התעייף מבן/בת הזוג? טיפים לשינוי

תאריך פנייה: 30.01.2007 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מתעניינת
כיצד מומלץ לנהוג?
30.01.2007 • 21:33

בעלי ואני נשואים כמעט 4 שנים. עם הזמן המשחקים המוקדמים נעלמים, משחקי החיזור גם הם נשחקים, לפחות מצד בעלי. אני כן מקפידה לנקוט באמצעים אלה ואחרים בכדי לשמר את ההתרגשות והרומנטיקה.ביחסי מין, יש לו נטיה להגיע לאקט עצמו, בלי הרבה קשקושים מסביב- בלי ליטופים, נישוקים.. כל פעם אנחנו צוחקים כשהוא אומר "אני אהיה פאסיבי, את תעשי מה שאת רוצה". אבל זה כבר מפסיק להצחיק אותי.שאלתי נוגעת לדרך שבה נשים לזה סוף. כלומר, האם ליזום שיחה איתו, שבה אעלה את הנושאים הרגישים בעיניי, את הדרך שבה אני רוצה שהדברים יהיו וכו', או שעדיף לעשות לו modeling ופשוט להתחיל לעשות את כל הדברים שאני רוצה שהוא יעשה כדי שהוא יבין את הרמז. מה עובד על גברים יותר טוב?אני חושבת שאין מניעה משיחה בעניין, כי לי מאוד קשה שהוא לא מחזר יותר. למשל כשיושבים ורואים סרט ביחד, אני הרבה פעמים מלטפת או מתגרה בו בצורה מסוימת, והוא הפסיק לגמרי לעשות את הדברים האלה, כאילו ממש אין צורך להשקיע כי אנחנו יחד. איך מביאים את הדברים למודעות שלו בצורה הטובה ביותר? נכון שאי אפשר להחזיר את התקופה הראשונה של ההתאהבות והנגיעות וכל הכיפים האלה, אבל חייבים לשמר קצת מזה וזה דבר שהוא לא מבין. פעם הוא אמר לי "לי כבר לא יהיו פרפרים בבטן". באותו יום חשבתי לעזוב אותו. לא עזבתי, אבל אני בטוחה שהפרפרים יכולים לבוא לבקר.

ד"ר אורן חסון
ללמד דרך מניעה ונתינה
02.02.2007 • 17:51

מתעניינת יקרה,
או שבן הזוג שלך "התעייף" מלחזר, או שהוא משחק איתך קצת משחקי כוח ושליטה, או משהו משניהם. את מבינה שפרפרים, לפני שהם פרפרים, הם קודם גלמים. לכל דבר יש טרנספורמציה (גלגול), אבל זה לא אומר שצריך לוותר על הנתינה. לא צריך פרפרים כדי לתת, צריך להרגיש טוב כשלבן או בת הזוג שלך טוב כדי לתת.את מדברת על מודלינג, כדי שיחכה אותך. זה יכול לעבוד,במידה. ובעיקר, כאשר הוא לא יידע אף פעם ולא עשה אף פעם. במקרה שלך, הוא כן ידע רק "שכח". אולי כי את "לימדת" אותו שהוא מקבל גם או אולי אפילו יותר, כשהוא לא נותן. אולי כדאי להקטין את המינון שלך באופן משמעותי, ולתת אותו רק בתגובה למה שהוא עושה. אולי אפילו בעודף קטן, אבל בתגובה לנתינה שלו. כך הוא ילמד שכאשר הוא נותן, טוב לו. ולמה? כי לך טוב, ותראי לו שלך טוב על-ידי הנתינה שלך.וכאשר את מונעת ממנו, עשי זאת ללא כעס. אם את כועסת, זה ייראה. השתדלי לעצור באופן רציונלי, והרגיעי את הכעסים. אבל שחררי, את הנתינה והקירבה, כאשר הוא מתקרב אליך, נוגע בך ומחזר אחייך.שיחה, אגב, עלולה לא להועיל, ובודאי שלא ויכוח, כי אז הוא ירגיש שלוחצים לו על כפתורים, ויהיה לו קשה עוד יותר לתת. את כן יכולה לתת רמז, פעם בשבוע-שבועיים, דרך משפט אחד על משהו שחסר לך. ולהניח לזה מיד אחר-כך. להפסיק לדבר על זה ובטח שלא להתווכח על זה. הוא יזכור. והוא יחבר לבד בין זה שהוא נוגע בך באופן שאת אוהבת, לבין זה שטוב לו. אחרי הכל, יש להניח שהוא איש אינטליגנטי, נכון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתעניינת
ללמד דרך מניעה ונתינה
02.02.2007 • 18:04

תודה. מעניין מה שאמרת. באמת יכול להיות שהוא מקבל המון, בלי לתת. פשוט כי אני באופן טבעי אומרת, נוגעת, עושה וכו'.

תמר
ללמד דרך מניעה ונתינה
03.02.2007 • 23:27

בדיוק אותו הדבר קרה בנישואים שלי, אחרי ארבע שנות נישואים. והתשובה שהדוקטור נתן לך עובדת מצוין!! גם אני הייתי בדיוק כמוך הוא הפסיק לתת ואני נתתי בכפליים..... וזו הייתה שגיאה. מרגע שהבנתי שצריך לחנך אותו שאם הוא נותן הוא מקבל ואם לא אז לא... העיניינים השתנו לטובה... בהצלחה מותק.