מסרים כפולים בזוגיות: מה לעשות?
אלמונית מתוסכלת
מה עושים כשהוא רוצה הפסקה ?
⌄
אני בת 26 גרושה פלוס ילדה , נמצאת בקשר עם בחור בן 32 כבר 4חודשים בהתחלה הוא כל הזמן דיבר על זה שהוא לא רציני אבל עשה הכל הפוך כמו להכיר לי את כל החברים שלו ,לארח אותי בשבתות ,לבוא לפגוש את ההורים שלי, לדבר על עתיד משותף ועוד דברים שמראים על קשר רציני.אני מודעת לעובדה שיש לו פחד ממחויבות ונתתי לו זמן .בחודש האחרון הכל התקדם נפלא יצאנו לחופשה בצפון חגגנו את החג האהבה ואף הוא התחייב שלא להיות עם אף אחת אחרת כל זמן שאנחנו יחד ,לפני כמה ימים הוא התקשר ודיבר על זה שהוא לא יודע איך הקשר הוביל אותו למה שהוא היום והוא רוצה הפסקה בהתחלה סירבתי אבל בסופו של דבר הסכמתי להפסקה של שבוע תוך כדי שהוא מתחייב שהוא לא יהיה עם אף אחרת בזמן הזה. אני מאוד מתוסכלת מהקשר הזה ,מפריע לי שהוא לא אומר שהוא אוהב למרות שהוא מתנהג הפוך הוא אפילו דיבר כמה פעמים על חתונה ,אני מאוד מבולבלת אני לא רוצה לוותר עליו כי אני יודעת שיכול להיות לנו נפלא ביחד אבל אני גם לא רוצה להילחם בכל מחיר .אשמח לתשובה מהירה כי אני ממש בבעיה חשוב לי לציין גם שמפריע לו שאני גרושה עם ילדה כשהוא רווק והוא גם פוחד מתגובת הוריו שהם דתיים .
ד"ר אורן חסון
לדעת גם מה את רוצה
⌄
אלמונית יקרה,
אני מניח שאת יוצרת בו רגשות מעורבים. מצד אחד פחדים, אולי, מהיותך גרושה עם ילד, או אולי פשוט פחדים מזוגיות בכלל, שלא לדבר על החשש שלו מתגובת הוריו. מצד שני, כנראה שמצאת חן בעיניו. התוצאה היא שהוא נותן לך מסרים כפולים, תלוי מהן המחשבות הדומיננטיות באותו רגע, או אולי מה הוא שמע מהוריו שעה קודם, כאשר ניסה, אולי, לגשש לגבי דעתם. את לא יכולה לדעת. את כן יכולה לדעת שהוא לא יציב בדעותיו. ולכן, זה סיכון.אתם ארבעה חודשים ביחד, ובכל מקרה סביר שזה מוקדם מכדי להכיר מספיק טוב, מה עוד שרוב הזמן הוא מעביר לך מסרים כפולים, כלומר, לא החלטי. אתם עדיין בשלב של הכרות. אם הוא יהיה מוכן להמשיך ולבחון את הקשר, תצטרכי לראות גם איך הקשר כאשר הבחור יציב בדעתו להיות איתך, אם זה אפשרי בכלל. ואם הוא לא, קחי בחשבון שגם זה חלק ממנו, ואולי העובדה שהוא מושפע מאד מדעתם של אחרים, ובכלל זה הוריו, וגם לזה יכולה להיות השפעה מהותית על האושר שלך.