מעגל ישן או אפשרויות חדשות?
שרון
התחבטות פנימית
⌄
בת 36 .נשואה 5 שנים ללא ילדים. מצב הזוגיות עם עליות ומורדות, כשבהרגשה הפנימית שלי תמיד היה עניין של "אולי זה לא ממש זה"...בכל זאת אנחנו עובדים קשה במערכת ועושים עבודה כדי להצליח בה ויש גם שיפור.לא חוויתי מערכות רציניות לפני, רק קצרות מועד.כשהייתי בצבא היה חבר - אהבה ראשונה, ,פחדתי מאינטימיות ומאהבה, וזה הראה את אותותיו על הקשר ונפרדנו מצידו. אני יודעת שהייתי בשבילו אהבה גדולה, במשך כמה שנים ידעתי מחברים שלו שהוא מתחרט שעזב והיה מתקשר מדי פעם.אחרי כמה שנים נוצר בינינו שוב קשר אבל הוא היה לפני נסיעה ארוכה לחו"ל, הוא דיבר איתי על האהבה שלו אלי ואני לא רציתי להבטיח לו כלום למרות שהרגשתי אליו. כשנסע דיברנו פעמים בודדות והתכתבנו לעיתים. אחרי שנה כשחזר הוא כבר לא ממש הראה סימני עניין למרות שאני מאוד רציתי וניסיתי להראות גם אם לא בגלוי. מאז ועד היום הוא נמצא אצלי במחשבות, שאולי פספסתי, אולי בגלל שמשהו נשאר אצלי פתוח.לאחרונה יצא שנתקלנו זו בזה באיזה פורום באינטרנט והתכתבנו סתם, כדי לדעת מה קורה אחד אצל השני, הוא יודע שאני נשואה, אנחנו רוצים לדבר כדי להשלים מה קרה עם כל אחד מאיתנו בזמן הזה (באופן ידידותי בלבד) אבל יש בי חשש, ומצד שני מרגשיה שאני רוצה לסגור את המעגל הזה. זה קצת מבלבל.מה היית מציע לי לעשות?
ד"ר אורן חסון
לסגור מעגל ישן, או לפרוץ את הקיים?
⌄
שרון יקרה,
אני לא יודע איזה מעגל את רוצה לסגור. נראה לי שאת בעיקר רוצה לדעת מה האפשרויות שלך. קחי בחשבון שזה משחק מסוכן. גם, כי שניכם עברתם הרבה, אהבות חדשות, זוגיויות חדשות, חוויות מיניות חדשות, ואת לא יכולה לדעת אם הוא באמת יהיה מעוניין בך לאורך זמן אם תוותרי על כל מה שיש לך עכשיו (ובכלל זה גם השתנות דעתם של אנשים עלייך, ובפרט אנשים קרובים), ותעברי לחיות איתו. וזה משחק מסוכן גם אם תנסי לשחק באש הזו מבלי להיות בטוחה שאת רוצה להכניס אותה לאח הפרטי שלך, כי חשבי לרגע מה יקרה אם משהו מתוך הדברים שאת רוצה לעשות, יתגלה.
שרון
לסגור מעגל ישן, או לפרוץ את הקיים?
⌄
לא רוצה לעשות שום דבר!!שיחת ידידותית...לא רוצה להרוס את מה שיש לי....יודעת שאין לי מושג אם הוא בכלל בשבילי.????
ד"ר אורן חסון
לבטא במפורש את החשש
⌄
שרון יקרה,
משהו לא ברור לי, ואולי כי את לא מבטאת אותו באופן מפורש: לא לי, במה שכתבת, ואולי גם לא לעצמך. כי אם זה כך, ואם את באמת לא רוצה לעשות שום דבר, על מה ההתלבטות בכלל? מצד שני, כתבת שאת חוששת. אם לא יכול לקרות שום דבר, ממה יש לחשוש? האם זה ממשהו שהוא מחוץ למה שכתבתי לך בתגובתי הקודמת?חשבי על זה היטב, ואולי זה מה שייתן לך את הפתרון.