ביטחון עצמי בזוגיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 03.07.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שירה
חוסר בטחון
03.07.2011 • 22:59

שלום רב,
אני בחורה כבת 30, אני בזוגיות כשנה . תחילה הכל היה מהמם אך לאחר מכן החלו מריבות.מצאתי את עצמי תחת ביקורת מבן זוגי שאומר לי את ככה וככה ואני משנה את התנהגותי כדי שלא תתעצבני או תכעסי. אני אוכלת את עצמי על זה כי בעצם הוא לא הוא.אבל אני גם דיי איבדתי את עצמי כי בגלל כל הביקורות של " את ואת ואת " (לאור מעשיי או טעויותיי הרגעיים והלא עקביים ) התחלתי לא להעריך את עצמי, ולא לראות אותי יפה ומיוחדת ביעיניו. אני? חסרת בטחון ? בחיי לא הייתי ככה מעולם.אם הוא מדבר לרגע עם מישהי פתאום אני חושבת שהוא מתיידד ולא שומר על הגבולות. כאילו אני הולכת לאיבוד בשטויות כאלו .מה קורה לי? האם החוסר בטחון נובע מעצם טענותיו כלפיי עד שאני מתחילה לא לאהבו את עצמי? כי אני חשה שמתי שאני עם חברים שלי אני חוזרת לצחוק להשתולל לשמוח כי הם מכירים אותי, אוהבים אותי, ואיתו אני חוזרת לענן של ה"ביקורות "הסטיגמות הנלוות " (כגון: כשאנחנו עם חברים שלו אני פחות חברותית מאיך שאני בטבעי אז כשהוא בא ואומר לי תשתחררי למה את ככה וכו', אז בפעמים הנוספות זה מחלחל בי הדיבורים שלו ואני נשארת ככה, אך כשאני עם חברים אחרים אני חשה שאין עליי ענן ואני לא במקום שיפוטי שלו וחוזרת להיות בחורה שמחה ומי שאני)אני מפחדת לאבד את עצמי בקשר הזה ושואלת את עצמי האם כל דבריו יתלוו אליי לעד? וכבר לא אהיה מי שאני איתו ועם חבריו ? או האם אפשר לטפל בזה. כי אני אוהבת את האיש הזה ורוצה אותו כבעל.אני מרגישה שאין לי בטחון כבר, שמרוב דבריו אני לא רואה מישהו שמעריץ את מי שאני אלא אוהב דמות שהכיר אך קיטלג את אופיי כבר . :(((((

ד"ר אורן חסון
הערכה וביטחון
04.07.2011 • 16:43

שירה יקרה,
אני לא יודע אם הביקורת שלו לא התחילה בכלל בגלל חוסר הביטחון שלו. ואולי מתוך כך שחשובה לו יותר התדמית שלו בחברה (שלו, מן הסתם) מאשר הצורך שלך בבטחון, בשלווה, באהבה ובקבלה. זה משפיע. וכשאת "חלשה" יותר, זה משפיע יותר. נסי לנטרל את הדברים שלו יותר, ולשים אותם בפרופורציה שלך. סמכי על עצמך יותר. נסי גם לראות את דבריו מתוך חולשותיו שלו, ובהקשר שבו הוא אומר אותם. זה לא אומר שאת צריכה להתווכח או להצדיק את עצמך בעיניו. קודם כל, שפטי את הדברים בעינייך שלך, ובמקומות שבהם את חושבת שהוא טועה, חזקי את עצמך לעצמך. יכול להיות גם שזה ייקל עליך בהתמודדות איתו, ואולי תצליחי גם לריב איתו פחות. ואולי גם, כאשר תרגישי בטוחה יותר בעצמך, גם הוא ילמד להעריך אותך יותר. גם אם לא "תוכיחי לו באותות ובמופתים, ובויכוחים" שהוא טועה. הוא ילמד מתוך מראה עיניים טוב יותר מאשר בויכוח שבו הוא יתחפר בעמדתו רק כי אמר משהו ואת מתנגדת.וקראי בבקשה גם את תשובתי לירדן, כמה שאלות למטה. הקישור כאן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3433941

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירה
הערכה וביטחון
04.07.2011 • 20:28

היייי תודה רבה אני מפנימה את הדברים , זה כל כך נכון מה שאמרת, מהפגיעות שלי איבדתי את הראייה אך הזזת את "האבנים" ועכשיו אני רואה את המסלול יותר טוב :) תודה