מסרים כפולים: מה לעשות?
השתגעתי כבר.
האם כדאי ללכת לטיפול?
⌄
כתבתי פה כבר.. לא זוכרת תחת איזה שם זה היה לפני חודשיים בערך..אז ככה.. אתמול יצא לי לדבר עם האקס שלי. למרות שכולם אמרו לי שלא לעשות את זה, התקשרתי והייתה לנו שיחה של שעתיים שלמות..במהלכה הגעתי למשפט אחד.. "הבחור סגור על החלטה שאיננה נכונה".בשיחה הוא אמר לי שהוא מרגיש שהוא קצת משלה אותי ושהוא רוצה שאני אדע שהוא לא רוצה לחזור להיות איתי. דיבר בצחוק כזה על "תזמיני אותי לחתונה שלך". הוא אמר שהוא רוצה להתנסות עם בנות אחרות שזה חלק מסיבת הפרידה שלו ממני. היינו יחד קצת מעל לשנה.השיחה המשיכה-ובמהלכה הוא אמר שביום שישי הוא יצא למסיבה ואחרי זה הלך לאוטו לנוח קצת ולא הפסיק לחשוב עליי וכמה שהוא היה רוצה שאני אהיה איתו עכשיו.. ושהוא יודע כמה שאני מדהימה ושהוא לא הפסיק לאהוב אותי ולא הפסיק להימשך אליי ויודע כמה שיהיה לו קשה למצוא מישהי כמוני. הוא אמר שאני לא יוצאת לו מהראש..ושהוא מתגעגע אליי.. בכה כמה פעמים במהלך השיחה שלנו. אמר שכנראה עוד לא עיכל עד הסוף את הפרידה.. עוד לא הבין סופית שאנחנו לא ביחד..בנוסף הוא אמר שהוא יודע כמה שאני מדהימה ושהוא כמעט בטוח שהוא לא ימצא מישהי שמתקרבת לקרסוליים שלי..עכשיו- למרות שהוא אמר שהוא לא רוצה שנחזור להיות ביחד- אני לא מצליחה להבין למה, גם אחרי שבפירוש הוא אומר את זה, הוא ממשיך להגיד כמה שהוא אוהב אותי ושלא הפסיק להימשך אליי וכל השיחה אמר כמה שהוא מת לחבק אותי עכשיו.. ושבלעדיי כל הביטחון שלו ירד ושהוא מרגיש ממש שהוא מתחיל הכל מאפס.. אמר שבחיים לא הייתה לו מישהי מדהימה כמוני .. ושגם הסקס היה מדהים..ושאני לא יוצאת לו מהראש..עכשיו השאלה היא- האם לעזוב אותו ולתת לו להמשיך עם החלטתו, שלדעתי למרות מה שהוא אומר הוא לא סגור עליה בכלל כי אם כן הוא לא היה מרגיש כמו שהוא מרגיש.. או לנסות לבקש הפסקה שבמהלכה הוא ינסה להבין את הדברים כדי שיוכל להתגבש על החלטה? או לנסות לבקש ממנו ללכת לטיפול ע"מ להבין מה קורה? הוא אמר לי שזה ממש לא בגללי ושזה בגלל דברים שקורים אצלו בחיים. שהוא מרגיש לא מספיק מנוסה.. ואני משתגעת מזה. מסתבר שכבר נהיה לו לא טוב בקשר והוא פשוט לא יודע למה.. הוא אמר שהוא חושב על זוגיות איתי וזה עושה לו לא טוב ואין לו מושג למה..בקיצור, הוא אמר שהוא לא רוצה לחזור ובכל מקרה אוהב אכפת ומתגעגע וחושב עלי כל הזמן ובוכה כשהוא מדבר איתי. גם אמר שמפחד שניפגש כי אז יצופו כל הרגשות ושזה יהיה לו נורא קשה. האם כדאי לוותר עליו?? האם .. מה..אני כבר כל כך מוצפת מזה. תודה רבה על ההקשבה והתגובה..
ד"ר אורן חסון
מסרים כפולים
⌄
פונה יקרה,
הוא נותן לך מסרים כפולים. לא פלא שאת משתגעת. זה מה שמסרים כפולים עושים. את כבר לא יודעת מה נכון ומה לא. אם את רוצה לשמור על שפייות, הסיקי את המסקנות. אם הוא רוצה שתחזרו להיות ביחד - שייתן לך מסרים חד משמעיים. אם הוא נותן מסרים כפולים, זה אומר שחשוב לו יותר האגו שלו, ואולי לשמור אותך על אש קטנה עד שיסיים את ההרפתקאות שלו, אם בכלל, מאשר השלמות הנפשית שלך. חשבי על זה קצת, כדי להבין מה זה אומר עליו, ואם זה מה שאת באמת רוצה – למרות שאני בטוח שיש בו גם דברים טובים.
השתגעתי כבר
מסרים כפולים
⌄
הוא נתן מסר חד משמעי- הוא אמר אני לא רוצה שתרגישי שאני משלה אותך. אני לא רוצה שנהיה ביחד.בשלב הזה אמרתי לו תודה שהוא נתן לי סופסוף תשובה ועכשיו אני יכולה להמשיך הלאה בידיעה שלא נהיה יחד יותר לעולם.ובמקום לסיים בזה הוא המשיך את השיחה בכמה שהוא אוהב אותי ומתגעגע ורוצה לחבק אותי וכמה שאני חסרה לו. גם כשסיימנו את השיחה הוא סיים אותה ב"אני אוהב אותך". ושוב הכניס אותי למעגל הבלבול. אם הוא כל כך אוהב ומתגעגע ואני חסרה לו- למה הוא לא איתי?אני לא מוכנה שישאירו אותי על אש קטנה ושאם הוא באמת רוצה אותי הוא יידע איפה למצוא אותי. מחקתי אותו מכל מקום אפשרי. הבנתי מחברים ומהמשפחה שלו שהוא ממש נכנס לדיכאון אחרי הפרידה שלנו. זה פשוט מקומם. איך הוא נכנס לדיכאון כשהוא זה שנפרד ממני?? אני מרגישה ככ חסרת אונים!!ויש בו רק דברים טובים. רק האגו וחוסר ההחלטיות שלו קצת הורסים. כדאי לדבר איתו ולנסות לשנות או פשוט לעזוב ?? אפילו שהוא אומר לי שלא להשלות את עצמי מתברר לי שהוא ממש בדיכאון אבל לא רוצה שנחזור. ממש מבואס ומתגעגע ואוהב - אבל לא רוצה שנחזור. מה עובר עליו??
ד"ר אורן חסון
המסר הצלול והמסרים הכפולים
⌄
פונה יקרה,
מסרים כפולים הם מסרים שאתמתרגמתאותם כמנוגדים זה לזה. כשהוא אומר לך בעת ובעונה אחת שהוא לא רוצה להיות איתך, אבל גם שהוא אוהב אותך, את מתרגמת ל- "אז מה לעזאזל אתה רוצה?" כי המסר האחד, החד משמעי, אומר אני לא רוצה להיות איתך, והמסר השני, שגם הוא, לכאורה חד משמעי, אומר –אני לא יכול בלעדייך. אז מה את מבינה? כלום, כי המסרים שאת מקבלת, או לפחות כפי שאת מבינה אותם, סותרים זה את זה. לכך התכוונתי. קראי שוב את תשובתי הקודמת, אם כך. וקחי בחשבון שלפעמים כדאי להקשיב לעשייה (או לאי עשייה), שלא פעם היא מדברת בקול צלול יותר מהדיבורים עצמם.
השתגעתי כבר
הבנתי את השורה התחתונה..
⌄
אני מבינה שבשורה התחתונה- הוא אומר לי שאין מצב ולא לפתח ציפיות. וזה מה שהבנתי ומפה אני ממשיכה הלאה. עברו שלושה ימים מאז. היום קיבלתי בצהריים סמס ולא עניתי לו והוא התקשר אליי אחרי כמה שעות שוב- ושוב לא עניתי.איך עדיף להגיד לו- "את הבחירה שלך עשית עכשיו תתמודד איתה ואל תנסה להתקשר אליי"- פשוט לסמס לו ככה או פשוט לא לענות לו יותר עד שהוא יבין? (אני לא מרגישה קושי מטורף בלא לענות לו.. להיפך זה קצת מחזק אותי)..
ד"ר אורן חסון
בחירות
⌄
פונה יקרה,
כפי שהבנת, הבחירה היא שלך על פי הנתונים שאת מקבלת. אבל גם הדרך ללכת בה היא לפי מה שעובד לך נכון יותר.