התלבטות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 18.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטע
לא יודעת מה לעשות
18.03.2011 • 19:55

שלום
ד"ר חסון,אני בת 25, בן הזוג שלי קטן ממני בחצי שנה, עוד לא בן 25.אנחנו יוצאים כבר ארבע שנים וחצי ולפני כמעט שנה עברנו משבר מאוד קשה עם בגידה חד פעמית שלו. חזרתי אליו אחרי תקופה ארוכה של ניתוק כי הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות.יש לי כרגע מספר בעיות- אמנם הקשר השתפר מפעם אבל אני עדיין לא יודעת אם לקחתי את ההחלטה הנכונה ולא הרגשתי שהיא נכונה רק בגלל הבדידות שלי ובגלל הרצון שלי לא להיות לבד כשכולן מסביבי כבר מתחתנות.אני איתו כבר די הרבה זמן אחרי הפרידה ההיא אבל חברות שלי עדיין לא יודעות שחזרנו ואני כאילו מתביישת לספר גם בגלל שמדובר בפגיעה בכבודי שחזרתי אליו אחרי בגידה, אבל גם כי אני מפחדת לשמוע ביקורת או הערות כמו "מטומטמת, לא היית צריכה". כאילו אני לא שלמה מספיק עם ההחלטה הזו וכל הערה נגדה עלולה להכניס אותי שוב למעגל המחשבות והרגשות השליליים כלפיו.בת בבת אני רוצה להתחיל ללחוץ עליו להתחתן.. בלי לחץ מצידי זה לא יקרה לעולם אבל אני לא יודעת אם להתחתן איתו (במידה והוא יציע אכן) זה באמת מה שאני רוצה בחיים. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מפנטזת על גבר אחר (לא ספציפי, אלא סוג של גבר) מתחשב יותר, אוהב יותר, מפנק יותר, אבל במקביל אני מודעת ליתרונות של חבר שלי וזה עוד דבר שמונע ממני לקום וללכת.איך אדע מה לעשות?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
"לנחש" הכי טוב שאפשר. לדעת לא תוכלי
20.03.2011 • 01:40

נטע יקרה,
התלבטות זה דבר לא קל. החדשות הרעות הן שאף פעם לא "תדעי" מה לעשות, כי אי אפשר "לדעת". אפשר רק לנחש, ואת רוצה לנחש את הניחוש הכי טוב שאפשר. וגם אז, גם אחרי שמנחשים "טוב", כלומר, לפי הדבר שנותן את הצ'אנס הכי טוב להצליח, יכול לקרות משהו שגורם לכישלון. בין אם זה משהו שקורה ביניכם, או בגלל בני משפחה, או מחלות, או לחצים שאי אפשר לדעת מראש איך ישפיעו.את רוצה גבר מתחשב יותר, אוהב יותר ומפנק יותר, וזה אומר שהוא לא מספיק כזה. אלא שיש לו גם יתרונות, וזה טוב. אלו דברים שאת צריכה להעריך ולהחליט על פיהם. מצד שני, את גם חוששת מאד מביקורת חברתית (החברות שלך), ומושפעת ממנה. אחרת לא היית שומרת על זה בסוד "כבר די הרבה זמן". את צריכה להחליט קודם כל מה טוב לעצמך על סמך מה שאת יודעת היום. ואז, אם את מחליטה להישאר איתו (ונדמה לי שרוח הדברים שלך היא כזו) להחליט ולבדוק עם עצמך גם אם את יכולה להתמודד מול החברות שלך. אולי יהיה לך קל יותר אם תכיני לעצמך אמירות ומשפטים ברורים והחלטיים של מה שנכון לך, כדי שלא תיכנסי לדיונים ולויכוחים. שיקבלו זאת כפי שזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083