מיניות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 14.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רננה
לא אוהבת סקס נשואה
14.10.2011 • 23:41

שלום
ד''ר אני חוששת שיש לי בעיה אני נשואה שנתיים בת 28 ויש לי שני ילדים קטנים , אני זוכרת שמאוד נמשכתי לבעלי אך בזמן האחרון לא בא לי סקס בכלל והוא מאוד מתוסכל כי הוא גבר מאוד מיני שאוהב סקס כל הזמן ואני לא יכולה אני ממש מתעצבנת שהוא רוצה סקס כל הזמן אני מזרן???? הוא אומר שיש לי בעיה ואני צריכה טיפול כי בני אדם אוהבים סקס באופן טבעי וזה קונצנזוס ואולי אני כבר לא אוהבת אותו אם ככה לא מתחשק לי אני עושה את זה בכוח ולא נהנית רק כדי שלא יפגע ממני ,אני זוכרת שגם עם הפרטנרים הקודמים לא אהבתי את זה במיוחד רק עשיתי כדי להרגיש קרבה ...מה יש לי בעיה אני צריכה טיפול ? חברה שלי אומרת שאם אני לא נמשכת אז אני לא אוהבת אותו מה זה נכון? אני יכולה ורוצה לחיות איתו אבל בנוגע לסקס רק פעם בשבועיים מתאים לי מה זה אומר עליי?

ד"ר אורן חסון
איך להיות מינית או איך לבנות זוגיות
17.10.2011 • 00:50

רננה יקרה,
יש אנשים מיניים יותר, ויש אנשים מיניים פחות. בהכללה, גברים מיניים יותר מנשים (שאומר שהם רוצים יותר סקס), אבל זו הכללה שנכונה בערך כמו לומר שגברים גבוהים מנשים, כי יש גם נשים מיניות יותר מגברים. מעבר לכך, יש גם אנשים, גברים ונשים, עם בעיות נפשיות, או עכבות הקשורות למסורת, לחינוך מהבית, להסטוריה האישית, לתדמית הגוף ועוד, המשפיעים על המיניות שלהם. כך שהעובדה שאת לא נמשכת אליו לא מעידה בהכרח על כך שאת לא אוהבת אותו. יתכן שזה נובע באמת מקושי שיש לך ביצירת אינטימיות מינית. אני לא יודע אם זה כך, אני רק אומר שזה אפשרי.מצד שני, יתכן שהאופן שבו הוא מנסה לכפות עליך את המיניות שלו, ועוד בהצדקות די נאיביות "כי בני אדם אוהבים סקס באופן טבעי וזה קונצנזוס", הוא זה שדוחה אותך. אחרי הכל, ושוב אני עושה הכללה, אצל נשים סקס קשור יותר לעולם הרגשי שלהן מאשר אצל גברים. כך שאם הוא לא יודע לחזר, ולא יודע להיות רומנטי ולהעריך ולכבד אותך, יתכן שזה מה שלא עובד ביניכם.כך שאני ממליץ לכם ללכת לטיפול מיני וזוגי משולב. מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים. יתכן שהכי נכון לומר לו שאת מוכנה ללכת איתו לטיפול מיני אצל מטפל שהוא גם מטפל זוגי, ושם תוכלו לטפל בבעייה הכוללת, שכנראה תהיה קודם כל בניית יחסים ותקשורת מוצלחים ביניכם. יתכן שהבעיה המינית, וגם יחסי הכוחות והפרופורציה של העיסוק במין ייפתרו מאליהם תוך כדי זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083