מסרים כפולים: מה הם אומרים?

תאריך פנייה: 30.08.2011 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
נטלי
חשבתי שאם אתרחק משם אבין יותר..
30.08.2011 • 03:47

אני בת 21 ואני לומדת בחו"ל, כל 3-4 חודשים אני בארץ.. ויש שם בחור בן 24. כשאני בחו"ל אנחנו לא מרבים לדבר, פעם בשבועיים יוצא לנו להתכתב בצאט.. אבל כל פעם שאני חוזרת אנחנו יוצאים.. אנחנו מבלים לפעמים לבד לפעמים עם חברים.. הוא תמיד יוזם את היציאות..הפעם היה ביציאה משהו נוסף מפעמים קודמות..הפעם הוא חיבק אותי.. החזיק בי.. הצמיד אותי אליו.. החזיק לי ת'יד.. שיחק לי בשיער.. כאילו אנחנו זוג.. הוא עטף אותי בכל כך הרבה אהבה.. נהנתי מכל רגע.. אבל היה לי מוזר.. כי הוא לא אמר לי כלום בסוף הערב.. אפילו לא נשיקה.. רק "תשלחי לי הודעה כשתגיעי הביתה.. תנהגי בזהירות.." ונשיקה על הלחי.. יצאנו ביחד שוב.. ושוב אותו הדבר.. חיבוקים.. החזקת ידיים.. הוא שם לב לפרטים הקטנים.. ללק.. לשיער.. לנקודת חן קטנה בלחי.. ואני נהנתי מכל רגע.. כי הוא מוצא חן בעיניי.. אחרת לא הייתי מבזבזת זמן בלהיפגש איתו במיוחד כשזמני מוגבל בארץ.. ולא הייתי נותנת לו לחבק אותי ולהחזיק אותי ככה.. פשוט רציתי שאותם רגעים לא יגמרו.. אבל בסוף הערב הרגשתי אכזבה.. רציתי שהוא יגיד לי משהו.. רציתי שהוא יסביר את עצמו.. רציתי שהוא ינשק אותי ואז הייתי מבינה הכל.. אבל נשארתי בלי כלום מאותו ערב.. רק בהרגשה של פספוס.. הוא דאג לשלוח לי אס אם אסים כל יום.. אחרי שלושה ימים הציע לי להתלוות אליו לערב אצל חבר שלו.. אבל לא הסתדר לי.. וסירבתי בנימוס.. והוא נעלם.. אחרי 4 ימים שלח לי שוב הודעה לשאול לשלומי.. ושוב פעם חזר לשלוח הודעות על בסיס יומי. הסתבכו העניינים בארץ נפטר קרוב משפחה ולא הזדמן לנו להיפגש שוב למרות שהוא ביקש ממני להיפגש לפני שאני עוזבת.. ועוד ביום לפני הטיסה התקשר להיפרד ולברר אם עוד אפשר להיפגש באותו ערב.. לפני הטיסה בכמה שעות.. סירבתי.. כי כל המשפחה והחברים היו אצלי בבית ולא היה נעים לי לקום וללכת..עוד 4 חודשים אני צריכה לחזור לארץ.. ואני מפחדת.. כי כן אני רוצה אותו.. דאגתי להבהיר לו את זה.. לא בצורה ישירה..אלא ברמיזות..שאני בטוחה שהוא הבין.. אבל למה הוא לא ברור איתי ?! למה הוא לא אמר לי שאני מוצאת חן בעיניו !? הוא סתם העביר ת'זמן ?! ולמה ברגע שאני עוזבת ת'ארץ הוא מתרחק ולא מרבה לשאול? וברגע שאני חוזרת הוא כל כך רוצה לפגוש אותי ולהיות איתי? אם הוא משחק הוא היה מבזבז כל כך הרבה זמן בחיבוקים ואפילו לא נשיקות?! הוא רואה בי ידידה ?! אז מה הוא דואג לסמס לכל הידידות שלו כל יום ומתעקש כל כך להיפגש איתן?! לא יודעת מה לחשוב.. לא יודעת למה לצפות.. לא יודעת מה הבחור הזה רוצה ממני.. והצרה הגדולה.. שאני רוצה אותו..

ד"ר אורן חסון
במסרים כפולים יש בדרך כלל מסר ברור
30.08.2011 • 22:51

נטלי יקרה,
את מקבלת ממנו מסרים כפולים. ובדרך כלל יש מסר אחד מאד ברור במסרים כפולים, והוא שהוא לא רוצה מספיק חזק. או... ולעיתים רחוקות גם זו אפשרות – שיש לו בעיה כלשהי ביצירת קשרים, כמו ביישנות יתר, או עכבות כלשהן שמונעות ממנו להתקרב יותר. אלא שזה נדיר. האפשרות הראשונה היא הרבה הרבה יותר נפוצה.ובין המסרים הכפולים, יכול להיות גם שהיה מנשק אותך, או אפילו הרבה יותר מזה, ועדיין נעלם למספר ימים, ויוצר אחר-כך קשרים לא ברורים. דברים כאלה קורים כל הזמן, נטלי. לפעמים גברים רוצים רק קצת, ולפעמים רוצים קצת יותר, אבל לא רוצים להתמסר. כשהם רוצים, הם בדרך כלל יודעים להראות זאת, ובעיקר אם הם חוששים לאבד את הבחורה שלהם.מצד שני... אם את רוצה לבדוק באמת מה קורה איתו, ולדעת אם הוא רוצה ולא מנסה יותר מדי כי הוא לא בטוח אולי שאת רוצה, או כי את ממילא נוסעת לחו"ל עוד מעט, ושוב לא תתראו לתקופה ולדעתו כך לא בונים קשר, תצטרכי להסיר את הכפפות, ולשאול באופן ברור יותר. אמנם תסגירי יותר את כוונותייך, אבל גם תדעי יותר. תצטרכי לבחור לפי מה שחשוב לך יותר, ואולי גם לפי ההבנה שלך את עצמך, ושל היכולת שלך להתמודד עם דחייה, אם הוא יגיד לך שהוא לא מעוניין בסוג אחר של קשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נטלי
פעם ביישן תמיד ביישן ?!
31.08.2011 • 03:31

הכרתי הרבה בחורים גם בארץ וגם בחו"ל.. וכולם תמיד רצו אותי בצורה ברורה וחד משמעית.. אני נראית טוב (קללה לדעתי) ואף פעם לא קיבלתי דחייה! בדרך כלל אני זאת שדוחה.. כי גברים בחוץ חושבים שאני רק בחורה יפה.. מה שגרם לי להפוך לבחורה שלא מאמינה לגברים, קרה, אדישה ושאננה.. ולא! הוא לא מוצא חן בעיני כי הוא לא חד משמעי איתי או בגלל שהוא לא רץ אחרי כמו כל גבר מצוי.. הרי אני לא מפחדת מדחייה של גבר.. אני יודעת מה ומי אני.. ויש מי שיאהב את זה ויש מי שלא.. אני אולי בת 21 אבל אני מכירה את עצמי טוב..(זה עלוב עד כמה שאני נשמעת בטוחה בעצמי.. ובינינו.. אני עוד בחורה שחושבת שהיא מיוחדת.. אבל איך שאני מכירה את העולם הוא ידאג להעיף לי סטירה ..)אז יכול להיות שהוא לא רוצה מספיק חזק כי כמו שאמרת כשגבר רוצה משהו הוא דואג להבהיר את זה.. אבל מה שגורם לי להתלבט בכלל ולפנות לייעוץ.. זה העובדה שהוא סיפר לי פעם שהוא היה מאוהב בידידה שהייתה לו ואף פעם לא היה לו האומץ לקום ולהגיד את זה.. אבל ברגע שהוא כן החליט לעשות צעד ולהגיד לה היא כבר הייתה מאוהבת בבחור אחר.מצד אחד, אני אומרת לעצמי יכול להיות שהוא באמת ביישן, מצד שני, אני אומרת שעצם זה שהוא אמר לי את זה פעם כנראה הוא הבין איפה הוא טעה והוא למד מזה לקח וכתוצאה מכך הוא לא יחזור על זה..השאלה שלי.. יכול להיות הוא התבגר וזה עבר לו? או שפעם ביישן תמיד ביישן ?! כי בינינו.. הוא לא נראה לי כל כך ביישן כשהוא איתי.. הוא יודע איך להתנהג והוא לא מסתבך עם עצמו..עוד דבר שאני לא יודעת עד כמה ליחס לו חשיבות.. באיזה ערב בבר שקט היה זוג לידנו שאחרי כמה כוסות התחילו להתמזמז.. הוא הביט אליהם ואמר לי שבעיניו זה לא מוצא חן שזוג יתחיל להתנשק בפומבי, אני עניתי לו שלי אישית זה לא מפריע וכל עוד שניהם שמחים וטוב להם אז שייהנו. הוא כתגובה לא ענה..יכול להיות בגלל שאני רוצה להאמין שהוא רוצה אותי, אני מבזבזת כל כך הרבה זמן בלנסות להבין אותו או לפרש את מה שהוא אומר ולא אומר..הוא פשוט גרם לי להרגיש אושר רק ממגע שלו.. אבל אם אתה חושב שעדיף לשחרר.. מה כבר יש לי לעשות חוץ מלגרום לזה לחלוף עם הרוח.. ככלות הכל, מחר יום חדש.. (ולא.. אני לא מושפעת מסרטים רומנטיים!)

ד"ר אורן חסון
ביישנות, או עניינים אחרים
31.08.2011 • 09:07

נטלי יקרה,
את חושבת נכון, וזה טוב. יש לך סימנים שבאמת יש לו בעיה, בין אם זו ביישנות ובין אם זו טראומת ה"מאוחר מדי" מן העבר, ובין אם זה רתיעה ממגע או שמרנות יתר (שכל אחת מהן יכולה לגרום לו להיות שיפוטי באשר לזוג מתנשק בפומבי), או בעיה דומה אחרת, אולי בתדמית העצמית שלו, שבגללה הוא חושש להתחיל משהו כדי שלא לחשוף אותה. כך שבהחלט יכול להיות שלמרות המשיכה הראשונית שלך אליו, במשך הזמן תגלי שאותו משהו שמונע ממנו להיות חופשי יותר, מפריע לך מאד, והופך אותו לא מתאים לך.אני מסכים שיתכן שהעובדה שהוא "לא מסתבך עם עצמו" מעידה בדרך כלל על נסיון מוקדם (אמרתי לך שאת חושבת נכון), אבל יתכן גם שהנסיון המוקדם הזה הוא טכניקות שפיתח לחיפוי על כך שהנסיון שלו הוא רק עד הגעה לנקודה מסויימת מבלי שהתקדם ממנה הלאה, בשל אפשרויות שונות שהעליתי בפיסקה הקודמת, או – שהוא לא רוצה מספיק. וכפי שכתבתי לך, יש לך דרך לדעת יותר, אם תרצי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נטלי
תודה
31.08.2011 • 14:50

תודה רבה, ד"ר.נטלי.