מסרים כפולים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 19.03.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אלמונית (M)
עוד התייעצות חשובה
19.03.2011 • 00:01

אני מרגישה כל כך רע.אני לא יודעת כבר מאיפה לשאוב כוחות ולהרים את עצמי.בהמשך למה שכתבתי לך לפני כמעט שבועיים...אז החלטתי לכתוב לו מכתב. הוא ענה לי שהמכתב עשה לו המון והוא הסביר לי שהפרידה נבעה מההרגשה שלו שזה לא זה ושהוא לא ראה אותו יחד בעתיד ושהכי גרוע שהוא לא פחד לאבד אותי. אמרתי לו שקשה לי לעכל את זה ולקבל את זה כי הוא היה מקנא לי ושומר עלי מגברים אחרים אז אפשר להגיד שהוא לא פחד לאבד אותי... הוא גם אומר שהוא עדיין לא מסוגל לדבר איתי בטלפון או לראות אותי כי כואב לו ושכן יש לו רגשות אלי ושאני חסרה לו ושהוא מתגעגע .אני לא יודעת מה לחשוב לעשות ואיך אפשר להילחם על הקשר הזה.לגרום לו להרגיש שהוא איבד אותי כדי לבדוק את זה?

ד"ר אורן חסון
איך נלחמים?
20.03.2011 • 01:44

אלמונית יקרה,
אני לא יודע מה כתבת לי לפני שבועיים. אבל לפי המכתב הנוכחי אני למד שהוא אמר לך שהוא לא ראה לכם עתיד משותף, ולא פחד לאבד אותך. לכאורה, יש בזה מסר כפול, כי בה בעת הוא גם קינא לך, ולכאורה לא רצה לאבד אותך לגבר אחר. אלא שהקינאה נובעת גם מרגש אחר, והוא עניינים של פגיעה וכבוד, ולאו דווקא מתוך אהבה.גם עכשיו הוא מעביר מסרים כפולים, הוא אומר לך שאת חסרה לו והוא מתגעגע, ומצד שני, הוא לא עושה שום דבר בעניין. אם הוא באמת רוצה אותך, מה מונע בעדו ליצור את הקשר הזה? ממה הוא פוחד? ואם הוא לא רוצה אותך, יכול להיות שהוא לא רוצה לפגוע בך, ומנסה באמירות שלו בעיקר לרַצות אותך, שתרגישי טוב עם עצמך (לא שזה עובד כל כך, אבל אם זה כך, לפחות כוונותיו טובות, גם אם לא לזוגיות).להילחם, עכשיו, מבחינתך, זה אומר לדבר ולחזר, בגלוי ובהסתר, עם סיכוי שהוא לא באמת רוצה אותך. האם לומר לו שיש לך מישהו אחר גם זו מלחמה? האם להפסיק להתקשר איתו גם זו מלחמה? – כי אלו שתי אופציות שיגרמו לו להרגיש שהוא איבד אותך. האם הן יכולות לדעתך להועיל? כי אני לא יודע. אולי. אבל אולי הן תגדלנה את הסיכוי שהוא לא ינסה. וגם כך, יכול להיות שהוא לא באמת רוצה. מי שבאמת רוצה, נלחם על זה, ובעיקר כאשר הוא מבין שיש לו סיכוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלמונית (M)
איך נלחמים?
22.03.2011 • 12:56

אתה הגבת לי לפני שבועיים על זה שהוא איש עם בעיות.. ושזאת זוגיות שאף פעם לא תיהיה קלה.אני לא יודעת מה לעשות כי גם אחרי המכתב נסעתי אליו והוא חיבק אותי הרבה זמן וחייכנו אחד לשניה והיה לשנינו מוזר כי לא התראינו חודש.. ואז שהרגשתי שמתחיל לו להיות קשה הוא התרחק כזה שוב כדי להראות שהוא חזק למרות שהעיניים שלו הבריקו מדמעות. אני יודעת שקשה לו גם ואולי באמת רק הזמן יגיד ויעשה שלו.. אני לא בדיוק יודעת.. אולי הוא עוד רוצה לנסות דברים אחרים..