מחשבות מטרידות בקשר - מה עושים?
דוד
לא זוכר איך היא נראית- זה משגע אותי
⌄
שלום רב,
אני בחור בן 28.הכרתי מישהי בבליינד דייט. המראה שלה לא הלהיב אותי, היא נראתה בסדר בעיניי, חמודה, לא יותר מכך, אבל בכל זאת החלטתי לתת לזה סיכוי.אנחנו יוצאים כבר חודש, ובינתיים היחסים עצמם בינינו מעולים, למעט העניין של המראה, שהיא נראית לי מעט שונה מפעם לפעם.אני מניח שהבעיה היא שכנראה המראה שלה עדיין לא יושב לי טוב בראש כי כשאני לבד אני לא מצליח להזכר בפנים שלה בכלל!...הדבר הזה משגע אותי, וגורם לי להמשיך לחפש בחורות אחרות בחוץ, שמתאימות למראה שחיפשתי מאז ומתמיד, ואפילו לחשוב על להתחיל איתם, למרות שמה שיש לי איתה כרגע זה קשר מדהים.מה אפשר לעשות???תודה רבה!דוד
ד"ר אורן חסון
קשר מדהים, ומחשבות מטרידות
⌄
דוד יקר,
חודש זו רק התחלה. מה שאתה אומר לי הוא שהיא מוצאת חן בעיניך בדברים שונים, אלא שאינך מאד מרוצה מהמראה שלה. לכן, לפעמים היא נראית יפה בעינך, ולפעמים לא. לדעתי, סביר שבמצב העניינים הנוכחי, תתרגל. אבל אין בכך בטחון. אם אתה באמת חושב שהיא מתאימה לך, נסה לסלק את המחשבות המטרידות, וראה לאן זה הולך. אם הקשר איתה מדהים, סביר שהיא תהיה בעיניך יפה יותר עם הזמן. בעיקר אם לא תתן לזה להטריד אותך, אלא תרשה לעצמך ליהנות ממה שיש.
דוד
קשר מדהים, ומחשבות מטרידות
⌄
תודה רבה לך ד"ר אורן!!!התשובה שלך ממש עודדה אותי!רציתי רק להוסיף שאלה קטנה:האם ישנן דרכים שאתה יכול להציע היכולות לעזור בסילוק/הרגעת המחשבות הללו ולגרום לכך שלא אעסוק בהם באופן כפייתי.ושוב תודה,דוד
ד"ר אורן חסון
חלונות זמן להרפיה
⌄
דוד יקר,
נסה ליצור לך "חלון" זמן קטן, של רבע שעה או חצי שעה, שבו, במודע, לא תחשוב על זה. אם מחשבה כזו תעלה בראשך, הסט אותה הצידה, ואמור לעצמך שתחזור אליה אחר-כך. עשה זאת מדי פעם כאשר אתה איתה, ותתמסר למה שאתם עושים, ולפעמים החלט על חלון כזה גם כאשר אתה לא איתה.קל יותר לעשות זאת בחלון זמן קטן. הגדל אותו בהמשך, והגבר את התדירות. סביר שככל שיהיה לך קל יותר, גם המאמץ לעשות זאת יהיה קטן יותר.