מסורבי גט: התמודדות וייעוץ

תאריך פנייה: 27.03.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
עזרה בבקשה ((-:
27.03.2013 • 09:55

שלום
אני תלמידה בבית ספר והתבקשתי לעשות עבודת מחקר בנושא מסורבות גט ואשמח מאוד כיועץ נישואים אם תענה לי למספר שאלות הראיון שהכנתי זה מאוד חשוב לעבודה שליאז הנה השאלות :1.האם נתקלת במהלך עבודתך המקצועית בתופעת מסורבות גט , ונמק ?2.מהם השיטות "השיכנוע " שלך כדי להגיע אל לבו של סרבן/נית גט המגיעים אלייך לטיפול ?3.כיועץ נישואין האם כיוון טיפולך בזוגות הוא גט או שלום בית ?4.האם ידועים לך אחוזי הנשים מסורבות הגט באזור מגורייך ?5.מה היית מייעץ אם חלילה בסביבתך הקרובה היה ידוע לך על מסורבות הגט , כיצד אישית הייית מייעץ לה ?6.מהי הדרך אותה היית מנחה את בני הזוג במקרה ובית הדין הרבני לפי דעתם אינו נותן להם פיתרון מעשי ?7.האם טובת הילדים של בני הזוג מסורבי הגט מופיעה אצלך כנקודה משמעותית בדרך לפיתרון הבעיה ?8.מה קורה אם זוג הגיש בקשה לגירושין בהסכמה ואחד מהצדדים חזר בו והתחרט מהסכמתו ?9.מהן עילות הגירושים על פי הדין העברי10.מה היית מייעץ במקרה והבעל מציע תמורת הסכמתו לחתימה על הגט סכום כספי , לאחר הפצרותיה הרבות של האישה המסורבת גט ?זה השאלות הודה לך מאוד אם תענה לי עליהן, תודה מראש ויום טוב

ד"ר אורן חסון
מסורבי גט
31.03.2013 • 01:34

גלית יקרה,
אני חושש שלא אוכל לענות לך על השאלות שלך.אבל אם תרצי עצה טובה: כאשר את רוצה להפנות שאלות מסוג זה לאיש מקצוע, את חייבת להציג את עצמך בזהות המלאה שלך. אחרת, אני יכול לחשוב שזהו תרגיל מתיחה של מישהו, ואולי יותר גרוע.השאלות שלך לא רק מבקשות פרישה של ידע ושל דעות אישיות, אלא גם דורשות מאמץ של כתיבה, אם את רוצה תשובות רציניות, אני צריך לדעת ולהבין שגם את רצינית. בפעם הבאה, כאשר את פונה לאנשי מקצוע, אנא עשי זאת במייל פרטי, ותני להם הן את הפרטים שלך, כדי שירגישו ביטחון רב יותר למי הם עונים, והן את הרשות לסרב באופן פרטי לגבי כל השאלות או לגבי חלקן. באופן דומה, אני חושב שלא מעט אנשי מקצוע היו רוצים לוודא שהנתונים יעובדו מבלי שהם יתקשרו לשם שלהם. לא מעט שאלונים אינטרנטיים הם כאלה - המאפשרים תשובות ללא צורך בנתינת זהות של העונה. בדרכך, החשש הזה תמיד יהיה, וישפיע על התשובות. בכך אני רק מצביע לך על בעיות בשיטה, ומציע לך לחשוב אחרת על דרך איסוף הנתונים - ובודאי שלא פומבית.מעבר לכך, רוב השאלות שלך הן שאלות הקשורות לעיסוקים של משפטנים, והם שגם נתקלים בזה הרבה יותר מאשר יועצים זוגיים. אחרי הכל, מסורבי גט ומסרבי הגט אינם מגיעים ביחד ליעוץ זוגי, וזה אולי חלק מהבעיה. הם בעיקר נמצאים בדיונים ובערכאות משפטיות, או בהימנעות מהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083