כסף בנישואין: מה צריך לדעת?

תאריך פנייה: 30.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
האם
כסף
30.01.2010 • 20:55

שלום ,
הייתי רוצה לדעת האם זה נכון שגבר ואישה שמתחתנים מדברים על כסף.אני כרגע לא עובדת ואין לי כל כך כסף רב ,אבל להורים שלי יש כסף.האם זה נכון שיש שיחה על כסף של ההורים שלי לפני החתונה שלנו מצד בעלי לעתיד?האם זה נכון שהוא יכול לבקש עזרה כבר עכשיו, הוא בעצמו מרוויח טוב מאוד - אבל אני לא.איך כדאי להיכס לחיים משותפים? איך נכון יותר כדי שלא יהיו בעיות כספיות בקשר?איך לבחון את נושא הכספים לפני החתונה?האם יש צורך לתרום לתא המשפחתי החדש שלנו סכום מכל צד? עד עכשיו חילקנו חצי חצי הכל - לא גרנו ביחד, ואני השתמשתי בכסף של ההורים על עצמי.איך כדאי להתחיל חיים משותפים? האם באמת המשפחה שלי יכולה לתת משהו התחלתי? האם זה נורמלי שהבן זוג מראה על הדרך הזאת ש : אני אבקש מההורים להתחלה...

ד"ר אורן חסון
מתחתנים
31.01.2010 • 14:26

האם יקרה,
גבר ואשה מדברים גם על כסף, ואפילו נכון לדבר על כסף כאשר נכנסים למסגרת של נישואים. אחרי הכל, זו גם שותפות כלכלית. אלא שאני מבין שאין שוויון ביניכם בעניין הזה. את לא מבינה או לא עוסקת הרבה בזה, והוא יותר שקול ומחושב. לכן אולי את חוששת שהוא רוצה לנצל אותך.את נאיבית בתחום הזה. את עוסקת ברומנטיקה ולא בענייני ניהול בית וכספים. אז אולי הגיע הזמן שתעזבי את הכל בחודש הקרוב, ואם צריך יותר, ותנצלי כל זמן פנוי שיש לך כדי ללמוד את הנושא. עד אז תדחי החלטות, תבררי עניינים, חפשי באינטרנט שאלות הקשורות להסכמי ממון, גם אם הם לא בהכרח רלוונטיים, למדי איך מתנהלים עניינים זוגיים, לכי לבנק שלך ושאלי שם איך זוגות מנהלים כספים. אל תתביישי, ולמדי מה יש. אחר-כך, שאלי את בן זוגך גם על העסקים והעניינים הכספיים שלו. אני מנחש שאת לא יודעת עליהם מספיק, אולי בעיקר את מרגישה שלא בנוח לשאול, כדי שלא להיראות מעוניינת בכסף שלו ולא בו. אלא שמכיוון שהוא פתח את הדלת הזו, מותר לך להמשיך ולהכנס בה. ואולי אפילו חשוב שתעשי זאת. במילים אחרות, כאשר תדעי מה קורה, תוכלי גם להיות בשליטה בהחלטות שלך, במקום להתנדנד בין דעות שונות שאת שומעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083