טוב לי, אז למה רע לי? - התמודדות עם רגשות

תאריך פנייה: 30.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
מפחדת
30.07.2010 • 21:19

שלום רב
אני בת 26..רווקה וטוב לי לבד ..מדוע זה ככה? האם זה ישתנה אני מרגישה שאני צריכה את הלבד שלי ולא מעוניינת בגבר..

ד"ר אורן חסון
טוב לי, אז למה רע לי?
01.08.2010 • 00:18

מיכל יקרה,
לפעמים, אני מקבל שאלה כמו השאלה שלך: "טוב לי, אז למה אני מרגיש/ה רע עם זה?".טוב לך. הרגעי. לא טוב לך אולי בגלל שני דברים: האחד, שאת שונה מהנורמה, ואת אולי מושפעת ממה שאחרים אומרים או יגידו (אבל לא מאד מושפעת, כי לו היית מאד מושפעת לא היה לך טוב עכשיו). השני, כי אולי את חושבת שדעתך תשתנה בעוד כמה שנים, ואז אולי יהיה מאוחר מדי.עכשיו טוב לך, אז נצלי את הטוב הזה לפתח טוב יותר עם עצמך, בין אם זה מבחינת קריירה, בין אם זה מבחינה חברתית, ואולי גם בחופש שיש לך ביחסים עם גברים. ואולי גם בכך שהלבד שלך מונע ממך חיכוכים מיותרים עם אנשים שאת לא אוהבת או מעריכה (שזו הסיבה הפסימית יותר למצב כזה). את שתי הסיבות הראשונות כדי לפתח ולהמשיך, כי כאשר תחליטי לרצות זוגיות, תגיעי אליה ממקור של כוח, בטחון, ולא תרצי משהו שיהיה פחות טוב מהלבד שלך. זה אולי ייקח זמן להשיג אותה אז, אבל הסיכוי הוא שתמצאי מישהו שיהיה באמת מוצלח. אם זו הסיבה האחרונה – כדאי אולי לעבוד על עצמך, בשלב הראשון, להתמודד עם אנשים, ואולי בעיקר עם עצמך ועם הפחדים שלך, ולראות אנשים סביבך כמשהו מורכב, שיש בו טוב ורע, ללמוד להעריך אותם, ולסמוך על עצמך שאת מעריכה אותם פחות או יותר נכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083