מחשבות טורדניות על בגידה - עזרה מקצועית

תאריך פנייה: 07.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דלית
חרדת נטישה
07.05.2006 • 18:09

אני בת 27 , נשואה כשנה ללא ילדים , יצאנו לפני כן 7 שנים הוא חברי הראשון ואני שלו .אני טיפוס קנאי מטבעי אך מנסה מאוד , ללא הצלחה רבה , להסתיר זאת .אני יודעת שבעלי אוהב אותי למרות שלפעמים אני מרגישה , במיוחד לאחר החתונה , שהחיים הפכו למעין שיגרה וההתרגשות ביננו פחתה אך במידה מועטה, האהבה עדיין קיימת .בחדשים שאחרי החתונה התחלתי לפתח חרדות , שאגב היו קיימות גם לפני החתונה אך במינון נמוך יותר, מכך שקיימת האופציה שאולי מתישהו בעלי יכיר מישהי חדשה . בעלי התחיל לעבוד במקום עבודה חדש לפני מספר חדשים ומאז אני חוששת בדמיוני כמעט מכל בחורה שהוא עובד איתה שאולי הוא יתאהב בה ורצות לי הרבה סיטואציות בראש. אני מכירה את הבנות שעובדות איתו והן יודעות מי אני ורובן גם נשואות , אך אני תמיד חושבת שבעלי כל כך חכם ומוצלח שכל אחת תוכל להתאהב בו ..... דרך אגב כך היה גם בתקופת לימודיו , לפני נישואינו- הוא היה בחור די פופולרי אך תמיד דאג להדגיש בפני שאני "האחת ". אני תמיד חוקרת אותו ומבררת מה היה בעבודה \ לימודים , עם מי הוא נפגש מדבר וכו, לפעמים אני מרגישה שאני מעיקה מדי .לאחרונה אני נמצאת ממש בחרדות וזה ממש משפיע עליי , כל אחת שנראית לי יפה מדי ומושכת או חמודה בעבודתו אני חוששת ממנה נורא , אני ישנה פחות טוב וכל היום עוברות במוחי מחשבות טורדניות שמה יהיה עם פתאום בעתיד האהבה תגמר ותהיה לו מישהי אחרת ... אני יודעת שכרגע אין ממש בסיס מוצדק לחרדותי המוגזמות אך אני לא מצליחה להשתחרר מהן ואני מפחדת שזו תהפוך לנבואה שמגשימה את עצמה .חשבתי לפנות לעזרה מקצועית כי אני יודעת שהבעיה היא בי ולא בו .אציין כי כל השנים שאנו יחד, מעולם בעלי לא בגד בי או הייתה לי סיבה לחשוש מכך כיוון שהוא אדם נאמן מטבעו , אך שוב החשש הוא ממישהי שאולי "תפיל " אותו .אנא עזור לי כי אני מרגישה שאני הולכת להשתגע

ד"ר אורן חסון
מחשבות טורדניות על בגידה
08.05.2006 • 01:47

דלית יקרה,
חשבת לפנות לעזרה מקצועית, וכנראה שזה הדבר הנכון לעשות. אלה הן מחשבות טורדניות, סבירות במינון מסויים, אבל רק כל עוד הן אינן מפריעות לך בחיי היומיום וכל עוד אינן מרעילות את הזוגיות שלכם. אם זה כל מפריע, לכי לקבל עזרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יעל
מחשבות טורדניות על בגידה
08.05.2006 • 13:47

שלום
לך דלית,אני הייתי בדיוק באותה סיטואציה כשהתחתנתי.חקרתי את העבר של בעלי,שאלתי כל הזמן עם מי הוא שוחח בעבודה,עם מי נפגש וכו. היחסים בינוינו היו מצוינים,אך עם השאלות שלי ועם החקירות הפכתי את החיים לבלתי נסבלים.היה מספיק שבחורה ברחוב תסתכל על בעלי או שהוא יסתכל עליה, כבר היו מתחילות מחשבות טורדניות.ואת יודעת ,זה כמו כדור שלג,מחשבה אחת גוררת שניה ואז את מתחילה להשתגע.הפתרון הטוב ביותר הוא לנסות להתעלם מהמחשבות האלה,פשוט לעצור אותן ברגע שמתחילות.אני יודעת שזה קשה מאוד הרי הייתי באותה סיטואציה,אך אפשרי.ואם זה לא ילך באמת כדאי לפנות לעזרה מקצועית,כי חבל שתמרמרי לך את החיים.אני מאחלת לך הצלחה מכל הלב.יעל