כבוד נשי: מה עומד מאחורי התחושה?
אלמונית בת 20 פלוס
פגיעה בכבוד הנשי שלי?
⌄
שלום
דר' חסון,אני רציתי לדעת מהי חוות דעתך לגבי ההרגשה שלי שמלווה אותי במשך הקשר שלי עם חבר שלי.שנינו סטודנטים , אמנם יש לו הכנסה אבל של סטודנט. בכל אופן, הייתי רגילה בתפיסה שלי שגבר מזמין בחורה בדרך כלל. ואם הוא לא מזמין פירשתי זאת כחוסר אהבה ורצינות כלפיי.כל הזמן שאנחנו עושים דברים ביחד אנחנו מתחלקים חצי חצי בערך במחיר.והדבר חורה לי מאוד כי אני אוהבת להרגיש שמזמינים אותי - אני רואה בזה סוג של השקעה מצד הגבר.אולי אני טועה, אולי זה שמרני ופאסה, בכל אופן אני באמת רוצה לשמוע את דעתך כי נכון לעכשיו אני משלמת על עצמי אבל מרגישה חסרת ערך בגלל העובדה שחבר שלי בקושי מזמין אותי על חשבונו. חשוב לציין , ההתנהגות הזו לא נובעת מקמצנות, לעניות דעתי, אלא מפמינזם.אודה לך מאוד על תשובתךאלמונית בת 20 פלוס
ד"ר אורן חסון
חיים נוחים,
⌄
אלמונית יקרה,
"הכבוד הנשי" שלך הוא תלוי תפיסת עולם. יש נשים שרואות בהצעה לשלם עבורך עלבון ופגיעה. "הכבוד הנשי" שלך יכול להיות גם אגואיזם. למה שאת תוציאי כסף, כשיש גברים שעושים זאת? ואם יש גברים שעושים זאת, איך זה שבניגוד לנשים רבות אחרות, את לא הצלחת למצוא חבר כזה שיחסוך לך בהוצאות? האם את מוצלחת פחות מהנשים האחרות הללו? – והנה, "הכבוד הנשי" שלך נפגע.אני מציע שתבדקי את עצמך, אלמונית, מה הסיבה האמיתית לתחושה שלך. יכול להיות שתמצאי שאת מחפשת חיים נוחים, ומישהו שייתן לך אותם. אולי במקום לקחת אחריות בעצמך בעצמך על חיים נוחים עבורך. אולי את מחפשת גב כלכלי כי את לא בוטחת בעצמך, או שאת רק רוצה לשמור את כספך להוצאות אישיות שלך. האם את מודדת את הגבר שלך – את האהבה שלו אותך, ואולי את מצבו הכלכלי – דרך היכולת שלו להשקיע בך כלכלית, ולכן הקרטוריון הזה חשוב לך? (ואהבה אפשר למדוד דרך השקעות רבות אחרות, של זמן ותשומת לב).אני לא פוסל מוסרית אף שיקול. כולם שיקולים שנעשים יום יום על-ידי נשים בתהליכי בחירה. אני רק מציע לך להיות מודעת יותר לשיקולים שלך, כדי שתחליטי אם החבר שלך, שהוא סטודנט ועם הכנסות של סטודנט, מתאים לך.