הפסד לא גדול: נקודות למחשבה

תאריך פנייה: 07.04.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
חני
האם יש סיכוי?
07.04.2012 • 23:35

לדר' חסון שלום רב,אני בת 30, יוצאת עם בחור בן 32 במשך חודשיים. הכרנו באתר הכרויות. מהתחלה שידר רושם רציני. שמרנו על קשר יומיומי, בגלל נסיבות שונות נפגשנו פעם בשבוע (שפעת שלי, מבחנים שלו וכו'). הרגשתי שיש בינינו כימיה, תקשורת טובה ושיחה מעניינת. הבחור כיבד אותי. בדקתי והוא לא נכנס לאתר הכרויות יותר חוץ מפעם אחת, שבדיעבד הסתבר ששכח את הנייד בעבודה ונכנס לאתר כדי לקחת את המספר טלפון שלי. הבחור נתן רושם שהוא רציני ואמין.לי היו התלבטויות בנוגע לקשר מבחינה רגשית, לא נרגשתי שנדלקתי עליו, אך כולם ייעצו לי לתת לזה זמן ולפעמים לוקח זמן להתאהב וכך עשיתי.לפני שבוע הרגשתי שהקשר קצת מעיק עליי ובאופן טלפתי כשהתקשרתי אליו, הבנתי שגם הוא בהתלבטות (מצידו - לגבי התאמה ביננו) והחלטנו יחד על הפסקה של שבוע. בהתחלה נהניתי מהפרטיות, אבל לקראת התקרבות סוף השבוע רציתי לשוחח איתו כדי לחזור ולתת לקשר הזדמנות.הוא הפתיע אותי כשאמר שהוא רוצה להיפרד ושדעתו נחרצת בנושא. לדעתו אנחנו לא מתאימים על רקע של התחזקותי בדת לדעתו (למרות שאני באותו קו), והוא חושב שיש לנו השקפות עולם שונות, למשל שהוא חושב מתישהו לגור שנה בחול או ללמוד שם והוא לא סגור על עצמו. הייתי בהלם, לא הסכמתי עם דבריו ונתתי נימוקים וניסיתי לשכנע אותו שייתן לקשר הזדמנות. אמר שכן יש לו רגשות אליי ורוצה שניפגש. הרגשתי שהוא לא רוצה לפרט מעבר לכך בטלפון.נדלקה לי נורה אדומה מכמה סיבות - 1. אנחנו מאוד מתאימים (ייתכן שהוא מנמק זאת כך, כדי שלא אפגע מהנימוק האמיתי). 2. לדבריו יש לו רגשות אליי, והוא התגעגע אליי, ולמרות שבעבר ציין שהוא לא שמר על קשר עם אקסיות איתי הוא כן רוצה לשמור על קשר.3. לא שכבנו, היה לנו ניסיון מיני אחד כושל, וסברתי שזה נבע מהתרגשות של שנינו, אבל לא פעם עלו לי תהיות שמא הוא הומו ובארון. שאלתי אם נמשך עליי ואמר כמה פעמים שכן, ושאל למה אני שואלת זאת. יש לציין שהוא כן מביע חיבה דרך חיבוקים נשיקות וליטופים, וכן נראה שאני מעוררת אותו מבחינה מינית.ניסיתי לדבר איתו כמה פעמים, אבל הוא מתחמק מלתת לי תשובה בטלפון, בטענה שהוא עייף ועסוק. אנא שקף בפניי לפי מומחיותך וניסיונך למה לפי דעתך הוא נפרד ממני. אני שבורה ואפילו בארוחת חג עלו לי דמעות כל פעם שחשבתי על זה.אשמח לקבל תשובה בהקדם.

חני
האם יש סיכוי?
07.04.2012 • 23:37

שכחתי לציין שבשבוע הפסקה ראיתי שהוא כן נכנס פעם אחת לאתר הכרויות ונפגעתי מזה...

ד"ר אורן חסון
אולי ההפסד לא גדול כל כך
08.04.2012 • 11:45

חני יקרה,
אני לא לגמרי בטוח מה מניע אותך. אני חושש שזה יותר פגיעות ואגו מאשר הבנה שהוא האדם המתאים בשבילך. רק לפני שבוע היססת מאד, והבנת שגם הוא מהסס, והחלטתם על הפסקה של שבוע. המילה שהשתמשת בה – שהיית "בהלם" שבוע מאוחר יותר כשאמר לך שהוא לא מעוניין להמשיך, היא מילה חזקה מאד. לא היתה לך כל סיבה "להיות בהלם", כי אחרי מה שהיה זה שהוא התלבט, מסיבותיו שלו, והבין ממך שגם את מתלבטת. אז זה לא די צפוי שזה מה שיקרה? למה "הלם"?נראה לי שנפגעת שזה בא ממנו. אבל אם תחשבי על זה, כשהייתם זמינים זה לזו, זה לא היה זה בשבילך. אז אולי כדאי שתניחי לפגיעה שלך, ואולי גם לתקווה שאולי המצב יהיה אחר וטוב יותר, כי הנסיון שלך עד עכשיו היה שכל הקשר הזה הוא בינוני מינוס. האם את רוצה קשר "בינוני מינוס" ועוד כשהבחור לא מעוניין או לפחות לא מעוניין מספיק חזק? לא כדאי להמשיך הלאה? – אני נותן לך נקודות למחשבה כדי לצאת מקו המחשבה על הפגיעה ועל ההפסד שלך, כי כנראה שההפסד הוא לא הפסד גדול כל כך.ולגבי הקשר המיני ביניכם, יתכן שיש לו בעיה עם כשלונות והוא רוצה להתרחק ממך בגלל זה (שזה אולי הופך את הקשר לבינוני עוד יותר), אבל יכול גם להיות בדיוק ההפך – שהוא אומר לעצמו "למה לתת לה תחושה שאני מתחייב כלפיה או שהיא כלפי, כאשר אני אולי לא רוצה את הקשר הזה?" שיש בזה משהו הוגן: שהוא לא רוצה לנצל אותך לצרכים מיניים רק משום שזה אפשרי, אבל אומר לך שהוא לא רוצה אותך מספיק. כך שקשה לי לומר לך מה באמת קורה בתחום הזה. לכן אני מחזיר אותך למה שכתבתי קודם, כי זה מה שחשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083