קינאה: טיפול בחרדות והזדמנויות
אלמונית
קנאה וחרדה.
⌄
יש לי חבר כבר שנה וחצי, מתחילת הקשר מהרגע שהכרנו הקשר שלנו היה מדהים ועד היום, אני יכולה להגיד שמועולם לא חויתי אהבה וזוגיות כזו, כנה ואמיתי, הוא מספר לי הכל הוא תמיד כנה איתי ותמיד מראה לי אהבה והקשר שלנו מאוד מאוד מיוחד , בן זוגי הוא מאמן כושר, ועד עכשיו הוא לא עבר בזה, עכשיו הוא מצא עבודה בחדר חושר חדש בתור מאמן רגיל ומאמן אישי ולפעמים הוא חוזר בשעה 12 בלילה ( מה שלא היה עד עכשיו) אני רגילה לראות אותו בבית ושהערב זה שלי ושלו, הוא אומר שהוא רוצה להתקדם שם ולהביא כסף יותר טוב הביתה כדי שנוכל להתחתן, בחיים הוא לא נתן לי הרגשה שהוא יעזוב אותי אי פעם, אבל יש בי חרדות גם משום שבעבר היו לו בנות זוג של תקופה ארוכה שהוא הכיר בחדר כושר, יש לו גוף מדהים והוא נראה טוב מאוד ותמיד יתחילו איתו, ותמיד הוא מספר לי על כל דבר, ועכשיו, הווא יתחיל לעשות אימונים אישיים ויאלץ לתת למתאמנים את המס פלאפון שלו וזה ממש גורם לי להרגיש רע , שיש בחדר כושר בנות רזות ויפות והביטחון העצמי שלי ממש יורד וזה מערר אותי ואת המחשבות שלי, תמיד הוא נותן לי תחשוה טובה מעולם הוא לא נתן לי שום סיבה לחשוב ככה, אז אני לא מבינה למה ומה אני יכולה לעשות, כשאני מדברת איתו על זה, הוא יושב ומדבר איתי ומסביר לי שהוא רוצה להתקדם בעבודה כדי שנוכל להתחתן ושלא מעניין אותו כלום חוץ ממקצועיות בעבודה.הוא מדהים ואני יודעת שזה לא מגיע לו, מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק? אה ושכחתי לציין שאני והוא עברנו לגור יחד תוך חצי שנה מאז שהכרנו, והוא תמיד אומר לי שבחיים הוא לא רצה לגור עם אף בת זוג ושהקשר שלו איתי הכי מיוחד והכי מושלם שהוא חווה אי פעם. אני ממש רוצה להפסיק.. מרוב שאני חרדה כל פעם שהוא עסוק נגיד במחשב או משו ולא עונה לי כמו שצריך בגלל שהוא עסוק אני מתחילה לחשוב שהנה הוא השתנה לי כמו שחשבתי בגלל העבודה ואני אוכלת סרטים על עצמי כל היום... מה אני יכולה לעשות???
ד"ר אורן חסון
קינאה והזדמנויות
⌄
אלמונית יקרה,
זה באמת מפחיד. כלומר, החרדות שלך, והקינאה שלך, יש להם מקום. בעיקר, כי ההזדמנויות שיקרה כל מה שאת פוחדת ממנו, קיימות. זה לא אומר שהוא כזה, זה לא אומר שהוא יעשה משהו, אבל העובדה שזה יכול להיות כל כך בקלות, מפחידה אותך ובצדק. מצד שני, זה מה שהוא, ובחרת בו על כל הטוב שבו, ובדיוק הטוב הזה שבו הוא שמאיים עלייך, למרות אופיו.אפשרות אחת היא שהוא יחליף מקצוע. אבל זה משהו שהוא צריך לרצות, למענך. אני לא בטוח שיועיל לך לדרוש את זה. אפשרות אחרת היא אולי ללכת ליעוץ. אולי אפילו קודם כל לבד, עם אפשרות לצרף אותו כשצריך. אני מציע לך גם לקרוא מאמר שכתבתי ל-Ynetעל הקינאה, ובעיקר את סופו העוסק בצד השיקומי:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045086,00.html