יעוץ זוגי: מה לעשות אם הוא לא רוצה
דנה99
משבר גיל ה 40 או נישואים???
⌄
אני ובעלי נשואים כ 10 שנים שני ילדים 6 ו 4 . הקשר הזוגי החל להתרופף בהריון הראשון מיחסים קרובים הגענו למצב של ריחוק חוסר תמיכה שלו בי קושי באמפטיה אלי.ברור לי שעל רגל אחת לא ניתן לגולל סיפור מערכת יחסים שלם, עם זאת חייבת לברר מספר דברים: אני מעוניינת בטיפול זוגי הוא לא, לטענתו אין שום בעיה ביחסים. בדר"כ אין לו תלונות כלפי אלא רק בנוגע לסדר וארגון הבית אפרט: אני עובדת במשרה מלאה וגם מצופה ממני שאכבס אנקה אגדל ילדים וכל המשתמע מכך. גם בעלי טומן ידו בצלחת ועוזר כשיש לו זמן כי חוץ מלעבוד הוא מחזיק בתחביב תובעני פיזית ומנטאלית. לפני מספר ימים החל להעיר לי על המראה של הבית הוא טען שעצוב לו לחזור הביתה ולראות כך את הבית שזה מגעיל אותו הוא הדגיש זאת שוב ושוב. שאלתי היא האם זו הבעיה פשוטו כמשמעו "סדר וארגון" או שזה מייצג משהו אחר? הוא טוען שהוא אוהב אותי למרות שהוא ממעיט בהבעת רגשות ומגע דבר שלי קשה מאוד איתו ומתפרש כחוסר אהבה.האם זה משבר גיל ה 40 ? האם הבעיה שלו היא עם עצמו בעיקר או איתי?יש לציין שהוא פרט לסידור הבית אינו נוהג לנקות או להשקיע בבית.תודה מראשדנה
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא רוצה - לכי ליעוץ זוגי לבדך
⌄
דנה יקרה,
אני לא יודע. יכול להיות שמה שהוא אומר הוא פשוט מה שהוא חושב. עם זאת, נדמה לי שהיית מרגישה רע מאד אם הוא היה מרגיש עם הזוגיות הזו כפי שאת מרגישה איתה – שמשהו לא עובד שם, ושהיא לא מספיק טובה. ואת זה הוא לא אומר לך, אלא את אומרת לו. אבל בכל זאת, הפער שביניכם הולך וגדל, ולכן כדאי להגיע ליעוץ. ואם הוא לא רוצה – לכי לבדך. יש לך הרבה מה להרוויח, וגם הרבה אפשרויות לשנות בהתנהגות שלו, לפעמים כמעט מבלי שירגיש, דרך יעוץ זוגי טוב לבד.