בחירות זוגיות: רווח מיידי או יציבות?

תאריך פנייה: 24.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בוטן
נשים בוגדות
24.03.2012 • 15:09

היי דוקטור,אני נשואה כבר שנתיים, בת 25, יש לי ילדה בת שנה, בעלי רוב השבוע לא נמצא בבית, הוא מגיע בסופי שבוע, לפני החתונה חיינו ביחד שנתיים שלא היו קלות במיוחד כי יש לנו המון עליות ומורדות כי הוא אדם מאוד קר, אין אצלו חיבוקים ובכלל מגעים רק אם זה סקס וגם כמה שפחות רגש, מצאתי את עצמי עשרות פעמים מבקשת (בוכה) שינסה להישתנות שיבלה איתי ולא עם חברים, כי גם ככה הוא לא בבית בכלל, ומודיעה שיבוא יום ואני כבר לא יבקש והוא לא יעניין אותי וכל מה שהוא ענה לי זה רק: זה מי שאני ואני לא יכול להישתנות, אני אצלו במקום אחרון, הוא לא מכבד אותי וזה ממש שקוף, במשך כמעט 9 חודשים היינו בקושי בקשר, רוב הזמן ריבים וסקס בכלל כמעט ואין,אפילו 3-4 חודשים בלי כלום.יש לי המון כעסים כלפיי בעלי שאפילו שאנחנו מדברים ומנסים לתקן (יותר נכון אני) זה מסתדר רק ליומיים שלושה וחוזר חלילה...בארבעה חודשים האחרונים אני מנהלת רומן מסעיר במיוחד עם בחור מהעבודה שלי, אני מודעת לגמריי לעובדה שזה לא בסדר אבל ממש לא מצליחה להפסיק את הקשר הזה, הוא ממלא לי את כל החוסרים שנוצרו (או שתמיד בעצם תמיד היו).אני ובעלי כבר היינו על סף גירושים פעמים רבות בשנה וחצי האילו ואני תוהה, אם אני צריכה להתגרש כי אני מרגישה שלגמריי מיציתי את הקשר עם בעלי למרות שהוא אדם מקסים אבל בתור בן זוג זה כמו להיות לבד, תקופת הנישואים שלנו ממש קצרה, ורובה היתה ממש מזעזעת מבחינת זוגיות, ואני יודעת שאם לא הבת שלנו לא היינו נישארים ביחד אפילו עוד שעה...אני ממש לא יודעת אם להמשיך את הנישואים האלה או שפשוט נישארים בשביל הילדים???

ד"ר אורן חסון
בחירות שמטרתן רווח מיידי
27.03.2012 • 14:05

בוטן יקרה,
הזוגיות שלכם תהווה מודל לזוגיות של הבת שלך. קשה לדעת באופן מפורש ובטוח כיצד בדיוק, כי לפעמים אנחנו לומדים מההורים שלנו מה לא לעשות. זה לא אומר שאנחנו יודעים, בהעדר מודל טוב, גם מה כן. אבל יש עוד דברים אחרים – הורים ביחד, כשהיחסים תקינים, מהווים גם בית בטוח, ומקור ליציבות ובטחון אישי. ביחסים ביניכם, אני חושש שהסביבה שאתם מספקים לה תהיה הכל חוץ מאשר יציבות וביטחון. כדאי שתחשבי גם על זה כשאת חושבת על "למען הילדים". ואגב כך, במילה "ילדים" את מבטאת, כך נדמה לי, את הרצון שלך לעוד ילדים, ועכשיו, כשאת נשואה, יש לך הזדמנות לעשות זאת, ומי יודע הזדמנות כזו תבוא שוב אם תתגרשי?אני לא רוצה לשפוט אותך על הבחירות שאת עושה, אבל אני כן רוצה לומר שנראה לי שהן רובן בחירות שמטרתן רווח מיידי, הרבה יותר "כאן ועכשיו" מאשר מטרות לטווח ארוך. את משתדלת ליהנות מהכאן והעכשיו (למרות המחיר המיידי, שגם הוא קיים), על חשבון נסיון אמיתי להיות מאושרת יותר ויציבה יותר, רגשית ומעשית, בטווח הארוך, נגיד בעוד שלוש או חמש שנים, וזאת מבלי להזכיר את הקושי העצום שיהיה לך בעוד שלוש או חמש שנים, אם תישארי במקום שבו את נמצאת – נשואה ואומללה בבית, כשהילדים שלך צריכים להתמודד עם אמא לא מאושרת, ועם אב כפי שהוא, וכשאת מחפשת להתאהב שוב בחוץ, כשלפעמים זה עובד ולפעמים לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083