חוסר אמון בקשר: האם תסלחי?

תאריך פנייה: 06.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלי
מה עליי לעשות ?
06.06.2012 • 02:21

ד"ר אורן היקר,
אז, המקרה שלי הוא כזה.אני יוצאת כשלושה חודשים עם מישהו, נראה שהקשר עשה טוב לשנינו מאז שהכרנו, הוא בן אדם שפוחד ממחויבות גדולה ואף פעם לא הבטיח לי הרים וגבהות.הרשמיות אף פעם לא ממש הייתה חשובה לי, במיוחד כי אני יודעת את סיפור חייו ולמה הוא מפחד להתחייב לעומק.אבל מה שכן תמיד עיניין אותי, זה עניין ה"שמירת אמונים".לגבי זה, אנחנו כן אמרו שנשמור.אבל, בחודש האחרון, היה לנו משבר גדול, הוא השתנה בהתנהגות שלו לאחרונה בגלל עומס בעבודה, וההתנהגות שלו לא הייתה ממש יפה, ובוא נגיד שהייתי לא-נאמנה פעם אחת, סיפרתי לו את זה שזאת הייתה רק נשיקה... שלא הייתה לה שום משמעות מבחינתי..הייתי חייבת להיות כנה איתו...הוא לקח את זה בהתחלה קצת קשה אך המשכנו הלאה..חשוב לי לציין, כי הוא לא האמין עליי..וגם אני לא..כל הזמן עשיתי לו סצנות קנאה ובסוף אני בוגדת..בקיצור, הבעיה שלי היא..שלפני כמה ימים, ראיתי הודעות שלו בפלאפון שהוא התכתב עם בחורה. ושהם כנראה נפגשו.אני לא יודעת מה לעשות...הייתי רוצה שהוא יהיה כנה איתי כמו שאני הייתי איתו..למרות שאני מתחרטת וזה לא היה צעד נכון לספר לו, כי הנה, זה כנראה הרס הכל, ועכשיו הוא יעשה כמוני, והכי גרוע הוא שאין לי זכות אפילו לכעוס עליו..אני רוצה שהוא יספר לי, אבל מצד שני אני לא רוצה שהוא יידע שאני יודעת שהוא נפגש איתה, כי הוא יידע שאני מחטטת לו בהודעות ואני לא רוצה את זה..אז מה עליי לעשות ?זה באמת נורא מפריע לי, והייתי רוצה לדעת מה יש לו איתה..תודה..

ד"ר אורן חסון
בסיס לקשר
08.06.2012 • 00:51

שלי יקרה,
את רוצה שהוא יספר, כי את סיפרת. את גם במלכוד, כי את יודעת בגלל סיבה שתפליל אותך בעיניו (כמו במשפט - יש לך עדויות מפלילות, שאת לא יכולה להשתמש בהן כי השגת אותן באופן "לא חוקי") אבל את צריכה גם לשאול את עצמך - נגיד שהוא יגיד לך. האם את מוכנה לתשובה? האם תישארי איתו אם יגיד שהוא התנשק עם מישהי גם אם יגיד לך שזה לא ברצינות? האם תצליחי לסלוח לו אם הוא אמר לה שהוא רוצה להיות חבר שלה, ולך הוא אמר שלא התכוון לזה אלא בבדיחה? האם תסלחי לו כי את עשית זאת קודם והוא ויתר לך, או כי את חושבת שראוי לסלוח על מקרים כאלה?אתם שלושה חודשים בקשר, ושניכם נראים לא בשלים לקשר, מה שהוליך להתחלה של חוסר אמון. זה לא בסיס טוב לקשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083