מסרים כפולים: איך לשמור על שפיות
מחפשת תרופה ללב שבור
פרידה שמוטטה אותי
⌄
לדוקטור שלום,יצאתי עם גבר שלוש וחצי שנים,גרנו רב הזמן ביחד,בשלב מסויים(אחרי שנתיים ביחד) הוא נכנס למעצר בית בבית אימו,וגרתי איתו בתקופה זו,תקופה מאוד קשה שבה רבנו הרבה,ניסיתי לתמוך בו אך לא קיבלתי מספיק תמיכה ממנו,ומכאן הריבים.כל הזמן אמרתי לעצמי שעוד מעט זה יסתיים ונתחיל תקופה חדשה ובריאה יותר והכל יהיה בסדר,כל התקופה הזו הייתי עצבנית עייפה מהעבודה ומותשת מכל הבעיות המשפחתיות שלי ושלו,ובזמן ריב הוא נפרד ממני.כל כך הייתי נעולה על עתיד איתו שאני לא מצליחה לשחרר!אינני אוכלת אינני ישנה,ויש לציין שאני מאוד אוהבת אותו,והוא אומר שאותי,אך כל הפגיעות הזו לאורך זמן פשוט שברה אותי ולא הותירה ממני דבר,אינני רואה שום עתיד חיובי בשבילי,אין לי שום רצונות חוץ מלקבל את אהבתו שוב..להחזיר את הזמן אחורה לקבל עוד הזדמנות והפעם להיות יותר חזקה פחות שופטת,אך הוא עייף ממני ולא רוצה לשמוע על לחזור.והוא מאוד עוזר לי בתקופה הקשה הזו( אני מניחה שגם הוא צריך את הלהיפגש ולבלות קצת ביחד)אבל הוא סוף סוף תומך בי!,אך אני מפחדת שאינני נותנת לאף אחד מאיתנו לנשום..אני רק בוכה מתגעגעת ואוכלת את הלב ומנסה להיפגש לעיתים קרובות,בזמן שהוא מארגן את חייו סוף סוף,מחדש קשרים עם ידידות,ומתקדם ואני נשארת רחוק בעבר ולא זזה..אינני יודעת אם להילחם עלייו או להיעלם,לעבור לעיר אחרת,כל דבר שיעזור אך שום דבר לא ממלא אותי בכח ואושר,אני קשורה לבנאדם הזה ולא מצליחה להבין איך אחרי כל הזמן הזה הוא פשוט איכזב אותי..ואינני יודעת מה לעשות גם כעת אחרי 3 חודשים זה כואב כמו שנייה אחרי.שאלתי אותו אם נחזור להיות ביחד אי פעם והוא אומר שאני אהבת חייו והוא אינו יודע -שיש סיכוי שכן ויש סיכוי שלא,וזה נשמע לי כמו כן,ופשוט לא נותן לי מנוח,אפילו שכעת ברור לי שהוא לא נלחם עליי ואינו עושה דבר בשביל הזוגיות.אני באמת מאבדת את שפייותי,מה אוכל לעשות???.
ד"ר אורן חסון
שפיות בטווח המיידי
⌄
מחפשת יקרה,
כשאת מקבלת מסרים כפולים, לפעמים יוצאים מזה על סף שפיות, או לפחות זה מרגיש כך כי את כבר לא יודעת מה נכון ומה לא נכון, ומה מציאות ומה דמיון. כי את מאד רוצה, וכמעט נוגעת בזה, וכבר לא יודעת מה נכון ומה לא, ואם יש סיכוי ואם לא, ואת נעה בין יאוש לתקווה. זה מצב קשה. למרות אי הרצון שלך לאבד אותו, אם תצליחי להחליט ולנתק מגע לחלוטין – תרוויחי מזה שפיות בטווח המיידי, למרות הצער והאבל שיהיו קשים לך, ובטווח הארוך – אין שום סיבה נראית לעין שלא תמצאי אהבה שפוייה בהמשך. אף אחד לא מבטיח לך זאת, אבל עושה רושם שהסיכוי שלך להגיע לזה גדול יותר ו"נורמלי" – כלומר כמו לכל אחת אחרת – בלעדיו.קחי בחשבון שיתכן שכדאי לך ללכת לטיפול. גם כדי להתחזק כדי לעשות צעד שיהיה נכון לך, וגם כדי לקבל פרופורציות נכונות יותר מכפי שאני יכול לתת לך במסגרת המצומצמת הזו.