תקשורת מינית בזוגיות
י
משבר
⌄
אני בת 23 וחברי לחיים בן 27 אנחנו יחד בשנתיים וחצי האחרונות. יש לו סטיה של משחקי שליטה ואני לא ממש בעניין. הוא בעניין הזה כבר קרוב ל10 שנים. לאחרונה מצאתי במחשב שלו תכתובות עם נשים אחרות בנושא הזה,סרטוני מאזו. כששאלתי אותו על כך הוא לא הכחיש והבטיח לזרוק את הכל כי אני יותר חשובה לו. מבחינתי זו בגידה,בכבוד שלי באמון שלי. הוא אומר שאם ידע שזה היה פוגע בי ככה, הוא לא היה עושה את זה והיה מפסיק ממזמן.בנוגע לסקס בינינו יש עליות וירידות בשורה התחתונה אנחנו לא מתואמים מבחינת התדירות, הוא מעדיף כמה שיותר, אני פחות נלהבת. אני אוהבת אותו ולא רוצה לאבד אותו. הוא יהיה מסוגל להפסיק? איך מתמודדים?
ד"ר אורן חסון
לחבר מין ורגש
⌄
י קרה,התשובה לשאלה אם הוא יהיה מסוגל להפסיק מורכבת. אז נשאיר את זה ב"אולי". מה שבטוח הוא שככל הנראה לא היתה ביניכם פתיחות מינית עד לזמן האחרון. העובדה היא שגילית דברים לאחרונה, ובכלל זה גם תכתובות עם נשים, ואני מניח מתוך חובבי הסאדו-מאזו. יתכן שקרה לו מה שקרה ללא מעט גברים צעירים בדור המודרני, והוא שההכרות עם מיניות של נשים באה קודם כל דרך סרטי פורנו. לכן, חשוב לפתוח את זה ולדבר על זה, כי בלי זה לא תדעי מה קורה לו. את אולי לא צריכה "להזדעזע" מזה, כלומר, לא להיות שיפוטית, ושלא יחשוב שאת מזועזעת עד כדי כך שאת רואה בו רק את זה והפסקת לראות את הדברים האחרים, הטובים שבו. עם זה, את כן צריכה לומר מהם הגבולות שלך, ולדבר איתו עליהם, והוא צריך להסכים להם. הוא צריך להרגיש איתך מספיק בטוח כדי שידבר איתך על זה, ואז גם את תרגישי בטוחה בכך שהוא לא מסתיר ממך דברים.ואולי תרגישי שיש מקום ללכת לטיפול מיני, כדי שייקל עליו להבין את המיניות הנשית ה"מעשית", ולא את זו שבסרטים או זו בשוליים (הסאדו-מאזו). כשילמד לחבר איתך את המיניות, האינטימיות והרגש, אולי זה אפילו ימצא חן בעיניו יותר מאשר המין ה"קשה" שהוא היה רגיל אליו.