מיניות גברית: צורך ופורקן

תאריך פנייה: 19.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך שם בדוי
לא יודעת איך להתנהג
19.01.2010 • 15:55

שלום,
לאחרונה גיליתי שבן זוגי (אנו בני 31, 7 שנים יחד) משוטט באתרי פורנו מדי יום או יומיים בסתר במשך מספר שעות כל פעם. נפגעתי כי במקרה גם ראיתי כמה התכתבויות סתמיות באתר הכרויות. בשיחה שיזמתי הוא הכחיש על אתר הכרויות, ואמר שצר לו אם הוא מחדש לי שגברים נכנסים לאתרי פורנו ואין לו מה לפרט על כך זה עניין אינטימי שלו. גם זה מטריד אותי מאחר ולדעתי זה משליך על האינטימיות ביננו, אנו מקיימים יחסים 1-2 בשבוע ואמרתי לו שאני זקוקה ליותר מזה. שנינו טיפוסים מיניים, אבל הוא מעדיף את המחשב על פניי-כך אני מבינה. אני ממש מבולבלת ולא מבינה מה קורה, הוא אומר שאין לו זמן בשבילי ( כמעט ולא נוקף אצבע בבית) והוא לחוץ מאוד בלימודים ועבודה. הוא מתחמק משיחות על מיסוד, אמרנו שזה יקרה אחרי הלימודים, ובהרגשה שלי הדברים ממשיכים להידחות גם הלימודים מסתיימים עוד סמסטר. מה עושים? האם להציב אולטימטום? אני לא יודעת איפה אני עומדת, וגם חשוב לי שהאינטימיות תהיה פתוחה ומספקת, אין לי רצון לחפש בחוץ..והאם מקובל שגבר יצפה בפורנו כל יום? הערה: לא פעם הצעתי לו לצפות במשהו יחד או להתחדש במין והוא לא שיתף פעולה. אני מרגישה בודדה ולא ברור לי האם הוא נשאר איתי,מטעמי נוחות גם אם יש אהבה, ובהחלט יש אהבה.עוד אציין שנשארתי בקשר כי חשבתי שנתמסד, ולא ברור לי עכשיו שום דבר.תודה, מחכה בקוצר רוח לעצה.לאור מה שכתבתי, התערר האימון שלי בבן זוגי, איך עלי להתנהג?תודה מראש

ד"ר אורן חסון
להבין את המיניות שלו טוב יותר
20.01.2010 • 15:26

לילך יקרה,
ראיתי שהשאלה שלך הוחמצה. זה קורה לפעמים, וטוב שהעתקת אותה שוב. אני מתנצל.גברים נוטים לפנות לפעמים לאתרי פורנו כדי לספק צורך. כדאי להבחין בגברים בין הצורך המיני, לצורך ביחסים. בנשים, האינטימיות והמשגל קשורים קשר הדוק יותר, בדרך כלל, ביחסים, ודרכם הן בוחנות, מאששות, מבטאות ומהדקות את מערכת היחסים. לגברים, לפעמים זה יותר מדי. לפעמים כל מה שהם צריכים זה פורקן – צורך שהוא גברי יותר, היות שהמבנה המיני הגברי הוא של יצירת זרע שאמור להתחדש, כלומר – להיפלט עם או בלי יחסי מין. פליטת לילה עוברת תוך כדי חלומות מיניים, שרק מצביעים על הצורך המיני המוגבר. צורך מיני זה, מתבטא גם ביום, אבל לעיתים קרובות רק בצורך לפרוק. התוצאה היא שגברים שלא רוצים לעשות מהפורקן הזה ביג דיל, מאוננים. יותר קל, יותר מהיר, לא תלוי באף אחת, ללא צורך לשכנע, או לעשות זאת בזמנים מסויימים שמתאימים דווקא לצד השני, ומבלי צורך להוכיח רגישות. אמרתי –בלי יחסים. פורקן נטו. הפורנו מאפשר זאת, כנראה, למי שהדמיון היוצר המיני שלו (של מצבים וסיטואציות מיניות) לא עשיר במיוחד, וזקוק לגרוי חזק יותר.בקשתך להיות מעורבת איתו במיניות הפורנו שלו היא מבורכת. אלא שאולי גם אז הוא ירגיש צורך לספק גם אותך, וזה יוצר עליו עדיין עומס "מיותר", לפחות בחלק מהפעמים. אולי אם הייתם מסתפקים בקוויקי, בין הפעם-פעמיים לשבוע שיש לכם, היה לו יותר קל. דברי איתו על זה. נסי לדבר איתו על סמך מה שכתבתי כאן, ולהבין אותו. המיניות של גברים שונה זו מזו, ואת צריכה להבין אותו, את בן הזוג שלך, ולא את עולם הגברים כולו. דברי איתו גם על הצורך שלו בפורקן, ומה מאפשר לו את זה באופן חופשי, ומבלי להרגיש לחץ רגשי (גם אם לא לחץ חזק במיוחד – עדיין זה אחרת מאשר לבד).זה לא צריך להפריע לכם להתמסד, אבל הבנה הדדית תעזור לכם לחיות טוב יותר ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083