המשך חיים אחרי פרידה

תאריך פנייה: 15.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ד
אהבה ראשונה
15.10.2011 • 12:49

שלום,
היום אני בן 21, ולפני 5 שנים פגשתי את האהבה הראשונה שלי.היינו ביחד למשך שנתיים, ובשנתיים האלה התנזרתי מחברה, הייתי מבלה עם חברים פעם בשבוע למספר שעות מצומצם, כך שביליתי איתה רוב הזמן שלי.כמו כן, נפרדנו אחרי שנתיים לא בגלל ריבים או העדר אהבה, הבנו שאין לנו עתיד משותף יחד.הפרידה שלנו לא הייתה לי קשה, זה עבר לי די חלק. בדיוק התגייסתי לצבא וחזרתי לקשר עם מרבית החברים שלי, ואפילו הרווחתי את גיל הבגרות מחדש, כך שהיו הרבה דברים שהעסיקו אותי.לא ניתקנו קשר מאז הפרידה, היינו נפגשים אחת לשבוע, לפעמים גם יותר, שיחות בטלפון על בסיס יומי היו פעמים שאפילו הגענו למצבים פיזים מתקדמים.יצאתי עם המון בנות מאז הפרידה, אבל מעולם לא הגעתי לשלב מתקדם, זה תמיד נשאר בגדר 'הדלקות' ומשם רק דעך.גם אז, היא שיחקה תפקיד בחיים שלי, היא לא נעלמה.היא תמיד סיפרה על בחורים שיצאה איתם, וזה לא הפריע לי כנראה כי לא הייתי שם שזה קרה.לאחרונה היא התחילה לצאת עם בחור וממש עזרתי לה בניסוח סמסים, שם זה התחיל להפריע לי, למרות שבזמנו היא לא גילתה עניין.שבועיים אחרי, אני מתקשר אליה, כרגיל, מדברים, ואז אני שואל מה עם הבחור, האם זה רציני.היא אמרה לי שכן. ושם זה שבר אותי, ניהלנו שיחה ארוכה אל תוך הלילה, ובסופה הבנתי שעדיין לא התגברתי עליה. 3 שנים אחרי.הבנתי שאני צריך לנתק איתה את הקשר, אז כתבתי מכתב ברוח טובה שמסביר שאני והיא לא נוכל להמשיך להיות בקשר.היא באה אליי הביתה, לקחה את המכתב הציצה בכמה מהציורים שלי שהיא כ"כ אוהבת, חיבקה אותי חיבוק אוהב כמו שאנחנו רגילים ואוהבים לעשות והלכה.זה עדיין כואב לי, רע לי, אני בן אדם מאוד הגיוני ואני מרגיש שאני מאבד את זה, אני מרגיש צורך ללכת אליה הביתה ולהפתיע אותה כשהבחור נמצא שם, או למצוא את הבחור ולנהל איתו שיחה, או סתם לבקש ממנה עוד צ'אנס.אני יודע שכל זה לא יוביל לשום מקום טוב. אבל קשה לי וזה מחרפן, ומעולם לא הייתי כ"כ שבור.יש לנו חבר מאוד טוב, של שנינו, שהוא לא עוזר במיוחד, במיוחד ביכולת שלו לא לדעת לשקר, אני יודע בדיוק מה הולך בצד השני, ואני יודע שזה לא בסדר אבל זה פשוט בלתי נשלט.אני אשמח לקבל עצות שיעזרו לי בהמשך כי אני באמת רוצה לעבור את זה ולהתגבר עליה.תודה.

ד"ר אורן חסון
פרידות קשות
18.10.2011 • 01:01

ד יקר,
זכרונות הקשר שהיה לא עושים לך טוב ולא מועילים לך להמשיך הלאה, ומה שמחזיק אותך שם זו התקווה שאולי זה יחזור, כשאתה יודע שלא. אתה אפילו מבין שהמחשבות הדי נואשות שאתה מנסה לטפח כדי להשיג זאת מחדש, אינן מחשבות טובות. אתה צריך להמשיך הלאה. אנא ראה את תשובתי לדן, משהו כמו 15 שאלות למטה – שם יש לך כמה תשובות לשאלה איך עושים את זה. ובעיקר, קח אחריות על עצמך ועל עתידך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083