מסרים כפולים באישה: מה המשמעות?

תאריך פנייה: 09.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי-את
כיצד לפרש זאת
09.04.2006 • 09:17

שבוע טוב ד"ר חסון! אני פונה אליך בשתי שאלות, בתקווה שתוכל לסייע לי.תאור מצב -בני זוג, גבר ואשה (בסביבות שנות הארבעים המוקדמות). חיים יחדיו כחצי שנה. אינם נשואים. בדרך להיות הורים.הגבר - מאוד מאוהב באשה, נמשך אליה מינית ובכל מובן אחר.האשה - אינה מאוהבת בגבר, ועם זאת מודעת לתכונות החיוביות הקיימות בו. האשה אמרה באוזני הגבר כי אינה מאוהבת בו ומכל מקום כי אינה אוהבת אותו באופן ובמידה שהוא אוהב אותה.חרף זאת, הגבר לכאורה "מתעלם" / "מדחיק" דבריה אלה של האשה, ומוסיף לנהוג כלפיה "כתמול שלשום", כמו לפני ההתוודות שלה. למשל: בבוקר כשקם מגיע אליה לנשקה על השפתיים, כך גם בערב וכו' - דהיינו,הגבר אינו משנה התנהגותו / ציפיותיו מן האשה בעקבות דבריה הנ"ל אלא מוסיף לנהוג בה "כבת זוג רומנטית" ולצפות כי תנהג בו אף היא באופן זה (כמתואר).אגב, אם לאשה היו אומרים דברים מעין אלו, וודאי שהייתה משנה הן התנהגותה והן ציפיותיה מבן הזוג ושוקלת צעדיה)השאלה - כיצד לפרש התנהגות זו של הגבר, והתעלמותו בפועל מדברי האשה? האם יש להסיק שבן הזוג אינו בר-דעת ואינו רואה את המציאות כפי שהיא? האם יש להסיק כי בן הזוג הינו "חסר חוט שידרה" ו"יורם" מושלם ? מה ניתן להסיק מכך לגבי אופיו ואישיותו של בן הזוג?

ד"ר אורן חסון
שהאשה מוסרת לו מסר כפול
09.04.2006 • 22:59

לי-את יקרה,
אפשר להבין מכך שהגבר מנסה להדחיק את זה, מתוך תקווה שהדברים ישתפרו. ויש לו כנראה סיבה טובה לתקווה, שכן האשה נותנת לו מסרים כפולים. מצד אחד היא אומרת לו שהיא לא מאוהבת בו, ומצד שני נשארת איתו. שכן, מבחינתו, ואולי בצדק, אם האשה מרגישה באמת את מה שהיא אומרת, הרי אולי היא היתה משנה את התנהגותה, ושוקלת את צעדיה. העובדה שהיא עדיין איתו אומרת לו שיש תקווה. אז הוא ממשיך לקוות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083