יחסים: גבולות, אגואיזם ומניפולציה
מתוסכלת
דילמה?
⌄
אני בחורה בת 19 וחצי וחברי מזה שנתיים וחצי בן 20 . אני פונה אל הפורום לקבלת ייעוץ מאנשי מקצוע כי אני נמצאת במצב שכלל לא קל לי להתמודד עימו.חברי נמצא כמזה כחודשיים בצבא ויוצא בסופ"ש (נכון לימים אלו) , אני מרגישה מאוד מושפלת ממס' דברים שנאמרו במהלך אתמול (שבת) , אנחנו פעילים מינית , אוהבים אחד את השני ומרגישים הכי נאהבים שרק אפשר להרגיש למרות תדירות המפגשים. אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד עד כדי כך שהיה לשנינו ברור "שזה זה" וב"ה בעוד מס' שנים נעבור לגור ביחד ונתחתן וכו'. אחרי אתמול אני מרגישה מאוד מושפלת .מבחינת חברי (ואני יודעת שמדובר בבעיה מסויימת) - אי קיום יחסי מין בתדירות העולה על מס' פעמים שהוא קבע מדובר בבעיה , למה הכוונה?אתמול הוא אמר לי שלא מתכוון לדבר איתי בימים הקרובים ועל אחת כמה וכמה להתראות איתי כשיחזור הביתה וזאת מכיוון שמבחינתו זה לא נורמלי לשכב רק פעמיים ביום וזאת במיוחד אחרי שלא ראיתי אותו 5 ימים. אני מכונה? מי קבע כמה פעמים זה נורמלי וכמה לא?הוא טוען שאני לא אוהבת אותו ושאני לא חושקת בו. האם האהבתי אליו נמדדת בקיום יחסי מין בלבד?כל המשפחה שלי (שמאוד תומכת בי) אומרת שאני טובה מידי , משקיעה בו יותר מידי , תומכת בו בכל מצב ושהוא כמובן לוקח אותי כמובן מאליו, והכי כואב לי שאחת מהנקודות הכי רגישות שלי הן הפחד מפני בגידה במיוחד כאשר הוא נמצא בסביבה של הרבה בנות בצבא, שוב בדבריו אמר " זה לא נורמלי שאנחנו שוכבים רק פעם אחת ביום ואם המצב יימשך אל תופתעי אם אני אלך לחפש בנות אחרות ואני אעשה את מה שאני אעשה" , " אל תתפלי כשאחזור הביתה ואני לא ארצה לעשות כלום ..., תביני לבד מה עשיתי"....אני כל כך אוהבת אותו וקשורה אליו ובאמת אני מרגישה שלא מגיע לי יחס כל כך מזלזל, למה לעזאזל לומר דברים כאלה כשאוהבים אחד את השני. גם כשכועסים צריך להציב גבולות ומבחינתו סקס זה המדד של מידת האהבה. מה לעשות , אני מתוסכלת ומרגישה שלא חשוב כמה אני אדבר איתו ואסביר לו (ודיברנו ) דבר לא ישתנה וכך גם נקודת המחשבה שלו. (יש לציין אין לו עבר של התעללות מסויימת במשפחה וכו').
ד"ר אורן חסון
מה זאת אהבה, ומה זה אגואיזם?
⌄
מתוסכלת יקרה,
נדמה לי שיש גבול למה שאת יכולה לקבל ממנו. יכול להיות שהוא הושפע על-ידי חברים בצבא שסיפרו לו על מעלליהם עם חברות, ולכן הוא רוצה להשוות את התנאים שלו עם אלו שלהם. בכל מקרה, הוא מתייחס אליך כאל אובייקט מיני, ולא כאל חברה שיש להתחשב בצרכים שלה וברגשותיה, וזה לא רק בעניין מספר הפעמים ביום שהוא רוצה שתקיימו יחסי מין, אלא גם באיומים שלו לחפש בנות אחרות. או שהוא עושה זאת כדי לפגוע בך במקום שכואב, כדי לשכנע אותך לנהוג כרצונו (במילים פשוטות קוראים לזה מניפולציה), או שהוא פותח פתח ליחסים עם אחרות, ומחפש לכך עילה רשמית, כביכול. כך או כך, זו לא אהבה שאת רוצה. אם הוא לא יודע לדאוג לשלומך, ולרצות בטובתך, זו לא החברות והזוגיות שאת רוצה. ואם לא תביני את זה מיד, אז זה ייקח לך שנתיים שלוש לכל היותר עד שתפסיקי לאהוב אותו.כפי שזה נראה כרגע, נקודת המבט שלו לא תשתנה אלא אם הוא יעבור זעזוע כלשהו, או אם תגיעו ליעוץ זוגי (מה שאני מניח לא יקרה בקרוב). בכל מקרה, חשבי היטב איך אמור להתנהג אדם אוהב, ואם אהבה ואגואיזם אמורים להיות כל כך מנוגדים זה לזה.