מריבות משפחתיות וצורך בתשומת לב

תאריך פנייה: 07.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אוסנת
משפחה
07.05.2006 • 17:29

שלום
!יש לי אח שיותר קטן מימני בשנה (בן 27 ) נשוי+1 הוא נסע לחו"ל לא מזמן על מנת לעזור מעט להורים (בעסק).עברו מאז כ-5 חודשים הוא עזב את העבודה פה בארץ ואמר לי אני נוסע לעזור ואם יהיה משהו בשבילי שם אני ישאר.היום בדיעבד מתברר שמההתחלה הוא נסע בציפיה להשאר שם, וזה עצוב לי מאוד כי היה לי רק אותם פה באזור מגוריי.ההורים שלי מאוד תומכים בו ועוזרים לו ואפילו מעודדים אותו להשאר למרות שאין לו כסף לפתיחת עסק משלו אף הציעו לו בשותפות רק שישאר, ואני ממש מדוכאת ובכלל מאוד מאוכזבת מההורים שלי שיהיו בראים אני אוהבת אותם אבל מאוד פגועה מהם, כי מאז שאחי נסע הם בקושי יוצרים קשר איתי ובכלל אמא שלי בקושי מתייחסת אלי וזה מאוד פוגע מאוד.עכשיו הבעיה לא רק הגעגועים שלי והדיכאון שניכנסתי אלא שגיסתי אישתו של אחי מאוד רוצה לחזור לארץ מאוד!היא לא רוצה לחיות שם בכלל, אני והיא מאוד קשורות וטיב הייחסים מעולה בנינו והיא משתפת אותי בהכל בדרך כלל, כי אין לה אחים ואחיות היא בת יחידה והוריה גרים בארץ.היא טוענת שאחי מאוד פוחד לחזור לארץ בגלל שאין לו עבודה ובכלל שוב להשתלב במעגל העבודה והוא לא מוכן לחזור למפעל וכ"ו, אני אמרתי לה שניתן לילמוד דרך הלישכה וללכת לעבוד באותה העבודה ושוב היא אומרת שהוא מאוד מפחד וכל הזמן מאשים אותה שהיא רוצה להרוס את החיים שלהם וגם לא תומכת בו בכלל.שלא נדבר שהוא רוצה למכור את כל הרכוש בשביל עסק שם ובכלל משהו לא בטוח (הכל ריזיקה) והיא פוחדת נורא, מה אפשר לעשות? אני מאוד מבינה אותה וששוחחתי עם אחי הוא אמר לי זה לא עניינך אל תתערבי, וגיסתי מספרת שמאז היא בחו"ל אין יום בלי מריבה בניהם, מה עושים? כדאי להם להשאר שם?יש לציין שהזוגיות שלהם היתה בארץ מעולה ואף פעם לא היה להם בעיות. איך אפשר לעזור להם? למה אחי פתאום מפחד?ועוד דבר הוא תמיד מטיח בה ואומר שהיא כמו נסיכה והוא לא מוכן עבוד במפעל ולקרוע את התחת (סליחה על הביטוי) והיא תשב בבית עם הילדה.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
להיות לבד בארץ
08.05.2006 • 01:44

אוסנת יקרה,
יש כאן שני דברים שונים לחלוטין ומעורבבים זה בזה. האחד הוא הצד האגואיסטי שלך, שאת רוצה את אחיך כאן, את רוצה את גיסתך כאן, ואת רוצה את תשומת לך הורייך. דברי איתם, תגידי להם כמה הם חסרים לך, אבל את לא יכולה לשכנע אותם לבוא לארץ רק בשבילך.הדבר השני הוא המריבות שבין אחיך לאשתו. האמת? זה באמת לא ממש עניינך, אבל אם יש ביניהם היום ניגוד אינטרסים, כל אחד רוצה משהו אחר, והם לא מצליחים לגשר על הפערים והם רבים כל כך, כדאי שילכו לטיפול זוגי

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אוסנת
להיות לבד בארץ
08.05.2006 • 13:48

תודה רבה, במחשבה שנייה אתה צודק אולי אני באמת אגואיסטית.תודה שהארתה את עיני זה לא פייר מצידי, וגם לא התערב יותר בעניינם.