מיניות נשית לאחר לידה
אלכס
זוגיות לאחר לידה של ילד שני
⌄
שלום רב
!רציתי לבקש עזרה בנושא שמאוד מדאיג אותי.אני ואשתי נשואים 6 שנים. יש לנו 2 ילדים - הבכור הוא בן 3 וחצי והקטנה היא בת שנה. הקשר ביני ובין אשתי סיפק אושר רב לשנינו בכל התחומים כולל סקס עד הלידה השניה.לאחר הלידה השניה התחלתי להבין שאשתי איבדה חשק מיני. היא היתה מוכנה שאני "אשתמש" בגוף שלה לצורך הגעה לסיפוק, אבל זה ממש לא מה שאני צריך ומחפש. הגעתי למצב מאוד משפיל ומתסכל של אי-סיפוק מיני מתמיד. התחלתי לדבר על זה עם אשתי לפני כמה חודשים. בהתחלה היה לי רושם שהיא בכלל לא מבינה אותי. עכשיו אני מרגיש שהיא כן משתדלת למצוא את הזמן כדי להיות איתי ושהקשר איתי מאוד חשוב לה, אך היא עדיין מאוד פסיבית בסקס ואני מרגיש שהיא עושה סקס כדי להטיב איתי ולא בגלל שהיא צריכה גבר. אני אוהב את אשתי אך אני מתחיל לאבד סבלנות. המצב פוגע בתפקודי בכל התחומים. מה עושים?יש להוסיף שאני מאוד קשור לבני הבכור ומשתדל לבלות איתו כמה שיותר זמן (לא פחות משעה בימי חול והרבה יותר בשישי-שבת). אני גם מתחיל להתקשר לבתי הקטנה, אך לעיתים אני מקנא בה, כי אשתי נראת הרבה יותר קשורה אליה מאשר אלי. אשתי כרגע לא עובדת ומבלה את זמנה עם הבת.אנא עזור לנו בעצה.בתודה,אלכס.
ד"ר אורן חסון
מיניות נשית לאחר לידה
⌄
אלכס יקר,
המיניות הנשית עלולה לרדת לאחר הלידה. במקרה שלך אתה מבין, כך נראה הדבר, שזוגתך מבינה את המצוקה שלך, ועושה למענך את כל שהיא יכולה למרות שאין בה תשוקה מינית. אבל אלה הם דברים שיכולים, כנראה, לבוא על תיקונם. אני ממליץ לכם, ובעיקר לזוגתך, להגיע לטיפול מיני, כדי לבדוק איך להחזיר לה את התשוקה.