פתרון דילמת ילדים: תקשורת ושותפות

תאריך פנייה: 31.01.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יעל
רצון להריון נוסף
31.01.2010 • 13:45

אני בת 38 נשואה + 3 (הקטן בן שנה ועשר) מאוד רוצה עוד תינוק בעלי לא כל כך רוצה איך משכנעים אותו , דברתי איתו איך שאני מרגישה והוא לא כל כך מסכים אני מרגישה שאם לא יהיה לי עוד תינוק זה יהיה פספוס חייי ואני אצטער על זה כך כל החיים , יש לציין שהטיפול בילדים ובית עלי מה עושים ?יש לציין שמבחינה כלכלית אין לנו בעיה ...תודה

ד"ר אורן חסון
עוד לפני זה, לפתור את בעית התקשורת
01.02.2010 • 23:51

יעל יקרה,
דילמה לא פשוטה. אחרי הכל, את לא יכולה להכריח אותו להיות אבא. אלא שאת מגדירה זאת כ"אני מאד רוצה" ו"הוא לא כל כך רוצה". כלומר, את מציגה את זה כאן כאילו שהרצון שלך חזק הרבה יותר מאי הרצון שלו. לו זה היה כך, סביר שהרצון שלך היה גובר. אלא שכנראה הרצון שלו להסתפק בשלושה ילדים חזק כנראה לפחות כמו זה שלך. לא כתבת מהן הסיבות שלו, והפתרון חייב להיות דרך זה, כלומר, להכיר בכך שגם הסיבות שלו הן כנראה בעלות משמעות, ולהתחבר אליו דרך ההכרה הזו. אני חושש שכאשר שניכם רוצים כל כך את ההפך, אתם מסרבים לראות את הצרכים של הצד השני, הוא את שלך ואת את שלו, כי זה עומד בדרככם להשיג את מה שאתם רוצים.במילים אחרות – אולי גם בלי קשר לשאלה של "עוד ילד", יש לכם בעיה של תקשורת, ושל נכונות להידבר ולשתף פעולה. אתם חייבים לדבר יותר, להיפתח יותר ולהבין טוב יותר זה את צרכיו של זו ולהפך. ואם קשה לכם לבד, לכו ליעוץ – לא כדי להחליט אם עוד ילד או לא, אלא כדי להבין מה פגום כרגע בתקשורת שלכם. עניין הילד הנוסף יוכל להיפתר רק אחרי זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יעל
עוד לפני זה, לפתור את בעית התקשורת
02.02.2010 • 10:26

תודה על תגובתך , הבעיה שאני "פוחדת" לדבר איתו על הנושא למרות שהוא לא שלל נחרצות והוא מודע לזה שאני רוצה עוד ילד האם יש לך להציע לי דרכים איך לגשת אליו ולדבר איתו ?תודה

ד"ר אורן חסון
יפה, אז מדוע את פוחדת לדבר איתו?
03.02.2010 • 00:55

יעל יקרה,
אני יודע שאת פוחדת לדבר איתו. זו בדיוק הבעיה, ועל כך כתבתי. יש לכם בעיה של תקשורת, וגם אם את מנסה להדחיק אותה ולהגיע למה שאת רוצה עכשיו, הבעיה הזו קודמת לשאלה של עוד ילד. הניחי לבעיה של עוד ילד, והביני שיש בעיה יותר חשובה, שצריך לפתור אותה קודם. היא כנראה באמת יותר חשובה. את יכולה להתחיל בלהפסיק להכנע לפחד שלך,ולדבר איתו על הסיבות לכך שאת פוחדת לדבר איתו. אם תצליחו לפתור את העניין הזה לבדכם, זה יהיה נפלא. אחרי שתפתרו את זה, תוכלו לדבר גם על "עוד ילד" באופן פתוח, שאומר שאת צריכה להיות מוכנה גם להקשיב לסיבות שלו. ואולי בכלל את פוחדת לדבר איתו כי את לא רוצה לשמוע מהן הסיבות שלו. כי אם תקשיבי, זה עלול להביא אותך לויתור. בינתיים, כל עוד את לא מוותרת, החלום עדיין נשאר, ולפחות את מרגישה כאילו שהוא מתממש, אפילו שבאמת הוא לא. ואני רק מעלה נקודות לחשיבה. בהצלחה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083