מניפולציה רגשית בזוגיות
זוקי
רגשות אשם
⌄
בעלי כל הזמן חוזר על אותו משפט: גם בזה אני אשם? עוד פעם אני לא בסדר?והעניין הוא שמילים האלה צצות לו בלי שום קשר לתוכן השיחה ביננו.הוא מרגיש מסכן ומוצא לנכון לצעוק על המסכנות שלו בכל פינה גם מחוץ לביתאני סבורה שהולדת הבנות שכיום הן בנות שנה ושלושה והפניית כל תשומת ליבי אליהן ממנו היא זו שגרמה לתופעה.מה דעתך? וכיצד ניתן לתקן את המצב?
ד"ר אורן חסון
מניפולציה רגשית
⌄
זוקי יקרה,
אני מניח שזה צץ אולי ללא קשר לשיחה הנוכחית, אבל בגלל משהו שהתנהל קודם. אני מעלה כרגע שתי אפשרויות, ואולי יש נוספות: אולי הוא מרגיש שבעבר האשמת אותו במשהו, ועל כל דבר קטן הוא דורש את "צדקתו". מן מניפולציה רגשית כזו, שתרגישי את אשמה. ואולי זה סתם כדי להרגיז, כי הוא תפס שזה הרגיז אותך פעם, וזו נקודת חולשה אצלך.ייתכן גם שישנם דברים אחרים שגורמים לו לעשות זאת. בכל מקרה, כנראה מדובר בהתנצחות הקשורה ל"צדק" או לעמדות כוח, ואולי לאמירות ציניות הקשורות לעניין הזה. מה שלא יהיה, הוא מרגיש פגוע. אולי זה ייתן לך נקודת התחלה למה שאת צריכה לעשות, שזה קודם כל להבין, ואחר-כך רק לדעת איך להתמודד – בין אם לשים לו גבולות ולא לתת לו סיפוק ונקודות כתוצאה מכך, ובין אם לספק לו צורך קיים פעם אחת ולתמיד, ולבקש את סליחתו אם פגעת בו. הכל תלוי במה דברים אמורים. ואולי, למען שלום בית, שניהם גם יחד.