מסרים כפולים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 03.06.2012 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
ביג בן
הפרידה לצערי מסרבת להגמר
03.06.2012 • 17:23

שלום,
באפריל שעבר נפרדה ממני בת זוגתי. שנינו בני 24, זוגיות צמודה של שנה וחצי, רגע לפני מעבר לגור יחד.לאחר חודש חזרנו יחד, למשך חודשיים וחצי, תקופת מבחנים, שמה כבר נדלקה לי נורה שהייתה מגניבה אותי לחדר שלה, תחילה הסכמתי כי לא חשבתי שזה ימשך הרבה זמן, וכשזה המשיך סירבתי, והיא בכתה ואמרה שהיא מבולבלת ושהיא צריכה אותי.כ"כ אהבתי אותה והרגשתי שאני אשם בפרידה שבאמת רציתי להיות עבורה שם, כשזה נמשך וכבר היה לי מאוד קשה עם זהף מה גם הייתי בלחץ כי נכשלתי מבחן והייתי יום לפני המועד ב', שלחתי לה הודעה שהסידור הזה לא מתאים לי, והיא התחננה שאפגש איתה, סירבתי כי ידעתי שזה יהיה לי קשה והייתי צריך ללמוד, אבל אותה זה לא עניין הציפה אותי בהודעות ושלחה לי שהיא אוהבת אותי, בסוף נפגשתי איתה, ומה? אמרה לי שהיא לא רוצה לחזור אליי.הרגשתי חרא אחריי שכ"כ הייתי שם עבורה, אחרי שחברות שלה הפנו לה עורף, היא שוב זורקת אותי (סיבת הפרידה שלה תחילה לפחות, הייתה שאני לא שם בשבילה, בגלל זה כ"כ השקעתי, אח"כ ועד היום היא טוענת שיש לה הרגשה רעה כלפיי).בכל מקרה תמה תקופת המבחנים והיא טסה לטייל, ואני המשכתי.כשהתחיל הסמסטר היה לי יום הולדת והיא הזמינה אותי אליה לדירה, שנינו גרים בב"ש. שכבנו והיה הכי כיף בעולם. עליתי כי הייתה לי תקווה, וירדתי עם חצי מציאות, בדירה אמרה שהיא פחדה שיש לי מישהי והתנשקנו והיה הכי כיף שיש, אבל מאידך אמרה שלמרות שהיא מרגישה אליי פרפרים, שהיא מאמינה כשגם כשתתחתן עם גבר אחר היא תרגיש אותם.ככה נפגשנו לאחר היום הולדת עוד איזה פעם, פעם ביוזמתי ופעם ביוזמתה, חשבתי שאם אשחק אותה קצת מרוחק היא תבוא אליי.בפגישה האחרונה אמרה שלא אחשוב עליה, שאנמיך ציפיות כי לא נחזור.הייתי שבור ולאחר כמה ימים של מחשבות החלטתי לשים קץ לפגישות האקראיות הללו, וכשנפגשנו היא אמרה שהיא מבינה, וכשאמרתי לה תגידי את באמת רוצה להיות עם גבר אחר? היא אמרה שכן ושכבר יצאה עם מישהו כמה ימים אחרי ששכבה איתי, והתנשקה איתו. זה פגע בי כי אמרתי איך זה בחורה שטענה שהיא אוהבת אותי הכי בעולם, שאני הכי יקר לה בעולם לא פעם, יכולה לצאת איתי ולעזוב אותי ולהיות איתי שוב ושוב, ולפחות ההגינות לא לבכות לי שאני מחליט לסיים(אחרי שהיא סיימה כבר) ולהזמין אותי אליה בשביל להעיף אותי חמש דקות אחריי.בכל מקרה ככה עברו חמישה חודשים של תהליך פרידה ולפניי שבועיים נתקלתי בה חזרה מהאונ'. דיברנו קצת והיא הציעה לי לעלות אליה, הייתה לי את התחושה לבדוק האם היא באמת רוצה סקס חד פעמי או שאולי יהיה ביננו משהו יותר,שהיא התגעגעה אליי.לא רציתי לפספס את ההזדמנות שכן בשיחה זרקה לי שלא הייתה עם אף אחד מאז ושהיא מאוד קינאה כשראתה אותי עם אחרת.עליתי למעלה ושם נכנסו לחדר והתנקשנו ושכבנו ועשינו את השטויות שלנו, ליקקנו את הפנים אחת של השניה והיה הכי כיף שיש, ואז בסוף עשתה פרצוף עצוב וזרקה לי אני לא יודעת אם לספר לך או לא, זה יפגע בך, אז אמרתי אל תספרי, בסוף סיפרה, אמרה איך זה שאני נתקלת בך דווקא ביום שאני אמורה לתת למישהו צ'אנס ולצאת איתו, שוב התבדתי, ממש כואב לי הזלזול הזה שבחורה, שחשבנו על עתיד יחד והיינו יחד כ"כ הרבה זמן דבוקים, אחרי שתמכתי בה כ"כ, יכולה להיות איתי במצב אינטימי ולדעת כמה אני רוצה אותה ולהעיף אותי שוב כמה רגעים אחריי.אמרתי לה אולי אל תצאי איתו והיא עשתה פרצוף כזה של לא יקרה, ובסופו של דבר יצאה איתו והם יחד עד היום. לא רק זה החצופה גם עשתה לי איקי תוך כדי כנראה ,וכשבאתי ללכת אמרה לי היי יש לך איקי, טוב לפחות עכשיו בחורות יפות לא יתחילו איתך, מאמין שזה היה בחצי צחוק אבל עדיין.בנוסף כשבאתי ללכת, זרקה לי הערה, שאמרה לי שתדע גם לי קשה, הרגשות אשם הללו, חיכיתי במשך השנה הזו עד שלך תהיה מישהי ואז אני אתחיל לצאת עם גברים, היא שוכחת שחודש אחרי הכרתי מישהי, ובגלל שרציתי לתת לה צ'אנס ולתת לי צ'אנס איתה, עזבתי אותה, וביום הולדת שלי אמרה לי שפחדה שיש לי מישהי אחרת. זה מרגיש פשוט מזלזל וחוסר כבוד בסיסי. מתנצל זה פשוט מרגיז אותי הצביעות הזו, עוד אמרה למה אתה כזה טוב, שוב בטון המזלזל הזה, כאילו לא היינו יחד יום יום במשך שנה וחצי קרובים ישנים כל הזמן, אני לא מבין מאיפה עלה לה השתן הזה לראש. כשרציתי אני להפרד ממנה חודש וחצי לפני שנפרדה ממני בכתה והתחננה שאהיה איתה, עכשיו למה אני כזה טוב ושאגיד לה משהו רע.מתי זה יגמר? תמיד אמרתי לעצמי אם היא תבחר בגבר אחר ולא בי זה יהיה הסוף, האמת שלא אוכל לגעת בה שוב אחרי כל ההתנהלות הזו, במיוחד לאחר שהיא הייתה איתי בצהריים ויצאה עם אחר בערב, בחרה בו.ממש זול ומזלזל בקשר שלנו, מצד שני אני עדיין חושב עליה ומתקשה לתת לבחורות אחרות צ'אנס אמיתי , כי היה לי ממש כיף איתה, אבל לצערי היא לא נאמנה לי.במקום להפיק לקחים שהיא אכזבה אותי כ"כ הרבה. ושהקשר הזה מת.תודה ד"ר

ביג בן
הפרידה לצערי מסרבת להגמר
03.06.2012 • 17:57

מתנצל שאני כותב הרבה. פשוט ההרגשה המחורבנת שלי היא בגלל שאני מרגיש שפספסתי, כולם אומרים לי תראה איך היא אכזבה אותך, זלזלה בך, הטעתה אותך ופגעה בך בגלל צרכים שלה, שאין לי מושג מדוע היא התנהגה כך.אבל אני מרגיש שעכשיו בה בחור אחר ואליו היא כ"כ מקסימה וכ"כ כיף לו איתה, בזמן שאותי היא השליכה ככה, אחרי שאני זה שהיה עבורה שם, תמיד.אמא שלי תמיד מזכירה לי איך במהלך הקשר רציתי לא פעם להפרד ממנה, המפנה היה איזו אי הסכמה, שלאחריו אמרה לי שהיא לא רואה אותנו ממשיכים, אז אמרתי סבבה, אני נזכר היום ואומר איזה גבר היית. היא אמרה אתה באמת רוצה לסיים את זה, ואני אמרתי שלא וישבנו וליבנו את העניינים, אבל מסתבר שהתחושה שלה מאז היה להפרד ממני וכל הזמן הייתה מרוחקת, כשהייתי שואל אותה את איתי כי את מפחדת להיות לבד הייתה בוכה ואומרת שאוהבת אותי, אבל אתה יודע זה משהו שהרגשתי. ככה ההרגשה ליוותה אותי, ומדי פעם הייתי אפילו זורק לה דיי אנחנו לא מתאימים תוך כדי ריב, אבל הריבים היו באמת מועטים.פעם אחת כבר נשבר לי, מאז אותה תקרית הרגשתי שאני לא במקום הראשון אצלה, אבל היא בכתה לה ואמרה לי שזה לא נכון ושאני כן ואני הכי חשוב לה שיש, ואמנם נפרדה ממני חודשיים אחריי בלי חרטה בכלל.אני מאוד מבולבל בתחושות לגביה, מצד אחד אני זוכר אותנו קרובים, מצד שני יש את כל מה שקורה, שמראה לי כמה לא קרובים היינו.

ביג בן
הפרידה לצערי מסרבת להגמר
03.06.2012 • 18:53

התכוונתי אפריל שעבר, שעבר, 2011

ד"ר אורן חסון
ללמוד דברים נכונים
05.06.2012 • 11:41

ביג בן יקר,
לא פלא שאתה מבולבל, כי היא מציפה אותך במסרים כפולים. היא צריכה להרגיש שאתה אוהב אותה, ואולי לא כדי שתאהב אותך בחזרה, אלא כדי לתקן את התחושה של דחייה שפעם הרגישה ממך, או כדי להרגיש שיש מישהו כזה כאשר תצטרך אותו. אבל כנראה שהיא לא מסוגלת להיות שלמה איתך, ואולי לא ברורה לעצמך בשאלה אם היא בכלל רוצה. אם כבר, נראה שרוב הזמן היא לא רוצה, אבל גם רוצה לקבל ממך, ובאופן חד צדדי בעיקר, את התחושה שהיא יכולה להיות נאהבת. כנראה שלא יותר.קח בחשבון שמה שהיה הוא שיהיה. אתה כבר יודע שהיא מאד לא יציבה בעניין שלך, מאד רגשית, וכנראה מאד מניפולטיבית - דרך החצנת רגשות שאולי היא מרגישה אותם ואולי לא לגמרי. כך או כך, אין בה יציבות עבורך. והעדר יציבות במשהו שהוא חשוב הוא סביבה קשה מאד לחיות בה. למרות ואולי בגלל התקוות שמשהו ישתנה. האמת? יש כנראה ללמוד מן העבר. אני יודע שזה קשה, כי גם אתה צריך תיקון. אבל ככל שאתה יותר שם, בתוך חוסר היציבות שלה, כך יהיה לך קשה יותר לייצב קשר חדש שתרצה בעתיד, כי הולך ונבנה בתוכך חוסר אמון ביכולת של קשר להיות יציב. חבל להמשיך בזה. ואתה גם לומד להעריך את עצמך פחות, כי אתה עדיין שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ביג בן
ללמוד דברים נכונים
06.06.2012 • 16:29

את האמת סיפרתי על הנושא לדודתי שעוסקת בטיפול, וגם היא אמרה לי דברים דומים למה שאתה אומר לי, ואני שמח שאני שומע את הדברים ממקום אובייקטיבי וחכם כדוגמתך.העניין הוא שאני לא מבין מדוע אתה (גם היא אמרה לי שהיא בחורה לא יציבה) אומר שהיא לא יציבה בעניין שלי? אם כבר הדבר היחידי שהיא זה יציבה, מאז אפריל, לא משנה מה היא לא רוצה אותי. על זה היא עומדת כבר שנה וחודשיים, אם נכנסים לפרטים נראה כי יש כאן מניפולטיביות, כשהיא צריכה היא שמחה שאני שם, אולי אפילו לשעתיים להעלות את הבטחון או משהו, דברים שממבטי היה נראה כהזדמנות להראות לה כמה כיף וטוב איתי,כמה אני נאמן לה ואכפת לי ממנה. אבל היא עזבה אותי פעם אחר פעם, כאילו היינו יזיזים ולא יחד יום יום, עוברים משברים והכל יחד, דודה שלי אומרת שהקרבה אליה נבעה מכך שהיא הייתה שם ברגעים שהוריי התגרשו, גירושים לא קלים, עברנו יחד לב"ש לסביבה חדשה, כשהיינו חוזרים היינו לרב חוזרים למשפחה שלה, ולכן הפרידה ממנה קשה יותר.סלח לי ד"ר, אבל לצערי אני הוא הפתי שחשב שיש כאן משהו, שהאמין בה ובקשר איתה, וזאת למרות שלא פעם רציתי אני להפרד ממנה, ואפילו פעם אחת עשיתי זאת, אבל שוב לא כי לא אהבתי אלא כי הרגשתי שמגיע לי יחס יותר טוב, ומשום מה היום אני מקנא באלו שאיתה, מאמין שלהם היא נותנת מה שלי לא נתנה.

ד"ר אורן חסון
יציבות
08.06.2012 • 00:49

ביג בן יקר,
אתה צודק. כי זו התפיסה שלך אותה היא שאינה יציבה. אתה לפעמים חושב שזה יעבוד (אבל זה בא מתוך סימנים שהיא נותנת לך, לא?), ופעמים אחרות אתה מבין שזה לא יעבוד. ולפי מה שאתה אומר - זו כנראה המציאות הממשית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ביג בן
יציבות
08.06.2012 • 14:38

זה נכון, תודה רבה לך על זמנך, עזרת לי בעבר וידעתי שעצה טובה תוביל אותי לדרך חדשה.מאחל לך רק טוב ד"ר, ותודה בשמי ובשם כולם כאן