מיניות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהי
לבן זוגי אין חשק מיני
06.01.2010 • 12:17

אני בחורה מאוד מינית ואוהבת סקס. בן הזוג שלי מאוד שמרן וללא חשק לסקס.כל מה שניסיתי לא עובד. חוזר עייף מיום העבודה, ובמקרה הטוב אנו עושים סקס פעם בשבוע/ פעם בשבועיים - וגם זה הרבה בשבילו.אנחנו לפני חתונה, כבר 4 שנים יחד ואינני יודעת מה לעשות בפערים המיניים האלה.היו לי מערכות יחסים של שנים לפניו ומעולם לא היתה בעיה בתדירות המינית. (אף שנמשכו שנים).

ד"ר אורן חסון
להתחתן או לא - על הטוב והפחות טוב
09.01.2010 • 11:37

מישהי יקרה,
יש אכן שונות בין גברים, וכך גם בין נשים, בנושאים שונים, והמיניות שלנו היא אחד מהם. אמנם בדרך כלל גברים מיניים יותר, או לפחות צורכים יותר מין, אבל זה בערך כמו להגיד שגברים גבוהים מנשים. כלומר, יש הרבה נשים גבוהות מלא מעט גברים. הסיבות להעדר מיניות, או למיניות מופחתת יכולות להיות גנטיות ויכולות להיות תרבותיות. שמרנות יכולה להיות מרכיב בזה, אבל אולי לא מרכיב עיקרי – יכול להיות שהשמרנות רק מהווה "בית" נוח עבורו. כעובדה, גברים רבים שגדלו בתרבות שמרנית, נמצאים בקונפליקט מוסרי לא פשוט עם והמיניות הנורמלית שלהם, שיוצר אצלם בעיות בתדמית האישית וההתנהגותית.נחזור אליך: אני מניח שאם את ארבע שנים עם אותו גבר, והוא לא אוהב סקס, יש בו יתרונות אחרים שבגללם בכל זאת את איתו. אמנם סביר שגם גבר מיני פחות, יהיה מיני וירגיש יותר בתחילת הקשר, ולכן בתחילת הקשר קשה לחזות זאת מראש. אבל בינתיים חלפו ארבע שנים, ואת כבר יודעת זאת זמן לא מועט. והשאלה היא אם את איתו עד היום בגלל אותם דברים שהם טובים בו למרות המיניות הנמוכה שלו, או בגלל התקווה לנישואים וילדים, שנמצאת אצלך על כף היד, ואת רק צריכה לקפוץ את ידך ולקחת אותה. כי אם תחליטי שהוא לא מתאים לך, את צריכה להתחיל מההתחלה, והעתיד הרבה פחות ברור. זו החלטה לא פשוטה. עם זאת, את צריכה לקחת בחשבון שהדברים יישארו כפי שהם, ואולי אפילו פחות. כלומר, אין לך מה לצפות שהמיניות שלו תפרח לפתע פתאום, בדיוק כפי שאין לך, או לכל מי שעומד לפני נישואים, לצפות שכל דבר אחר שמפריע לכם בבן הזוג לפני הנישואים, ישתנה לפתע אחרי. אם את מוכנה לקבל את המכלול, קבלי את המכלול כפי שהוא, לטוב ולרע. ואם לא, הסיקי מסקנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083