ואם תאהבי אותו כשהוא טוב יותר.