מסרים כפולים: האם כדאי להמתין?
דורית
איךלהתמודד עם המסרים הכפולים האלה??
⌄
חבר שלי נפרד ממני לפני חודש בערך. הוא רצה ש"נישאר ידידים". לא הסכמתי בהתחלה והוא הבין.איזה יום התקשרתי אליו. רציתי לשאול למה- הוא אמר את יודעת שעדיין ממש אכפת לי ממך נכון? וכמובן שאמרתי שכן למרות שהוא נפרד ממני אז זה לא היה לי הגיוני להגיד שכן. אבל לא היה לי כוח להיכנס לזה. הוא אמר שאין לו תשובות.. שהוא מוכן להיפגש איתי לעשות את הקלוז'ר הזה אם זה חשוב לי אבל שכרגע אין לו תשובות בשבילי. הוא מוכן להיפגש איתי למרות שזה ממש קשה לו. הוא אפילו בלי להתבייש אמר לי להכין הרבה טישו כי הוא לא יודע איך הוא יצליח לעמוד בזה.כשאנחנו קובעים להיפגש הוא באמת מתקשר באותם ימים לשאול מתי אני רוצה ולא מחכה שאני אתקשר לקבוע- לא נפגשנו עדיין מאילוצים כאלו ואחרים. וגם שפתאום אני רוצה ולא רוצה את הקלוז'ר. כל יום זה אחר. אולי מפחדת שיהיה לי קשה שוב.במהלך השיחה האחרונה אמרתי לו שאני טסה לאבא שלי. הוא אמר לי "אל תטוסי בלי להגיד לי בסדר? אל תיעלמי לי פתאום".אני מאוד הייתי רוצה לחזור אליו ולהיות איתו- והמסרים הכפולים האלה רק נוטעים בי תקווה. מצד אחד הוא נפרד ממני ומצד שני עוד אומר לי אל תיעלמי לי? אומר לי "את יודעת שאכפת לי "? מתקשר אליי לספר על צרות היום שלו? (כמובן שאני נותנת לו פתח לדבר).. אבל זה כי אני עדיין אוהבת אותו. הוא זה שנפרד ממני אז למה אני צריכה לעשות את הצעד הקשה הזה להגיד לו שאני לא שם יותר כדי לשמוע- למרות שאני ממש רוצה? אין לו את ההיגיון להבין שקשה לי?איך אני יודעת אם להיפגש ולנסות לחזור? או לנסות לסגור? מצד אחד נפרדנו מצד שני הוא אומר ה כ ל כדי שישמע כאילו יש לזה עוד סיכוי.תודה רבה מראש.
דורית
איךלהתמודד עם המסרים הכפולים האלה??
⌄
הוא התקשר שניפגש היום.. ולא יכולתי.. אז הוא שאל על עוד ימים.. הוא עושה את זה בשבילי? אני זו שרוצה לדבר לא הוא. הוא גם הבהיר שהשיחה הזו היא "בשבילי" ולא בשבילו.. אז למה הוא לוחץ כל כך?אולי הוא גם רוצה לחזור?? שוב- מסרים כפולים! אפשר להשתגע מזה..:)
ד"ר אורן חסון
להמתין למסר חד משמעי, או לא להמתין?
⌄
דורית יקרה,
מסר כפול הוא מה שהוא: גם וגם. רוצה משהו, אבל לא רוצה מספיק חזק.יתכן שהוא רוצה בעיקר להרגיש טוב עם עצמו. כלומר, שיוכל לומר לעצמו שהוא אדם טוב, שלא מזיק לאחרים, כי אחרת ייסורי המצפון שלו יפריעו לו בשלווה היומית שלו. אבל גם יתכן שהוא רוצה אותך, אבל לא מספיק כדי לקיים איתך זוגיות. מספיק כדי לטפח את האגו שלו, ומספיק כדי לדעת שיש לו מישהי כתוכנית גיבוי לחיים, למידה שיצטרך.אם את לא רוצה להתבלבל עוד זמן רב, ואם את לא רוצה להיפגע, כי את נפגעת ממסרים כפולים, אז אולי כדאי לך להמתין, ומרחוק, עד לשלב שבו הוא ירצה אותך מספיק, עד שיהיה מוכן להתאמץ בשביל זה, ועד שיהיה מוכן ורוצה לחזר אחריך, ובקול צלול וברור, במקום לתת לך מסרים כפולים. ואולי, אם וכאשר זה יקרה, אולי אז תהיי כבר בקשר טוב יותר, ולא תרצי. ואני מכיר כאלה שחיכו רק עד אז כדי לנסות ולחזור.
דורית
ואם הוא ממשיך לנסות?
⌄
ביום רביעי הוא התקשר לשיחת חולין.. . אמרתי לו שאני טסה כנראה לחו"ל החודש ואמר לי "אל תיעלמי לי". "תגידי לי לפני שאת טסה"..ואז שוב ניסה ביום שבת בבוקר שנקבע ולא עניתי ואז הוא ניסה שוב בערב ולא יכולתי לדבר ואמר לי שאם אני רוצה אז להתקשר אליו. ולא התקשרתי.ואז היום (שני) בבוקר הוא שוב ניסה ולא יכולתי להיפגש אז הוא ניסה שנקבע להמשיך השבוע.אני זו שכביכול רוצה את סגירת המעגל הזו. למרות שאני כבר לא יודעת כמה. הגעתי לתשובות דיי בעצמי.אז למה הוא כל כך לוחץ על זה ולא אני? למה הוא מנסה למצוא ימים להיפגש? כדי לסיים עם זה "בשבילי" ולעבור הלאה? הוא יכול לעבור הלאה טוב מאוד גם בלי זה..אני כבר לא מבינה מה קורה וזה מתסכל אותי. מצד שני אין לי את האומץ לבוא ולהגיד לו " ____! אולי פשוט תגיד לי מה אתה רוצה ודי"?? ואם ניפגש לאן תוביל השיחה הזו? כי אני לא צריכה רחמים. אני צריכה שתגיד לי חד משמעית אם כן או לא כדי שאוכל להמשיך הלאה לבד או כדי שנוכל לחזור"!וזה כל כך קשה לעשות את זה. ובטח לא יהיה לו גם מה לענות.
ד"ר אורן חסון
מי מחליט איך ייראו חייך?
⌄
נכון, זה קשה...אבל אולי הגיע הזמן לעשות חושבים עם עצמך... אולי הגיע הזמן להחליט שאת עושה גם דברים שהם קשים לעשייה, כי מגיע לך. כי מגיע לך לדעת, ומגיע לך בן זוג שירצה בך. וכי את צריכה להחליט בעצמך מה טוב לך, ולהיות אקטיבית באשר לצרכים שלך, ולא רק להמתין לכך שאחרים יחליטו מה יקרה לך. אני יודע שזה לא קל. את רוצה קשר איתו, כי את רואה אותו כמתאים לך, אבל גם הרצון שלו בך, והבטחון שלו או חוסר הבטחון שלו ברצון הזה, הוא חלק מההתאמה או אי ההתאמה. ואלה אולי אמורים להיות חלק משיקול דעתך...