מטפל זוגי או יועץ זוגי - מה ההבדל?

תאריך פנייה: 15.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א'
מה הבדל?
15.09.2010 • 22:54

הירציתי לדעת מהו הבדל בין יועץ אישי/זוגי לבן מטפל פסיכולוגי?על פי איזו שיטה כל אחד מהם עובד?איך יודעים מי יותר מתאים?תודהא'

ד"ר אורן חסון
לבחור מטפל זוגי או יועץ זוגי?
17.09.2010 • 01:24

א' יקר
/ה,המושג"טיפול" מקובל עבור פסיכולוגים קליניים ופסיכותרפיסטים. הראשונים עברו מסלול של פסיכולוגיה קלינית (תואר שני), השניים תחומי לימודי חברה אחרים, כמו עבודה סוציאלית, בתוספת לימודי פסיכותרפיה. אלא גם אלה נדרשים בסטאז' מודרך בסיום הלימודים, לפני תחילת עבודה עצמאית.לעומת זאת, "ייעוץ" הוא תחום פרוץ מבחינה חוקית, וכל אחד יכול להגדיר את עצמו כיועץ, בין אם זה יועץ כלכלי ובין אם זה יועץ לחיים. לכן, גם אנשים חסרי השכלה וידע, או מתחומים מיסטיים שונים כמו אסטרולוג וגם קורא בכף היד, בקפה, בקלפים או בכדור-בדולח, או אנשי דת, יכולים להגדיר את עצמם כיועצי חיים או יועצים זוגיים.לכן, אם אתה הולך למטפל רשום (בין אם קליני או פסיכותרפיסט) אתה הולך למישהו שהידע וההשכלה שלו מוגדרים היטב, גם אם הוא או היא אינם מוכרים לך. אם כי, יש לזכור שבתוך התחום המוגדר הזה, הן פסיכותרפיה והן פסיכולוגיה קלינית, יש אסכולות שונות, עם גישות טיפוליות שונות (אנליטית [עם גישות שונות], קוגניטיבית, ביהביוריסטית ועוד). בשני המקרים, עבודה עם זוגות דורשת התמחות נוספת.לעומת זאת, אם אתה הולך ליועץ (אישי או זוגי) שלא עבר את המסלול הזה, כדאי לדעת היטב במי מדובר, מה הרקע ומה ההשכלה ומי האדם, כדי לבטוח ביכולת שלו או שלה לתת לך מענה מקצועי לצורך שלך. מבחינה זו, אני עצמי גלוי ובהיר: לא עברתי מסלול קליני או פסיכותרפיה, אבל תחום הידע המקצועי שלי הוא הוראה ומחקר אקדמאים בתחומי התנהגות ותקשורת בין-אישית, ובתחום בפסיכולוגיה הלוקח את הבסיס התאורטי שלו מהביולוגיה, יותר מאשר מהפסיכולוגיה הקונוונציונלית. מאמר שלי ל"אודיסיאה", מיולי 2010(הקישו כאן), מסביר זאת היטב. לכן,כאשר אנשים מגיעים אלי ליעוץ, הם יודעים מהו הרקע המקצועי שלי, וגם מדוע הם בוחרים דווקא בי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083