מסרים כפולים בזוגיות - מה עושים?
שימרית
מה לעשות?
⌄
שלום רב,
אשמח ליעוץלפני כחצי שנה הכרתי בחור במקום עבודה חדש שעבדתי בו. עבדתי שם רק 3 חד' והוא ידע כבר בחודש הראשון שבאיזשהו שלב אני אעזוב ללימודים.במהלך כל ה-3 חד' הוא זרק לי כל מיני הערות שהעידו על כך שאני מוצאת חן בעיניו, הוא היה מקנא לי כאשר שמע/ראה שלקוחות היו מתחילים איתי, תמיד איכשהו יצא שהוא התקשר לעמדה שלי ועוד כל מיני דברים שהדליקו לי נורה שכנראה הוא מעוניין.כבר בהתחלה ידעתי שהוא מוצא חן בעיניי, אבל עליי ללמוד קצת יותר עליו בשביל לדעת אם יש סיכוי בכלל.בהמשך, היות ואני באה מבית מסורתי-דתי וגיליתי שהבחור לא שומר כשרות אפילו וגדול ממני בכ-4 שנים קצת נרתעתי. היינו יושבים לאכול יחדיו בהפסקות ומדי פעם הוא זרק משפטים כמו "את קטנה.." וכד'. משם הבנתי שכנראה אין מצב כלל שהוא מעוניין באיזשהו קשר איתי- למרות שעם כל הפערים עדיין קיוויתי שאולי בכ"ז יקרה משהו. נהיינו ידידים, אנחנו מסתדרים נהדר, אך מעולם לא שמעתי ממנו מחוץ לשעות העבודה- למרות שהוא יכל להתכתב איתי אם רצה (היה לו איך להשיג אותי).יום לפני שעזבתי שלחתי לו הודעה בקשר למשהו שקרה בעבודה ויצא שניהלנו שיחה של כמעט 3 שעות על כל מיני דברים.ביום שעזבתי חזרתי מס' פעמים על כך שאתגעגע לכולם (לכל העובדים), ובכל פעם שאמרתי זאת הוא אמר "לא, אנחנו לא נפרדים.. אנחנו נמשיך לשמור על קשר..".שאלתי אותו מדוע פתאום חשוב לו לשמור על קשר עם מישהי שקטנה ממנו ונענתי ב:"בשבילך אני מוכן.. את יודעת... אפשר לצאת לדייט.. את בחורה טובה..". לא ציפיתי לזה ולכן לא נענתי בחיוב, אך גם לא בשלילה (פשוט לא אמרתי כלום בנוגע לזה והעברתי לנושא אחר).כשנגמרה המשמרת יצאנו יחדיו לבתים וכשנפרדנו הוא אמר לי משהו בסגנון של: "ביי.. הא, ותצאי עם ****" (אחד שהוא ידע שהתחיל איתי בעבר), ובנוסף: "ונמשיך להתכתב 3 שעות כן?".בשלב הזה לא הבנתי אם הצעת הדייט הייתה בצחוק או שהוא הביע סוג של פגיעה מכך שלא התייחסתי להצעה שלו.לאחר כמה ימים שלחתי הודעה ודיברנו רגיל על איך היה בעבודה ואין הולך לי בלימודים.. ומאז שוב ושוב כל כמה ימים דיברנו, אני חזרתי לבקר בעבודה וכל פעם שהוא ידע שאני באה הוא בא להגיד שלום אך לא יזם את הפגישות בעצמו וגם לא את ההודעות.הייתי בטוחה שהוא כבר לא מעוניין (גם כשניסיתי לרמוז לו שאני כן מעוניינת שנצא לדייט)...בהמשך, היינו מתכתבים כמעט כל יום, ותמיד אני זו שיזמה את השיחות, ואם הוא יזם אז זה כי אני ביקשתי ממנו.אם הייתי מפסיקה אז אחרי תקפ' שיצא לו לדבר איתי הוא היה מעיר לי שקשה לו שאנחנו לא מדברים וכד'...חשבתי שהוא סתם רוצה שנישאר ידידים או שהוא מעוניין להעביר את הזמן בשיחות עימי.. אבל יום אחד כאמרתי שקשה לי באיזה מקצוע בלימודים, הוא הציע את עזרתו.נפגשנו שבוע אחרי, הוא הציע שנשב על קפה והוא ינסה ללמד אותי. באותו הערב הוא לא ידע את החומר כלל והרגשתי שאני באה סתם להיפגש ולדבר איתו. הוא אמר לי גם באותו לילה שהוא רוצה לעזוב את העבודה בעיקר בגלל שאני כבר לא שם.. וגם זרק משהו בסגנון של "נדבר על זה בדייט הבא שלנו..." כשישבנו ושוחחנו. אני בכלל לא לקחתי את זה לכיוון של דייט.הוא גם אמר שתמיד כשהוא ישב עם בחורות ללמד אותן זה כי הוא רצה אותן!.יום למחרת, ניסיתי לרמוז לו שאם כמה שלא חשבתי שזה לכיוון של דייט, הייתי מוכנה להיפגש שוב לדייט והוא אמר לי: "נראה לי שלא הבנת נכון, זה לא היה דייט.. אני הצעתי עזרה כידיד ונפגשתי איתך בדיוק במטרה ללמוד".שוב הייתי מבולבלת, מצד אחד מזמין אותי ללמוד ולא לומדים כלל.. הוא זורק הערות שרומזות שהוא רוצה לקחת את זה לכיוון של דייט אבל מצד שני מכחיש כל קשר!.מאז הוא לא יזם לא שיחה בטל', לא התכתבות, לא פגישה.. גם כשהצעתי הרגשתי שהוא מתחמק ולא ממש רוצה לראות אותי.. אבל כשאני שולחת הודעות הוא לא מפסיק לדבר איתי ותמיד משתדל להיות נחמד ואפילו עדיין חוזר על משפטים שגורמים לי לחשוב שהוא מעוניין בקשר שהוא מעבר לסתם ידידות.שאלתי היא- האם נראה כאילו הוא באמת מעוניין ומפחד לומר משהו לגבי זה, ואם כן איך אוכל לגרום לו להבין שאני גם רוצה ואין לו מה לפחד?אני יודעת שיש בינינו פערים ויכול להיות שבגלל זה הוא חושב שאני לא רוצה, מה גם שהוא נורא ביישן ומופנם וקשה לו להביע רגשות. אבל אחרי כל זה, נדמה לי שיכול להיות שהוא ניסה פעם, פעמיים וכבר הרפה- כי בתקפ' האחרונה הוא לגמרי שינה את ההתנהגות שלו.אני מרגישה שאני לא מצליחה להעביר לו מסר חד שהוא מוצא חן בעיניי וכל מה שהוא חושב לא נכון לגביי. אני גם לא יודעת אם עדיף כבר לוותר כי מפחיד אותי שהוא מחפש קשר לא רציני כרגע.אשמח אם תוכלו לעזור.
ד"ר אורן חסון
התאמה
⌄
שמרית יקרה,
הוא נותן לך מסרים כפולים, אבל את אומרת שאולי גם את נותנת לו מסרים כפולים. את כותבת שהוא נורא ביישן ומופנם, ואולי לכן מסרים כפולים שלך גורמים לו להתרחק. מצד שני, נראה כאילו נתת לו לא מעט הזדמנויות ליצור דייט, והוא סרב. אולי תנסי פעם אחת להיות גלויה יותר, ולומר לו שאת מוכנה לדייט שרמז עליו פעם, או להזמין אותו ישירות לעשות משהו (סרט, הליכה לילית, טיול או משהו אחר) כדייט מבלי להצהיר "אנחנו יוצאים לדייט", ולראות מה הוא רוצה או לא.אבל את צריכה גם לחשוב אם הוא באמת מי שאת רוצה, שכן את אומרת גם שאת דתיה ושהוא במקום אחר. האם תצליחו לגשר על פערים שכאלה? האם את מוכנה לחיות עם מי שאינו שומר שבת או כשרות? – כי אם את מצפה שהוא ישתנה למענך, כנראה שאת צפויה להרבה קונפליקטים ביניכם. האם את מוכנה לזה? האם הוא מוכן לזה?
שימריצ
התאמה
⌄
תודה רבה, השכלתי והפנמתי.