מיניות ויחסים: מה הקשר?

תאריך פנייה: 25.01.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שושקה
בעיה
25.01.2006 • 11:42

שלום
לךרציתי לספר לך קצת הקדמה לפני השאלה עד לא מזמן הייתי סטודנטית 4 ימים בשבוע+עובדת במרכז לילדים בסיכון משמרות שהיו יכולות להיות בין שמונה שעות ל24 שעות ואפילו 32 שעות רצופות (עדין עובדת במקום אך רק 8 שעות ביום), בעלי אז חבר במשך חמש שנים התלונן שכבר אנחנו לא עושים זאת כמו פעם (מבחינת התדירות והאיכות) קיבלתי את דבריו והסברתי לא שזו תקופה עמוסה של עבודות ומבחנים וששנינו יחד נשתדל יותר חודש וחצי אחרי זה גילו לי גידול שפיר בצוואר עברתי ניתוח שלשה שבועות לפני החתונה שלנו כמובן שמרגע שגילו לי את הגידול הייתי בתקופה גרועה נפשית ( כי דווקא עכשיו ממש לפני החתונה..) אחרי הניתוח והחלמה לא פשוטה שבמהלכה קיימנו יחסי מין פעם אחת עד אחרי החתונה הייתה לנו תקופה מעולה שנינו הרגשנו יותר טוב אך ברגע שיש ירידה קלה בתדירות בעלי נעשה מרוחק יותר ואני מרגישה פחות נאהבת וקשה אחרי זה להכנס למיטה ולהרגיש הכי נאהבת ולקיים חסי מין ודיברנו על זה הוא אמר שקשה לו אחרי שהוא מרגיש "מוזנח" להרעיף עלי אהבה כרגע אני בהריון ועם כל השינויים ההורמונליים למען האמת אין לי כל כך חשק וגם פיזית יותר קשה לי לחוות אורגזמה וגם הלחץ (סליחה על הביטויים..)על השלפוחית לא ממש עוזר ואני צריכה להפסיק באמצע לרוץ לשירותים..וקשה אחר כך להמשיך אבל נכון להיום גם כאני יוזמת ומתחילה איתו גם אם רק לפנק אותו הוא לא ממש בא לקראתי וטוען שהוא עייף...אני מתייאשת כבר רציתי לכתוב לו מכתב כי אם נדבר על זה הוא יעלה את תקופת המבחנים הלחוצה ויטען שכל הזמן יש לחצים ושינויים אני מאוד אוהבת אותו וכל כך מחכה לרגע שנהיה הורים שנינו מאוד מתרגשים אבל אני לא יודעת מה לעשות האם לעלות לו את הרגשות שלי במכתב ולהסביר לו כמה אני צריכה לחוש נאהבת, האם לדבר על זה שוב ואז יהיה לי קשה להסביר את עצמי כי הוא יעלה שוב את כל העבר....(שפירטתי לך בהקדמה) ובאמת שאין לי כוח ומצב רוח לשיחות האלה.אני רוצה לציין שאני כבר לא כמו פעם אני עולה לישון מאוד מוקדם, העייפות של ההריון מתישה אותי ועד שאנחנו עולים לישון יחד מה שלא קורה הרבה אני רוצה ומנסה ליזום בדרכים שונות אך לפעמים נשארת "בחוץ".סליחה על האורך מחכה לעצתך תודה.

ד"ר אורן חסון
מין כברומטר של יחסים ולחצים
25.01.2006 • 18:41

שושקה יקרה,
כפי שאת מבינה, מיניות היא לא כפתור שאפשר ללחוץ עליו וזה בא. גם לא אצל גברים. וזה כנראה אחד התפקידים של המיניות המורכבת כל כך אצל בני האדם – לשמש כתקשורת, כלומר להעביר מידע, כי היא משמשת כברומטר של היחסים ושל סדרי העדיפות שלנו. עייפות ולחץ זמני יכולים להשפיע גם על גברים, ובודאי שכך גם בטחון עצמי נמוך גם בהקשרים חיצוניים, שאינם קשורים לזוגיות. דחיה חוזרת ונשנית, מסיבות שונות, בין אם הן קשורות לרגשות שלך כלפיו ובין אם לאו, באמת יכולה להשפיע עליו, כפי שהוא אומר, כי אז הוא מרגיש קצת כמו יויו לחליל שלך. וזה פוגע ברצון שלו לקבוע סדרי עדיפות, ובבטחון שלו, וגם לכך יכולה להיות השפעה על הרצון או הצורך שלו באינטימיות איתך.אם שניכם מסוגלים לדבר על זה באופן חופשי, כדאי שתעלו את הדברים ותבהירו את הקשיים שלכם. שהוא יבין גם את הפחדים שלך באובדן המיניות שלכם, ושאת עושה לא פעם מאמצים כדי לשמר את זה. אל תלחצי עם ציפיות, כי זה עלול להכביד עליו, אלא רק ספרי לו על הקשיים ועל הפחדים שלך, ושאת רוצה שהזוגיות שלכם תהיה הכי טובה שיש, ועם מיניות בריאה. אני מקווה שגם הוא יוכל להיפתח באופן דומה. ובכל מקרה, שיחה כזו יכולה לאפשר לכם אורך רוח בהבנת הקשיים ההדדיים בזמן לחוץ, ולראות היכן יהיה לשניכם יותר קל. וגם להבין שפעם זה כבר לא עכשיו. הכרות חדשה, ומשוחררת מלחצים, היא כמעט תמיד מינית יותר בנסיון לממש אותה (אלא אם יש מגבלות ועכבות חברתיות), אם כי לא תמיד באיכות ובעומק המיניות שהיא מייצרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שושקה
מין כברומטר של יחסים ולחצים
25.01.2006 • 18:58

רציתי להגיד תודה אני כן מבינה שגם אצל גברים זה לא ללחוץ על כפתור on/off אני אנסה לדבר איתו בצורה ללא האשמות אלא מה אני מרגישה וממה אני מפחדת .שוב תודה רבה רבה