מין וזוגיות: טיפים ושיקולים

תאריך פנייה: 22.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
יחסי מין מועטים מאוד
22.06.2010 • 16:30

שלום,
אני נמצאת עם בן זוגי מעל חמש שנים, לא נשואים עדיין אך גרים יחד מספר חודשים.כרגע המצב ביננו הוא שאין סקס כמעט בכלל, אולי פעם- פעמים בחודש במקרה הטוב. (מעבר לזה הזוגיות די טובה). אני הרגשתי שאינני אדם מיני עוד בקשרים קודמים, ובתחילת הקשר היו לנו יותר חיי מין ביוזמתו (גם לא הרבה) אך כבר שנים שהמצב הוא חיי מין מועטים בלבד, לשנינו אין חשק או רצון. ההנושא מפריע לי לא כי אני מרגישה צורך פיזי ליותר סקס (קורה לעיתים נדירות) אלא יותר בשל הצורך הנפשי וגם ההרגשה ש"צריך" לעשות יותר סקס אם אנחנו זוג ששוקל להתחתן בהמשך הדרך. מבחינה פיזית לשנינו אין הרבה צורך (כמו שאמרתי, לבן זוגי היה בתחילת הקשר אך זה דעך...) האם זה תקין? האם יש מקום לדאגה?אוסיף שני דברים שעשויים להבהיר את העניין:1. יש מגע פיזי ביננו, חיבוקים, נשיקות, ליטופים וכו'.2. אני לא מצליחה להגיע לאורגזמה בעת יחסי מין, מה שכמובן יתכן והוא חלק מהבעיה.אשמח לתשובה, תודה.

ד"ר אורן חסון
גן העדן האבוד
23.06.2010 • 10:27

את יקרה,
מין יכול להיות מרכיב חשוב בזוגיות, שמאפשר השלמה, סיפוק וסגירת פערים, כאשר יש כאלה במישורים אחרים. הוא גם מסייע לשמור את העיניים והלב במקום הנכון. אלא שבני אדם שונים במיניות שלהם, ובצורך המיני שלהם. ואם שניכם מיניים או לא מיניים באותה המידה, זה בסדר. כי לא נוצר חוסר בצד אחד של הזוגיות. בשביל זה, צריכה להיות גם פתיחות מצד שניכם, בנושא שאולי שניכם מרגישים בו שלא בנוח, כדי לוודא ששניכם בסדר ומתואמים בו. והשאלה האחרת היא לגבי האורגזמה האבודה שלך. האם תרצי למצוא אותה? אולי מציאתה תשפר את הזוגיות שלכם, ואולי היא תאיים על שיווי המשקל הנוכחי שלכם, וזה מפחיד?אם את שואלת אותי, בטווח הארוך מפחיד יותר העדר הפתיחות. אולי כדאי לכם להגיע לטיפול מיני, כדי לעזור לשניכם למצוא את האורגזמה שלך. אמנם שיווי המשקל ישתנה, אבל אם תגיעו לטיפול מתוך רצון ללמוד, ולא מתוך מבוכה גדולה ובושה, יכולה להיות לכם חוויה לא פשוטה, אמנם, אבל מעצימה לזוגיות טובה יותר. חשבי על זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083