מלכוד זוגי: איך לצאת ממעגל ההתעללות?
נטלי
אני מפחדת מבעלי
⌄
אני נשואה 25 שנה. פלוס 3 ילדים. אנחנו בגילאי ה50.מאז ומתמיד אני מפחדת מבעלי ומנסה כל הזמן לרצות אותו.הוא יכול להיות נחמד ובבת אחד להשתנות ולהפקוך לאגרסיבי כלפי.הוא מעולם לא היכה אותי.הוא מסוגל לא לדבר אתי ימים שלמים. הוא תמיד זועם על משהו.תמיד הוא מאיים שחעזוב אותי.הוא דורש סקס כל לילה.כלפי חוץ הוא אדם מקסים. הסביבה מעריצה אותו. אבא נהדר. רק אני שק החבטות שלו.רק בדיבורים.הוא בשום אופן לא מקבל את הטענה שלי שהוא מפעיל כלפי אלימות.בטוח שהוא צודק ושאני מעצבנת.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
את אף פעם לא צריכה לפחד מבן זוגך!
⌄
נטלי יקרה,
את נמצאת במלכוד לא קל. גם כי אם תחליטי להפרד ממנו, אנשים לא יבינו איך את עוזבת איש כזה מקסים, ויאשימו אותך כאילו את לא יודעת מה טוב לך, ואיך את לא מעריכה את מה שיש לך. וזה קשה.את מתארת מצב שבו הוא פוגע בך בנקודות הכואבות. את הפכת להיות תלויה בו, את פוחדת בעיקר משינויי מצב הרוח שלו, שמבחינתך הם בלתי צפויים, את פוחדת מהכעס שלו שאת לא מצליחה לדעת מתי הוא ינחת עלייך, אבל את יודעת שזה יגיע, ואת פוחדת מהריחוק והשתיקות שלו כי הם מערערים את הבטחון שלך שאת נמצאת עם מישהו שמעריך אותך ורוצה אותך ודואג לשלומך. וזה, כפי שאומרים באנגלית,understatement, ובעברית, אולי "לעג לרש".זה מלכוד קשה. כי את לא יכולה להתלונן, כי את לא יכולה להתלונן בפני הסוהר. ואין לי ספק שכך את מרגישה.זו אינה אלימות פיזית. אולי זו אלימות מילולית, וכנראה יש כאן התעללות רגשית. פעם למעלה ופעם למטה. ובתוך כל זה, יש הדרישה שלו לסקס כל יום. אולי לסיפוק ההנאות שלו בעזרת השליטה שיש לו בך (כי את פוחדת להתנגד), אולי כי כך הוא יודע שאת אוהבת אותו עדיין, ואולי זה עדיין נכון.היית יכולה אולי, לפני עשרים ומשהו שנים, להתמודד עם זה דרך מניעה של סקס בכל פעם שהוא לא בסדר. אולי לא רצית לעשות זאת כי היה לך טוב עם המיניות שלכם, ואולי כי רצית שהוא יהיה מרוצה, וירצה להישאר איתך. מבחינתו, זו בדיקה של השליטה שיש לו עליך. אולי זה אפשרי עכשיו, רק שאני חושש שמאחר שזה יהיה תקדים חמור של חריגה ממנהג שחי בקרבכם כל כך הרבה זמן, הוא ייקח את זה יותר למקום של כעס, עימותים והפחדות. וכל זה, כי "מגיע לו". כי זה שינוי של משהו שהיה כל כך הרבה זמן, ולכן סקס בכל יום"מגיע לו". סקס בכל יום זה דבר נפלא,כשזה טוב לשניכם. אני לא בטוח שזה המצב אצלך.אם את לא מצליחה, בעזרת אסרטיביות, להגיע איתו למקום שבוה יהיה לך טוב, לכו ליעוץ זוגי.