מחילה זמנית: מתי כדאי לוותר?
נועה
הלב קרוע
⌄
אני פרודה מחברי כשנה .אנחנו ניפגשים כל סוף שבוע (שזה לא מתוכנן )כאשר בכל סוף שבוע קובעים שזהו מספיק ,ולא מדברים יותר.אכישהו וא שולח לי הודעה בפייסבוק עם איזה שיר.. שואל אותי אם בא לי לעשות הליכהץ והנה אנחנו נימצאים באותו ערב במיטה.את האקס שלי אני אוהבת מאוד! קיימת בינינו משיכה חזקה.הוא רוצה לחזור אלי ואני לא.אני לא רוצה לחזור המסיבה שהוא עשה המון טעיות מהשנייה שניפרדנו.שבועיים לאחר שניפרדנו שכב עם מישהי. הכיר בנות בלי סוף שיקר לי.טסתי לחו"ל לחצי שנה .כי הבנתי שמה שהולך לקרות זה שאני תמיד ימצא את עצמי איתו בשעות מאוחרות בלילה. כי אני פשוט אוהבת אותו.טסתי עם גבר אדם מקסים שכלית מנטלית מדהים.אדם שמתאים רק להתחתן איתו.התקשורת שבנינו הייתה מעולה. בהשוואה לתקשורת עם האקס שהייתה לא טובה.לא הצלחתי להתאהב באדם שטסתי איתו למרות שהוא מדהים!הלב שלי תמיד כיוון לאקס.(בזמן שהייתי בחו"ל מדי פעם התכתבנו דיברנו)חזרתי לארץ וניפגשתי איתו באותו היוםץ והוא סיפר לי שהיה משהו בינו לבין חברה טובה. (לא שכבו)נישבר לי הלב.הצטערת על זה שחזרתי.כיום אני לא מדברת עם החברה. עם האקס יוצא לי להתראות פעם בסוף שבוע באופן לא מתוכנן עם זה בהליכות ובהודעה שהוא שולח.לפתע.אני נהנתי איתו מאוד על הפגישות שלי איתו אף אחד לא יודע!!אני בכל תחילת שבוע מצוברחת כי החלטתי שזה לא מתאים ואני לא ארצה לחזור אליו כי קופת שרצים מונחת על גבו.מה שכן אני לא יכולה לחזור אליו כי הוא פגע בכבוד שלי .כל החברות שלי שונאות אותו.על שעשה לי את זה.המשפחה הכירה את הבחור שטילתי איתו שהוא הרבה יותר איכותי ולהמשך החיים ,ממנו. שכן גם אני יודעת זאת.(הוא גם רוצה אותי)אבל אני לא אוהבת אותו ולא נימשכת אליו.אני שבורה כי אני לא יודעת מה לעשות? אין לי עם מי להתייעץ.הלב אומר שהאקס הוא אהבה שלי והראש אומר שפשוט לא מגיע לי אותו.אני בכל פעם קמה על הרגליים ומדחיקה את המצב ולא טוב לי לדעת שזהו ואין את האקס שלי בחיי. והנה עוד סוף שבוע והדבר נימשך.מה לעשות?..ואיך הדברים אמורים להיות?.אני ממוטטת ממצב ללא מוצא.תודה מראש על הייעוץ והכוונה.
ד"ר אורן חסון
מחילה זמנית
⌄
נועה יקרה,
משהו בקנה המידה של הדברים שאת מתארת, לא מסתדר. "היה משהו בינו לבין חברה טובה שלך (לא שכבו)", וזה שבר לך את הלב. לעומת זאת, את טסת לטיול עם גבר שרוצה להתחתן איתך, וזה לכאורה "בסדר", מבחינתך. אולי גם הוא אמור להיפגע, ואפילו יותר, אבל את היא זו שמרגישה פגועה. ועכשיו, נדמה לי שאת מרגישה מאבדת את כבודך העצמי בכל סוף שבוע מחדש, כשאת איתו ומוחלת לו, לפחות לסופשבוע ולבילוי האינטימי, עד לתחילת השבוע כשאת מתעשתת מחדש.זה אכן מבלבל. האם את יכולה למחול לו באופן קבוע? את נמשכת אליו, את אולי רוצה "לתקן" את הפגיעה שנפגעת ממנו, ואיכשהו, כרגע, הוא או התיקון הזה חשובים לך יותר מאשר הגבר האחר שבחייך.מה זה אומר? שאולי אף אחד מהם אינו מתאים לך. יש עוד גברים בעולם, נועה. אולי כדאי שתניחי לשניכם, לאחד שעשה לך את זה אבל אינו ראוי, ולשני שאולי ראוי, אבל לא עשה לך את זה, וחפשי גבר ראוי שיעשה לך את זה.ואם את מתקשה לראות, או בעיקר מתקשה לבצע, לכי ליעוץ פרטני. דברי על זה עם מישהו מקצועי שיקשיב, שידבר איתך, שיעזור לך לקבל פרופורציות ולהתחזק כשקשה לך, עד שתוכלי לבצע את מה שאת באמת רוצה לעשות.